Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Ово претходно радио сам са 2 x 4 GB RAM-a na 2133 МHz. Сада сам схватио да је један RAM модул фелеричан, па сам њега избацио. Сада ћу да пробам Dirt 3 "benchmark mode" са 1 x 4 GB на 2400 MHz.

Dirt 3, на 1080p све на максимуму осим пост-процеси на средњим подешавањима.

У "benchmark mode"-у (са тим подешавањима):

Total frames: 3.525
Average FPS: 37
Minimum FPS: 28

Иста подешавања, 1 x 4 GB @ 2400 MHz (iGPU Користи 1 GB):

Total frames: 2.268
Average FPS: 22.7
Minimum FPS: 18

Пробаћу и са 2 x 4 GB @ 2400 MHz и 2 GB за iGPU, када будем заменио RAM модуле у радњи...

Poslednja izmena:
Cek, kako si provalio da je felerican?

IMC AMD ti je cudljiv i izbirljiv sto se tice memorija(cak i 2 ista modela istog proizvodjaca ponekad nece identicno da rade), tako da se ne bakci sa reklamacijom, drugo, ja josh nevideh da je neko uspo da potera taj profil(racunajuci i mene) na predator porodici. Probaj josh da podignes BUS i da spistas mnozilac(da bi odrzao def takt, naravno uz to i cpun-nb i sve ostalo sto se podize sem memorije, takodje proveri dali su ti se otkljucale latencije) kad setujes izvrti memtest 86+ ak pa vidi, ako ne bude gresaka pri tom taktu onda je memorija ok.

Nisam rekao da promenis posto si napisao da ne mozes da ih menjas, nego sam napisao da je moguce da ako promenis BUS bios otkljuca latencije, jer ni na jednom postu nisam video da si pokusao da izvuces 2400 dizanjem busa, eto.

Нисам јер не могу. Притиснем "Enter" и никакве опције ми не даје. То је неки баг у BIOS-у.

Nadam se da ćeš imati sreće da novu Patriot memoriju nateraš čak i na više od 2400 MHz, vidi da malo eksperimentišeš pa koliko može može. Mislim da napon memoprije možeš slobodno i na 1.72 V na podigneš, čim pređeš 2600 MHz b(uz pretpostavku da tvoja buduća Patriot 2400 memorija hoće da radi na 2600 MHz).

Šteta što nisi kupio daleko bolju ploču, ta kloju imaš nije baš za overkloking dobra. Da recimo imaš ASRock A88X Extreme 6 ili ovu Gigabyte ( http://www.gigabyte.rs/products/page/mb/ga-f2a88x-up4rev_30/ ) verovatno bi mogao daleko lakše da izvučeš sav potencijal, kako memorije tako i APU-a.

Ako stvarno hoćeš da klokneš memoriju i procesor, onda ti ne gine mnogo bolja ploča. Jedna od dve koje sam naveo, pa ako ih imaju doplati za neku od njih.

Poslednja izmena:
Нисам јер не могу. Притиснем "Enter" и никакве опције ми не даје. То је неки баг у BIOS-у.
Jesi li probao da rucno kucas nesto nakon entera? Mislim da ima tako nekih tripova kod Gigabajt biosa da ocekuje da mu ukucas nesto, a ne daje ti nikakvu povratnu informaciju/kursor nakon sto selektujes stavku.

mozes isto kao sto si uradio za WoT ali za neku drugu igricu koja moze da prikaze fps (ali bez pomoci fraps-a)
ja kad sam koristio fraps na starom laptopu on je uzimao oko 10 fps-a kad sam merio fps (borderlands 2) :/

Fraps se pusti da hvata min-max-average, a ne da snima, to uzima od performansi i kod high-end GPU, a kamoli kod APU.

Jesi li probao da rucno kucas nesto nakon entera? Mislim da ima tako nekih tripova kod Gigabajt biosa da ocekuje da mu ukucas nesto, a ne daje ti nikakvu povratnu informaciju/kursor nakon sto selektujes stavku.

