Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ok , hvala. Bolje da se ja dobro informišem pre prelaska na wp8 da se ne kajem kasnije ;)

Jedino me brine taj viber koji kažete da je loš valjda će popraviti to.

Naravno.

Sto se Vibera tice nije problem u funkcionalnosti istog da se tako izrazim. Notifikacije su problem tj postale su problem otprilike negde u vreme kada je MS objavio GDR3. Neki se zale vidim i na pozive no isti meni normalno rade tj normalno zvoni telefon i nema nikakvih smetnji u toku poziva. Poruke isto stizu kako treba, problem je samo sto nema nikakvog obavestenja da je poruka stigla. Tj izbacice broj novopristiglih poruka na tile-u ali se nece zvucno oglasiti da je poruka stigla niti prikazati notifikaciju. Poslao sam mail Viber podrsci, rekli su da znaju za problem i da se trude u saradnji sa MS da to sto pre rese...

Btw ovo sam okacio sa cloudy box lite, odlican db klijent, ali ne mogu da izaberem 'copy public link', da bi izaslo kao fotka a ne link.. To mislim da samo na kompu ima, da nisam imao ni na oficijalnom db klijentu na androidu..

To me i na skydriveu nervira, nijedan link nece prikazati sliku direktno sa IMG tagovima..

Poslednja izmena:
Jel ta vaša igrica nešto na fazon impossible game sa androida? Pošto ako jeste, svaka čast koji su je prešli, a nisu se iznervirali :d

Jel ta vaša igrica nešto na fazon impossible game sa androida? Pošto ako jeste, svaka čast koji su je prešli, a nisu se iznervirali :d

I ja sam mislio da je na foru da igras donekle i onda ti stave nesto sto je nemoguce preci a ti se mucis ko budala . Ali nije ova se prelazi relativno lako . :D

Btw ovo sam okacio sa cloudy box lite, odlican db klijent, ali ne mogu da izaberem 'copy public link', da bi izaslo kao fotka a ne link.. To mislim da samo na kompu ima, da nisam imao ni na oficijalnom db klijentu na androidu..

To me i na skydriveu nervira, nijedan link nece prikazati sliku direktno sa IMG tagovima..

Ne, ipak ne moze

Poslednja izmena:
Smor, gledam kako bi uopste sa telefona uploadovao ili pristupio nekoj slici, i da mogu da je okacim kao IMG tag na forumu. Za tako glupu operaciju ne vidim sto bi mi trebao komp.. Kad ides na "get link" ili "share" dobijes glupe kratke verzije linkova bez .img/.png na kraju..

Poslednja izmena:
Tapatalk je resenje

Smor, gledam kako bi uopste sa telefona uploadovao ili pristupio nekoj slici, i da mogu da je okacim kao IMG tag na forumu. Za tako glupu operaciju ne vidim sto bi mi trebao komp.. Kad ides na "get link" ili "share" dobijes glupe kratke verzije linkova bez .img/.png na kraju..

Kada otvorim sliku i idem na share pa copy link
4eqy9u6u.jpg

dobijem ovakav link
usezu2yj.jpg

Mozda tako trebas da radis, ako mislis na to

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
^Okaci je bez img taga... tada bar dobijemo link do slike.
Promenio sam tvoju poruku da bi ostali mogi da vide sliku.

To moze naravno ali trazim nacin da bude vidljiva sa img tagovima, a to na skydriveu mislim da uopste nema, a na dropboxu moze iz public foldera i samo ako ga imas instaliran na kompu, ne iz browsera..

To je zato sto skydrive ne daj direktan link do slike vec ima query u url-u:
resid=287FF6422745B147!270
authkey=!AMdgWbHRV4BAAtU
v=3
ithint=photo%2c.jpg

Dropbox daje direktan link do slike.

WP_20140113_21_58_14_Pro.jpg

Probaj da otvoris skydrive sliku iz browsera pa izaberi full size i onda nekako kopiraj link.

Poslednja izmena:
Ma jok, nema sanse, dobijem neke skracene linkove. Sad sam instalirao i neki flickr klijent, odlicno uradjen ali kad idem na Share, dobijem isto neki i*iotski link, nema onih html/bb kodova, thumbnailova.. Da li je moguce da je ovo neizvodljivo uraditi sa telefona :)

edit:

Ipak moze preko Flicker sajta, ali ***, nervni slom, kad se tapne na BB code, ne izadje ona copy opcija(?!) vec moram da tapnem negde u linku, pa rucno razvucem one kvakice na ceo link, i onda mi tek nudi Copy, facepalm..

Poslednja izmena:
Koji noviteti? :)

@Boris

Zato što ti stalno imaš neku svoju verziju toga kako bi nešto trebalo da radi a koja se uglavnom razlikuje od svih 35 mogućih varijanti... Elem, šta je bio problem sa Ttalkom? Izašla su dva apdejta od tada, možda se nešto izmenilo pa da pređeš ipak... Neuporedivo je lakše iz istog aploudovati sliku.

Kad se ocekuje taj 8.1 update ? I sta je sve planirano da se progura kroz njega, vidim par put se spominje, a na netu ima malo informacija o njemu, tj o samom datumu pustanja..

@Boris

Zato što ti stalno imaš neku svoju verziju toga kako bi nešto trebalo da radi a koja se uglavnom razlikuje od svih 35 mogućih varijanti... Elem, šta je bio problem sa Ttalkom? Izašla su dva apdejta od tada, možda se nešto izmenilo pa da pređeš ipak... Neuporedivo je lakše iz istog aploudovati sliku.

Pusti ga nek se muči njemu je tako lakše i ja ga podržavam :p Kažem lepo nije čovek navikao na smartphone i na aplikacije, samo da ima dialer i sms i operu mini i njegov život je potpun :d

Kad se ocekuje taj 8.1 update ? I sta je sve planirano da se progura kroz njega, vidim par put se spominje, a na netu ima malo informacija o njemu, tj o samom datumu pustanja..
Na "Microsoft Build Developer Conference, April 2 – 4, 2014" biće zvanično predstavljen WP8.1
Od noviteta možemo da očekujemo:"Corona voice"(Siri kod Iphone),"Taskbar notification",a i neki zvanični "File menager" bi trebalo da se implemetira u UI, itd.
***. nisu napredni kao Android pa da rade downgrade sistema, ( čist primer Kit-Ket), da može da radi i na slabijem hardweru. :d::D
P.S.sada će da kažu da je to u stvari "optimizacija", ako ta reč u opšte i postoji u Android bukvaru...

Poslednja izmena:
Vrh Dno