Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Питање је шта су радили ти процесори током мерења потрошње, колико су били оптерећени, да ли само CPU или и iGPU, итд. То ништа није назначено...

Пробао сам на брзину игрицу World of Tanks (она није добро хардверски оптимизована и користи само једно процесорско језгро). Поставио сам на 1080p, анти-алајзинг на максимум, и остало је неких 80-90% ствари на максимуми или на високим подешавањима. Има 20 слика у секунди, стабилних. Мени не сецка, сад можда некоме треба минимум 60...
Једино што сам приметио неке артифакте на тенковима (није да нешто скаче по екрану, него неке тачкице). Сад, да ли је то због бета драјвера за графику, да ли имам фелеричну меморију или шта је не знам. Укључио сам сада да се тестира меморија...

Ako bi mogao tu tvrdnju da potkrepis nekim dokazim bilo bi super. Fraps merenja i prikaz podesavanja.

Пробао сам на брзину игрицу World of Tanks (она није добро хардверски оптимизована и користи само једно процесорско језгро). Поставио сам на 1080p, анти-алајзинг на максимум, и остало је неких 80-90% ствари на максимуми или на високим подешавањима. Има 20 слика у секунди, стабилних. Мени не сецка, сад можда некоме треба минимум 60...
Једино што сам приметио неке артифакте на тенковима (није да нешто скаче по екрану, него неке тачкице). Сад, да ли је то због бета драјвера за графику, да ли имам фелеричну меморију или шта је не знам. Укључио сам сада да се тестира меморија...

Od ovoga gore me nista ne zanima osim da ti WoT ne secka na 20FPS!!!???
Na 30 se jedva igra a ako samo razgledas okolinu onda OK.

Po svemu sto kruzi na netu to je jednostavno nemoguce, da daje stabilnih 20 frejmova kako ti navodis na kako kazes "80-90% stvari na maksimumu". Imajuci to na umu i pored toga sto je jos 19x10 rezolucija u pitanju bilo bi lepo da postavis dokaze za tvrdnju!

dali je neko od vas probao battlefield 4 dali je približno onome što smo videli u najavama ili se moraju čekati driveri ?

Moram da se nadovezem, drop FPS ne mora da se manifestuje iskljucivo kao seckanje i hubljenje frejmova, takodje postoji i odredjeno usporavanje slike i lag u odnosu na kretanje misa.

shot006.jpg
shot007.jpg
shot008.jpg

У горњем левом углу се види број слика у секунди...

П.С. Меморија ми је на 2133 MHz.

Poslednja izmena:
Zabole me glava, zamalo :D, od kolicine nonsensa... za ta podesavanja i nacin merenja. Bez uvrede. Totalni nonsense. Tako mogu i ja na lapu da ukljucim i izmerim preko 20 fps. No nije ni bitno...

Takav nacin provere fps-a i merenja nije verodostojan, da duzim pricu ne bih ali bez vrtenja frapsa recimo nista od merenja.

A10-7700K ~150€ ?

Ne mogu da nadjem neke testove ali jeftiniji je od 7850K a rekao bih barem po specifikacijama da ne bi smela da je velika razlika, a jeftiniji je.

A10 7700k je A10 6800K u kaveri ruhu

Takav nacin provere fps-a i merenja nije verodostojan, da duzim pricu ne bih ali bez vrtenja frapsa recimo nista od merenja.

Ne razumem koji nacin merenja FPS-a je ne verodostojan? Mislis na one screen shotove sto je postavio? Zasto ne bi bilo verodostojno, lepo pise FPS brojka, kako moze da bude ne verodostojna?

Nemam volje da se objasnjavam oko toga, fraps ili nista... Ako te zanima skini wot pa probaj i bice ti jasno.

Po meni naj merodavniji pokazatelj je prosecan broj FPS-a, fraps ima to merenje u rezimu snimanja, pojedini shotovi ili vise njih, mogu lako da budu samo odraz teznje (vlasnika uredjaja) i samopravdanje pogresnog pazara..

Doviđenja.

Lol, inžinjerski vam ga zavuko :D

И немој да ми је више ико тражио да му тестирам било шта. Мени ће провокатор да каже да лажем...

Pa eto i bi ono sto smo mislili, da je 20fps-a maksimum, na drugom snimku ne videh ni da je dogurao 20, drzao se na ispod 15, nesto malo 16 kao i to je pazi bez ikakve akcije, razgledanje okoline sto bi rekao Vladika a post processing i decals su ti iskljuceni. Tako da je pitanje da li je na nekim mapama i 20 maksimum a prosek je nizi.