Нисам, пробаћу. Али има доста подешавања где је "Auto" и кад притиснем "Enter" треба да ми понуди "Manual", али нема ничега...

Lupam sad, npr Dirt 3, Grid 2, F1 2013 sve imaju svoj ingame benchmark. Sigurno ima jos nekih igrica

Пробаћу Grid 2, кад завршим са овом меморијом (за неколико дана)...

Нисам, пробаћу. Али има доста подешавања где је "Auto" и кад притиснем "Enter" треба да ми понуди "Manual", али нема ничега...

Пробаћу Grid 2, кад завршим са овом меморијом (за неколико дана)...
Mozda ne radi enter, probaj sa + i - :d

Ovo ja reko kroz sprdnju a pade mi na pamet posto mi je uslo u drill otkad uzeh nonUEFI tarabu.....:eyebrows:

Najvecu slicnost u performansama deli sa novijim grafickim cipom AMD-a R7 240 od starijih kao sto ste i neveli 7750, Kaveri može da se upari sa određenim modelima iz Radeon R7 serije,ali ne i sa 7750-7770 sto mi je suludo. Nažalost maksimalno R7 250 je ujedno i najjaca grafika koja moze da se upari i radi u Dual-Graphics rezimu. Ako u buducnosti isprave gresku vezanu za uparivanje 7750-7770 pa cak i R6 260 zasto da ne,to ce biti pun pogodak. :D

Ako moze test koliki hashrate baca integrusa :)

Чим ми дају нову меморију.

Najvecu slicnost u performansama deli sa novijim grafickim cipom AMD-a R7 240 od starijih kao sto ste i neveli 7750, Kaveri može da se upari sa određenim modelima iz Radeon R7 serije,ali ne i sa 7750-7770 sto mi je suludo. Nažalost maksimalno R7 250 je ujedno i najjaca grafika koja moze da se upari i radi u Dual-Graphics rezimu. Ako u buducnosti isprave gresku vezanu za uparivanje 7750-7770 pa cak i R6 260 zasto da ne,to ce biti pun pogodak. :D

Јесте да може само са тим слабијим али се зато перформансе дуплирају. Ричланд је могао са јачим али је доносио само 30-ак % процената боље перформансе (у оносу на само дискретну графику).
А кад софтвер/драјвер то буде подржавао, Кавери се може користити и са јаким дискретним графичким катама и то у конфигурацији где CPU и iGPU заједно обрађују физику а dGPU графику.

Po mom misljenju ako najjaci APU duplira graficke perfomanse dodavanjem najjeftinijeg radeona iz nove serije (R7 240) koji trosi samo 30W to je daleko bolja opcija od kompatibilnosti sa mnogo jacim karticama, jednostavno dodavanjem izuzetno jake graficke kartice obesmisljava se sam smisao APU-a a to su pristojne graficke performanse uz malu potrosnju celog sistema. R7 240 i R7 250 imaju AMD ZeroCore technology3 pa bi uparivanjem jedne od njih sa Kaverijem bilo ubedljivo najinteligentnije resenje jer Kaveri nije napravljen da obezbedi vrhunske graficke perfomanse vec koliko toliko pristojno igranje u najnovijim igricama na nizim podesavanjima.
Najverovatnije je da takva odluka AMD-a ima veze sa memorijom koja se nalazi na tim karticama (DDR3) jer ce HSA verovatno koristiti i memoriju i GPU sa graficke kartice koja bi radila u Dual Graphics rezimu sa APU-om.

dual grafika nije idealno resenje

dual grafika nije idealno resenje

pa logicno da nije, "najidealnije" resenje je graficka od 600 i vise eurica :)

salim se naravno, dual grafika svoje mane pokazuje uglavnom kada se igraju stariji naslovi zbog slabije softverske podrske ali za njih ona nije ni namenjena, potreba za dodatnom grafickom koja ce raditi u Dual Graphics rezimu bice uglavnom kod igrica koje su izasle u skorije vreme i kod onih koje tek treba da izadju.

Тражио сам директно од АМД-а код за BF4, пошто га нисам добио уз A10-7850K, и наравно ни они ми га не дају.

I understand that you are looking to obtain the Battle Field 4 coupon code for your AMD A10-7850K APU. If this is incorrect, please let me know as the information provided may change.

As participation in any of the AMD game promotions are up to the retailer and manufacturer with regard to whether they wish to opt-in to the promotion, you will have to get in touch with your retailer first to see if they are participating in this promotion, and if they are then they should provide you with a coupon code. As I see on their website the game is not offered with the APU that you purchased.

If the retailer is not participating in the promotion, and did not mention it in their retail listing, then you will likely have no luck getting a free game, as it is up to your retailer to participate in the promotion. Contacting your retailer is your best bet at this current time.

For full details on AMD promotions please refer to http://amd4u.com/radeonrewards/

In order to update this service request, please respond, leaving the service request reference intact.

Best regards,

AMD Global Customer Care

Тражио сам директно од АМД-а код за BF4, пошто га нисам добио уз A10-7850K, и наравно ни они ми га не дају.

Prevare gde god da se okrenes :( ali veruj mi da i ne gubis nesto mnogo jer kodovi za b4 mogu da se nadju i za 1500 din, opsta je pomama za jakim Radeon karticama zbog rudarenja pa zbog velike ponude kodovima konstantno pada cena.

Jesi siguran da nemože sa 7750, to što tako piše nemora da je stvarno tako. Sa trinitijem i ričlandom 7750 radi bez problema u dual režimu, zašto nebi i sa kaverijem..... Meni Triniti 5600k i PowerCoolor 7750 1gb ddr5 rade bez problema u dual, dobitak nije veliki u odnosu na 7750 ~20-30% što je i logično obzirom da mi je int. grafika relativno slaba, dok sa najjačim ričlandom očekujem povećanje performansi u odnosu na posebnu grafiku bar 50%...
Nedopada mi se cena, jednostavno 20k din je previše za takav cpu i grafiku, kad padne cena na razumnu meru 100-120e biće masovne kupovine.....

Poslednja izmena:
Jesi siguran da nemože sa 7750, to što tako piše nemora da je stvarno tako. Sa trinitijem i ričlandom 7750 radi bez problema u dual režimu, zašto nebi i sa kaverijem..... Meni Triniti 5600k i PowerCoolor 7750 1gb ddr5 rade bez problema u dual, dobitak nije veliki u odnosu na 7750 ~20-30% što je i logično obzirom da mi je int. grafika relativno slaba, dok sa najjačim ričlandom očekujem povećanje performansi u odnosu na posebnu grafiku bar 50%...
Nedopada mi se cena, jednostavno 20k din je previše za takav cpu i grafiku, kad padne cena na razumnu meru 100-120e biće masovne kupovine.....

Mogu A8 5600K I 7750 grafa da rade u dual rezimu ?? Ja mislio da moze samo neki modeli iz 6xxx serije... Meni BF4 na integrisanoj grafici na 1360x768 I low grafici izvlaci oko 28-35fps average, ali zna da ima fps dropove, posebno kad je neka zeznuta scena na lockeru ili siege of shanghai I obavezno me ubiju, znam da je to I do igrice, ali teze se primeti kada padne sa 50 na 35, nego kada padne sa 30 na 20 :p To te pitam jer mi je lakse da nadjem I kupim GCN grafiku nego starije radeone, a I memorija je problem, em je mala (4gb), em radi na 1333mhz, em su oni najjeftiniji moguci modeli :D Pa ono ako moze 7750 ili 7730 (ddr5 naravno), da pocnem da skupljam lovu polako :)

Kolika je razlika izmedju A10-7850K i Phenom II 975BE u brzini? Koji je brzi od ta dva procesora? Pitam da bih video gde je moj overklovan 955BE pri koriscenju Mantle API. Da znam da li da ga menjam kad budem uzimao novu graficku ili da ga zadrzim a dodam za jacu graficku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno