Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Nije mi jasno sto napadaju Q2C poolove - samo sto sam podesio makine ono puklo sve :mad:

Odlicno.

Nikako nemogu da pohvatam na Q2C poolu kolko zaradjuem jel pool ima mnogo losa ocitavanja. ALi recimo da sa 10kompova pravim u proseku oko 500Qubita na pola sata bar po ovom difu. Ostavicu par dana da kopa smara me sto poolovi imaju DDOS napade jel kad pukne pool a ja nisam kuci kompovi ce da mi zuje u prazno :trust:

ja sa i5-750 @ 3.6GHz imam oko 240... juce sam imao oko 270...

ljudi jel se meni cini ili ova indie exchange ima bolji kurs nego poloniex ?

Na freshmarket-u se pretvara u LTC pa si se mozda zbunio. Ali i pored toga, obim trgovine je smesan tako da se prava cena ne moze znati. Ali samo polako tek je jutros izasao novcic.

edit,
odgovoreno u medjuvremenu

Poslednja izmena:
Nikako nemogu da pohvatam na Q2C poolu kolko zaradjuem jel pool ima mnogo losa ocitavanja. ALi recimo da sa 10kompova pravim u proseku oko 500Qubita na pola sata bar po ovom difu. Ostavicu par dana da kopa smara me sto poolovi imaju DDOS napade jel kad pukne pool a ja nisam kuci kompovi ce da mi zuje u prazno :trust:

Problem sa poolovima je sto ne postoji kalkulator za qbit, nego to sto ti oni prikazuju vuku iz scrypt proracunavanja, i zato pokazuje cudne rezultate koji nisu merodavni i jedini nacin da se nesto proracuna je "peske" tj vidis koliko ti je novcica pristiglo za tu odredjenu jedinicu vremena :)

Ja sam pravio racunicu koliko donosi i tacno se poklapa:

100 kh/s pravi dnevno 1300 QBIT-a na diff-u 700-800.

Sto znaci da 100 kh/s napravi 1000 QBIT na diff 1000, tako je lakse.

Znaci primer, imate 350 kh/s. 1000x3,5 = 3,500 QBIT/per day ali je sad diff 1500, znaci -25%, = 2625 QBIT i odbite barem ~5-6 posto na lopovluk poola i fee i to bi trebalo biti to.

Naravno ova formula vazi za reward od 2048, sto znaci da ce se od ponedeljka isto tako racunati, ali ovoga puta krajnji iznos podeliti. Umesto danasnjih 2600, dobijace se 1300.

Auu, ni jedan pool ne radi. Oborili diff na 500.

Ja polako gubim nadu u ovaj novcic, dev-a nema nigde od 17.1. jos nije izasao na cryptsy, nikakve dobre vesti, cim mu malo skoci cena ja bezim iz njega :D

Cini mi se da na laptopovima ocajno radi. Ubode mozda 200 accepted na dva dana. Ne znam zasto je tako.

fx8350boris.png
Evo rezultata sa masine iz potpisa.
Ne znam da li sam na dobar nacin uradio oc posto nisam bas iskusan sa ovim cpu i plocom.
Prosli put sam probao drugaciji overklok. Stavio visi takt rama iako nema ulogu i veci fsb. Tad mi je dao vise kash-a sto mi je pomalo cudno jer je onda takt bio ravno 4.6. Moram probati opet. Mada vidim da iz dana u dan ukupan khash varira. Mozda mi se cini pa lupam.

Ja sam pravio racunicu koliko donosi i tacno se poklapa:

100 kh/s pravi dnevno 1300 QBIT-a na diff-u 700-800.

Sto znaci da 100 kh/s napravi 1000 QBIT na diff 1000, tako je lakse.

Znaci primer, imate 350 kh/s. 1000x3,5 = 3,500 QBIT/per day ali je sad diff 1500, znaci -25%, = 2625 QBIT i odbite barem ~5-6 posto na lopovluk poola i fee i to bi trebalo biti to.

Naravno ova formula vazi za reward od 2048, sto znaci da ce se od ponedeljka isto tako racunati, ali ovoga puta krajnji iznos podeliti. Umesto danasnjih 2600, dobijace se 1300.
Tvojom matematikom ja bi trebalo da pravim oko 35.000qubita +- na dan sa 10 kompova ;)
Ali meni se desava sledeci bag mislim da je do poola da ne prihvata sve sherove ovo je prvi novcic da mi to radi ili je do glupog poola neznam, dobijam maloo Booo malo yay :)
Pravu realnost cu videti kada dodjem sa posla a i matematiku. Kolko je po vama realno ostaviti u stek pola milion qubita ???

Pogledajte prilog 134304
Ne znam da li sam na dobar nacin uradio oc posto nisam bas iskusan sa ovim cpu i plocom.
Prosli put sam probao drugaciji overklok. Stavio visi takt rama iako nema ulogu i veci fsb. Tad mi je dao vise kash-a sto mi je pomalo cudno jer je onda takt bio ravno 4.6. Moram probati opet. Mada vidim da iz dana u dan ukupan khash varira. Mozda mi se cini pa lupam.

Očekivano je da se prilikom overklokovanja magistrale dobiju malo bolji rezultati, nego kad overklokuješ putem množioca. Ako ti nije cimanje, podigni na tom Sabertoothu fsb, pa cepaj :)

Pogledajte prilog 134304
jel ga hladis sa tim megahalems-om?

Da sa megahalems i dva thermaltake venta neka jeftinija.
Digao sam na 4.74 sa malo vecim fsb i manjim mnoziocem kako mi je Mortification preporucio. 450 khash je sad ali mi je trebalo i malo vise napona na cpu. Stoga mi je sad iznad 50 stepeni.
Kupovina dodatnog 8350 zahteva i dobru plocu, hladjenje, napajanje za oc te ne znam koliko je isplativo. Mozda je bolje ici na stock ili na intela.

jel moze da se rudari na Visti ? posto vista trazi manje rama od sedmice, a ja imam 1GB, na granici...

Uh, izgleda da je u Srbiji nestasica svega, jer i pored nedostataka grafika i napajanja, preti nestasica i procesora.
Definitivno je Srbija u banani sa IT sektorom.

Ma to je kriv Januar mesec...i verovatno planiran mali uvoz. Neverujem da se ljudi grabe za CPU-ove za mining jel je jednostavno ne isplativo bar trenuntno e sad ako neko ulaze na duge staze to je vec druga prica ;)
Ovo je najgori novčić koji sam kopao do sada. Pool non stop puca, sherovi su do pola prihvaćeni, nije ni čudo što je diff mali ljudi digli ruke tj. probaju da kopaju i smore se odma.
Kopam nepuna 24h od toga mislim da mi su mi bar dva do tri sata kompovi čekali na konekciju i odgovor od Pool-a zbog DDOS napada.

hehehe, jeste, meni je ovo prvi novcic i smor je, ne znam da kopamo neki drugi,
nece jos biti nestasica procesora, dok ne pocne da se kopa xpuovima masovno, to ce ver biti neki novi trend ako izadju scrypt asici

Vrh Dno