Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

***, onda, sta je sa onima sto drze rigove pored otvorenog prozora?

Zar se kondenz ne stvara kada nesto hladno uneses u toplu prostoriju, a ne obrnuto? Ja nisam nikad video kondenz na vrucoj solji caja iznetoj napolje na minus, dok na ledenoj flasi piva na leto itekako jesam :)

bilo je reci, ako masine noon stop rade i ne staju ne fali im nista kad stanu onda mogu da navucu kondez, isto se navlaci kondenz ako su u zatvorenom, npr zastaklena terassa a ako ima da furi od napolje nema kondenza

Nece kondenz na masinu koja radi. Ako se ugasi i stoji neko vreme onda je moguce da povuce vlagu. Dok radi nema sanse zato sto generise toplotu.

Da se razumemo, kondenzacija se stvara tako sto se vlaga iz vazduha skuplja na hladnom mesto. 'Ladno pivo ili cosak kuce su neki primeri.

Poslednja izmena:
A njemu staju masine zar ne ???

Pitanje je sad .

Koja su ti napajanja? Mozda je i napon padao pa ti se zato spucal masina a mozda je i napajanje lose.

Reci cu ti koliko znaci da covek ima dobro napajanje... Pre 15-ak dana mi je toliko pao napon da je sijalica jedva zmirkala cele dve sekunde. Posle 20-ak sekundi jos jednom. Sve mi se po stanu pogasilo, televizori, ruteri, modem... Ali ova masina iz potpisa gde je Corsair HX620 je nastavila da kopa i dalje sa svom potrosnjom. Da stvar bude zanimljivija, SGS 1000W sa 4 karte na rigu je takodje nastavio da kopa bez problema dok mi se drugi rig ugasio. Dobro napajanje moze da opegla i takav pad napona.

i kad se vratis kuci ono poplava :p kondenz te poplavio
av-1103.gif

Ma jok bice sta te gasi kad te voda pali :p

Ako se odluci neko da skine ventilator sa graficke koja ima tri komada (jer i ventovi trose struju) - obavezno srednji skidajte, nikako one bocne, jer dolazi do kovitlanja vazduha, tzv. ''KOK'', sto je vrlo opasno

Ako se odluci neko da skine ventilator sa graficke koja ima tri komada (jer i ventovi trose struju) - obavezno srednji skidajte, nikako one bocne, jer dolazi do kovitlanja vazduha, tzv. ''KOK'', sto je vrlo opasno

***e, sto bi neko skidao ventilator?

Pitanje: U rigu imam 3X 280X. Po svoj prilici bi tu uskocila 1 270X (ili 270).
Stavio bi je u slot da ujedno baca sliku na monitor a ove 3 preko extendera.
Ako bi i nju stavio da kopa kao i 280x na istim klokovima, treba li skriptu u cgminer-u mijenjati?

Posto u cgmineru nisam stavio klokove za GPU/DDR5 i obrtaje ventilatora, sve to radim pomocu Trixx-a pa onda pustim cgminer.
TC je isti za sve 8192.

Poslednja izmena:
Koja su ti napajanja? Mozda je i napon padao pa ti se zato spucal masina a mozda je i napajanje lose.

Reci cu ti koliko znaci da covek ima dobro napajanje... Pre 15-ak dana mi je toliko pao napon da je sijalica jedva zmirkala cele dve sekunde. Posle 20-ak sekundi jos jednom. Sve mi se po stanu pogasilo, televizori, ruteri, modem... Ali ova masina iz potpisa gde je Corsair HX620 je nastavila da kopa i dalje sa svom potrosnjom. Da stvar bude zanimljivija, SGS 1000W sa 4 karte na rigu je takodje nastavio da kopa bez problema dok mi se drugi rig ugasio. Dobro napajanje moze da opegla i takav pad napona.

Imam 3 seasonica i jednog chiefteca CFt850-DG. Na ovoj masini sto je stala da radi je CFT850-DG. Jeste malo starije napajanje ali je pouzdano...

Da je gledam da ih jos nabacim kolko god mogu. Doneo sam onaj ventilator na postolje "kineza" iz šupe (moji se krste sto sklapam ventilaror na -5) stavio ga pored prozora da mesa i dize hladan vazdih gore. Pun pogodak, temperatura u prostoriji se spustila za 2-3 stepena, gledam ga ne prelazi 22-23.
Kad budem na prolece adaptirao prostoriju samo za ove namene, a daj boze da ovo sve potraje, gledacu da rigove spustim sto vblize podu jer je neverovatna razlika u temperaturi u zavisnosti na kojoj su visini. Pogotovo sad zimi kad je prozor otvoren.

***e, sto bi neko skidao ventilator?

Pitanje: U rigu imam 3X 280X. Po svoj prilici bi tu uskocila 1 270X (ili 270).
Stavio bi je u slot da ujedno baca sliku na monitor a ove 3 preko extendera.
Ako bi i nju stavio da kopa kao i 280x na istim klokovima, treba li skriptu u cgminer-u mijenjati?

Posto u cgmineru nisam stavio klokove za GPU/DDR5 i obrtaje ventilatora, sve to radim pomocu Trixx-a pa onda pustim cgminer.
TC je isti za sve 8192.

kako što? pa 12V * 0.1-0.2A, malo li je? :beat:

270ka radi na g1 a 280ke na g2 tako da ćeš morati 2 instance minera da pokrećeš. i nije ti baš najsrećnije rešenje da ona daje sliku jer onda nećeš moći da je teraš na I19 kako radi najbolje već na plafon I16 (a i tad štuca) i da nonstop menjaš to kad odlaziš od kompa... dok na 280x i I13 koristiš komp normalno. a i TC im nije isti

Poslednja izmena:
lepo je covek rekao da i ventovi trose na strani 366

Cekaj!!!
Slabo ti je napajanje pa ces ustediti skidanjem 1 ventilatora umjesto da spustis taktove i napon???
Ne razumijem.

@Vojkan: Ma vidim sad da je lakse onda preko GUIminer-a.
270 na TC 11200 mi baca isto kao na 8192 ali cgminer cesto zakuca.
Sa 8192 nemam problema ali i ne trudim se da kopa preko 410KH/s jer je "kucna varijanta"

Znaci da batalim "turanje' 270 u rig?

Poslednja izmena:
iskreno ja bih pre dodao tih 150€ za još jednu 280x, manje *******cije ćeš imati.
a probaj 15508 TC za 270

ma jok dosta je 4gb
jel ti radi 270 iz cgminera kad samo nju pokreneš?

cgminer --scrypt -o -d 2 --thread-concurrency 15508 -g 1 -I 19 -w 256

vidi samo koji je device broj i upiši server i tvoje podatke.

pa zar ti ne prodaješ tvoju jednu viška? ;)

pričalo se o doplati u odnosu na 270

Ako neko ima vremena da mi pomogne bio bi mu zahvalan.
Imam komp (pogledaj moju masinu) + jos jedan komp za koji bi mogao dobiti oko 150e plus sam ustedeo jos toliko a i mogao bih prodati svoju 7770.
I sad mi vi preporucite nesto za te pare da bude dobro za rudarenje ltc-a. (sve ukupno oko 400e)

2x 270(x) će ti najviše khs dati za taj novac... ako imaš iole dobro napajanje + ako nađeš ekstender za drugu

pa zar ti ne prodaješ tvoju jednu viška? ;)

pričalo se o doplati u odnosu na 270

pa procitah 280x, izvini sinko, ne vidi cica bas najbolje; ma 2 viska imam trenutno :)

Cekaj!!!
Slabo ti je napajanje pa ces ustediti skidanjem 1 ventilatora umjesto da spustis taktove i napon???
Ne razumijem.

pa nisam ja kupio ovakvu gromadu od grafike da bih joj skidao napon i taktove, ovo je visokoturazna masina!

i jest mi slabo napajanje... al za 4 x 280x.. 3 vozi ladno

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno