Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

uskoro i nece bas. rekao bih da do kraja 2014. ima fore.

naravno, cena novcica moze nakon toga samo da raste...a graficke...pa moci ce da se poklone, jer ce sebe ionako isplatiti.

ovo je prva generacija ltc asic/a...

Dajte da i mi napravimo biznis neki,slikamo nesto sto bi moglo biti asic prodamo unapred svima po svetu i posle 6 meseci im posaljemo cepanice na adresu :D

To možeš da vidiš po btc mreži kako narod nema para :D

uskoro i nece bas. rekao bih da do kraja 2014. ima fore.

naravno, cena novcica moze nakon toga samo da raste...a graficke...pa moci ce da se poklone, jer ce sebe ionako isplatiti.

ovo je prva generacija ltc asic/a...

we-re doomed :D
deluje vrlo ozbiljno i izvodljivo :D

nego, mojne opet da ti padne ideja za home-made asic-e ;)

Nisu mi najjasniji. U desriptionu pise 60W, 600W for 10 pcs. 10 komada cega? 10 cipova, 10 onih uredjaja? Ne kapiram.
Druga stvar, tezina paketa od 15Kg... WTF?!
Jel oni salju 10 onih malih uredjaja u paketu?
Mada bas me i briga, ne zanima me ovo uopste.
jedan uredjaj trosi 60 wati al prodaju samo u paketu 10 uredjaja tj ukupno 600 wati 3.6 mh ..prodato bar po forumima sto sam citao preko 400 tih uredjaja vec i ako im cena 4000$ tj za sad mnogo skuplja nego za gpyove

http://www.ebay.com/itm/Grid-seed-b...D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Ali ako su se pojavali cena ce brzo da im padne pa ce gpy za tren oka da ispadne iz igre jer ovo trosi 5 puta manje struje ..ovo me naravno nimalo ne raduje jer tek sam sastavio masine i dao za mene ogromne pare ..ono sto je da kazes "nada" je da script lako moze da izmeni algoritam i da onda ne mogu da se kopaju sa tim uredjajima

To možeš da vidiš po btc mreži kako narod nema para :D

Imaju samo oni koji su dugo u ovoj prici, il oni koji sad mogu da pozajme taj iznos... ja na tu drugu opciju ne bi isao, jer je veoma nesigurno... i neki ovde kupise asice il nesto slicno, pa se slikase sa njima, jer je diff otiso mnogo vise, da su cak i oni neisplativi...

Da su hteli da menjaju algoritam izmenili bi ga i za btc tako da na to ne racunajte.

jel zna neko zasto mi trixx restartuje vrednosti na default, svaki put kad ga ukljucim, iako sam sacuvao profil...
tj ne ucita ga sam automatski, vec moram ja rucno da ga ucitam...
jel to znaci da ako sam recimo undervoltovao u trixx-u i menjao klok, da ako ga ugasim to vise ne vazi?
tj da vazi samo dok je trixx ukljucen???

u settings cekiraj prve tri stavke

Uzimam novi komp,namjena surfanje i po malo mining,pa me interesuje misljenje ?
Hvala ;)

G2030 3.0GHz 3MB
MSI H61-p20
R9 280 3GB
4gb ram
160gb hdd
LC power 600W
TT V4 kuciste

Povezao sam plocu, napajanje, ram, monitor, ubacio ram (4gb plocica) i periferije. Nece da bootuje.

Asus B85-plus ploca, g3220 cpu, chieftec napajanje.

E sad, nemam grafiku, oslanjao sam se na integrisanu (dok podignem sistem, instaliram drajvere itd) da nije to toga problem?

Upali se vent na cpu i od napajanja, 10 sekundi i sve se ugasi.

Cpu sam normalno ubacio, stavio kuler, povezao ga sa plocom, dodatno napajanje za cpu takodje povezano.....

Jesam nesto preskocio?

EDIT:
Rijesen problem.

Poslednja izmena:
Moze li mozda neko ko se "seta" preko grane da nam nabavi po nekoliko komada H81 Pro BTC maticnih od Asrocka ? Verujem da bi bilo zainteresovanih ovde ... ?

E sad garancija... to je vec druga prica :D

1 R9 280X Sapphire Dual-X OC 3GB
2 R9 280X Sapphire VAPOR-X OC 3GB
3 R9 280X Gigabyte 3GB
ja mislim da bi trebao ovim redosledom da gledas !

Ja konacno nadjoh sve delove osim grafickih kartica. Sutra mi stize ovo:

MB: Gigabyte H61M-S1 rev 3.0 ,poseduje 1 PCIE 16x v3.0 i 2xPCI 1x v2.0 ,znaci natovaricu 3 graficke vremenom.
CPU: Intel G1620 2.7ghz BOX
RAM:2gb DDR3
HDD 250gb
Napajanje:RAIDMAX 635w Modularno 80plus, Bronze 85% VGA 2x6+2
Kuciste: Gajba od piva Empty Edition ,mada trazim nesto ovako:
http://www.gajbacommerce.com/gajba_m_-_30.html
Monitor: CRT Philips 14i History Edition

Za graficke se jos nisam konacno odlucio, preostali budzet mi je oko 230e pa gledam najvise kh/s da izvucem za te pare.

Nisam ni planirao na ovo tri vec dve graficke a za trecu da dodam joj jedno napajanje preko onih molex-vga adaptera.

to ce ti mozda moci ali debeli undervolt i debeli underklok....tipa 900mzh i ispod 1000mv

Vrh Dno