No svakako to je itekako respektabilan rezultat za jednu integrisanu grafiku. ;)

meni ovo sasvim pristojno izgleda za igpu. mislim da je više nego neprimereno to porediti sa nekom grafikom od 300e i nevidim kakve bi koristi imao neko ovde da laže ko je kupio neku komponentu i izdvaja vreme da za nas odradi neki test, naprotiv uvek čekam da neko sa foruma napiše utiske kojima mnogo više verujem nego testovima prodavaca.

Niko ni ne kaze da nije pristojno za integrisani gpu niti se poredi sa skupljim grafikama. Niti ga je iko nazvao lazovom, svima je nama jasno da postoje razliiti standardi, kao sto njemu ne secka a nekome secka isto je tako ljudima bitno da li je navedenih 20fps prosek ili maksimum koji se postize kada nema aktivnosti. A vidi se da prosecan fps nije 20. Mene je zaintrigiralo jer sam video da 7700 jedva izvuce sa 6300 preko 20 na tim podesavanjima u toj rezoluciji pa otuda mi i bi cudno jer po specifikacijama 7700 je ipak ispred integrisane, zbog toga me je i zanimalo poredjenje.

Poslednja recenica ti je malo kontraditktorna ako obratis paznju. ;) No kako god... ja verujem zdravom razumu. A osnovni je bonton da ako nesto tvrdis to i potkrepis bar nekim materijalom ukoliko postoji interesovanje za to. Pogotovo sto je nov clan... Nije bilo razloga odmah da peni i vredja, mogao je odmah da izvrti fraps i odmah bi se znalo kakva je situacija.

Poslednja izmena:
Па FRAPS оптерећује додатно систем. Ја не играм са укљученим FRAPS-ом. Написао сам да је са овим подешавањима и без FRAPS-а око 25 слика у секунди.

Подешавања сам са "Максимум" спустио на "Високо" и искључио пост-процесе. Иначе је са тим подешавањима (пост-процес на максимуму) и са FRAPS-ом 9-11 слика у секунди, а без FRAPS-а 17-19. А меморија ми ради на 2133 уместо на 2400 MHz и графички процесор користи само 1 уместо 2 GB RAM-а. Кад ми BIOS на матичној не ваља ништа, па не могу да променим. Иначе би перформансе биле боље.

Пробао сам и Мафију 2. Не знам колико има слика у секунди али се игра нормално. Подешавања су:

Video Mode - 1920x1080
Vsync - OFF
Antialiasing - ON
Antisotropic Filtering - X8
Shadow Quality - High
Ambient Ocdusion - ON
Geometry Detail - High
APEX PhysX - OFF

Ако неког занима. Ко ми не верује, нек тражи доказе по Јутубу а мене нека се мане...

Poslednja izmena:
naravno i mene interesuju materijalni dokazi zato i pratim ovu temu. voleo bih da vidim test na različitim rezolucijama i podešavanjima sa fraps-om bez obzira kakvi su. to što će neko reći da je loše ne treba puno pridavati pažnje ako zadovoljava nečije potrebe kupiće procesor.

Pa ti sam sebe demantujes covece!!!

А???

naravno i mene interesuju materijalni dokazi zato i pratim ovu temu. voleo bih da vidim test na različitim rezolucijama i podešavanjima sa fraps-om bez obzira kakvi su. to što će neko reći da je loše ne treba puno pridavati pažnje ako zadovoljava nečije potrebe kupiće procesor.

За материјалне доказе иди на суд.

sace da ti traze da snimas telefonom :)

salim se naravno

world of tanks je uboga igra koja ne zavisi od grafike ni blizu toliko koliko od IPC na procesorskom jednom jezgru koji koristi(sada je malo bolje od kada su poceli da ubacuju i razmecu se grafickim efektima, ali mislim da je za integrisani radeon to i dalje boranija da svari).

Tako da sam poprilicno ubedjen da je verovatno usko grlo CPU strana chipa a ne iGPU... eventualno memorija koja je naravno problem na velikim rezolucijama sa svim APU chipovima.

Sve u svemu ovo moze da se igra na 1080p u medium podesavanjima... eventualno smanji se na 1600:900 da bi bilo GLATKO :)

BItno je da moze da igra DOTU 2, WOT i slicne moderne a popularne igre bez problema u 1080p sa malo spustenim detaljima. Sto definitivno treba da vam pokaze gde ide industrija i u kom smeru se razvija :)

Test APU chipa A10-6790 u world of tanks imas na benchmark sajtu, izasao pre mesec dana, pa moze biti dobra referenca za performanse ovog kaverija

test se nalazi ovde:

http://hardware.benchmark.rs/video_karte/test_apu_gejming_deo_2
6790 je prakticno zakljucani 6800 od koga je 7850 znatno jaci u grafickom delu dok je u procesorskom slican.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno