Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala svima za info.

Ovo napajanje sa tri ove kartice, sa ostatkom konfe, da li je izvodljivo ?

Pitam pošto vidim da ima 2x6pin plus 2x8pin molexe za grafe, pa bih treću morao izvlačiti preko konvertora, pa me zanima da li je to izvodljivo.

Jel pazario neko na kraju 270X Powercolor i kako su se pokazale?

Ima pozitivno iskutsvo par strana unazad.

Sve je ok sa njima izgleda osim što je zaključan napon, e sad pitanje na koliko su roknuli, ako nisu preterali onda nije tako strašno...ko ima neka napiše.

Ok, hvala za info obojici.
Uzimam 2 kom za probu pa javim feedback.

Pozdrav

meni 270 270x i 280x rade na 750w iz profila (60A na 12V)

@hogar
to napajanje je dovoljno za 2x 280x + masina pa izvuci neku kalkulaciju

ako koristis molex, najdalje sto bih isao je na jednu granu jedan 6pin, ajko stavis vise od toga grana se greje suvise za moj ukus

Poslednja izmena:
@hogar
to napajanje je dovoljno za 2x 280x + masina pa izvuci neku kalkulaciju

ako koristis molex, najdalje sto bih isao je na jednu granu jedan 6pin, ajko stavis vise od toga grana se greje suvise za moj ukus

Pa čini mi se da ima više od jedne grane za molekse, tako da bi po nekoj slobodnoj proceni to napajanje bilo taman za to što mi treba, sa još malo w lufta preko, nego pitam da vidim da li je još neko imao isti slučaj možda...

Na profilu ti je 850w....ok radi, a da li se greje ? Brine me samo broj konektora i ništa više...tj da li će tu treću kartu moći da izguraju konvertori sa pata napajanja na 6pin...

LC ne bi bio LC kad ne bi malo zasrao etiketu, piše 850W ali je to max snaga, 750W je kontinualne, channel well je unutra. PCI-e konektora imam 3, 2 sam prebudžio preko adaptera. na dodir je jedva mlako (ona jedna strana na kojoj su komponente), duva hladno.

na to od 800w bih nakačio 4x 270 običan (samo jedan šestopinac) samo da puca, 1800khs za smešne novce :D

***e, 47 Evra??? Odo' da narucim jednu odmah ali kad ce ovi moji "azurni" poslati!?

Toliko sam i ja dobijao. 5770 je bolja karta od nje za kopanje

Uspeo sam 7770 navuci do 196 MH/s spustanjem clocka gpu-a i povecanjem clocka memorije.
Kad bi uzeo jos 5770 i ubacio zajedno sa 7770, trebalo bi ponovo instalirati drajvere? i da li ih treba poveati sa cf mostom?

Pa 40$ se ne carini šta ima da te druka, u najgorem slučaju platićeš pdv 20%

Kontam onda mozda bolje da uzmem jos jednu polovnu 7770 pa ce plus za igranje da bude jos bolje

Kontam onda mozda bolje da uzmem jos jednu polovnu 7770 pa ce plus za igranje da bude jos bolje

Radice sigurno i 5770 i baca oko 210KH/s.
Po meni je bolja za kopkanje. Koristim GUIminer za te mjesovite kombinacije.
7770 (pa onda 7790 pa sada 270) je u slotu i povremeno igram WoT a 5770 preko extendera kopa 24h.

Najbolje je da za 280x dc2t i dc2t v2 koristite afterburner beta 18 i sve opcije označite, onda se bez problema može menjati napon na svakoj. Trixx se nije dobro pokazao na asusu

zasto ti se trixx nije dobro pokazao sa asusom? ja sam juce uspesno spustio voltazu preko trixx-a na 1087, a preko asusovog programa, to ne mogu, jer ima ogranicenje na 1041...tako nesto...
probacu sad i taj afterburner, samo malo zazirem, jer je beta verzija...

Koje extendere bi trebalo da koristim za Saphire toxic?

Odavno nisam pratio desavanja na btc/ltc/kriptovalute sceni, a ponovo bih da stavim par kartica u pogon, pa me interesuje sta je najbolje uzeti za nekih 1500 eura (samo kartice, ostalo imam), dakle da li je bolje uzeti 3x neku slabiju varijantu tipa 7950/270X ili ici na neku varijantu 2x R9280X, trenutna ponuda kod nas je vrlo losa, a i nemam toliko vremena da trazim kartice, zbog nekih drugih obaveza, ono sto mogu odmah da kupim to je -

Powercolor AMD Radeon R7 260X Turbo Duo AXR7 260X 1GBD5-TDHE/OC = 119.00 eur
Powercolor R9270X PCS+, AXR9 270X 2GBD5-PPDHE = 225.00 eur

ili da cekam 15-20 dana za -

Asus R9280X-DC2-3GD5, gar 3 god = 320.00 eur
Asus R9280X-DC2T-3GD5, gar 3 god = 326.00 eur

Sobzirom da nisam nekih 3, 4 mjeseca u ovoj prici, nemam predstavu koliko koja od ovih novijih ati kartica daje mh/s, niti koliko trosi.

Znam da ce sada biti komentara tipa - "Pogledaj par stranica unazad" ili nesto tome slicno, naravno da cu pogledati, ali nemam toliko slobodnog vremena da bih sve procitao i ispratio, ako neko ima malo slobodnog vremena neka napise nesto ukratko o ovome, havala unaprijed.

260 ti džabe uzima mesto
270x oko 450-480 khs
280x 700-750khs

zasto ti se trixx nije dobro pokazao sa asusom? ja sam juce uspesno spustio voltazu preko trixx-a na 1087, a preko asusovog programa, to ne mogu, jer ima ogranicenje na 1041...tako nesto...
probacu sad i taj afterburner, samo malo zazirem, jer je beta verzija...

Zna da s vremena na vreme usporava kopanje, naročito kad ima više kartica u rigu.

@izzy

Stani u red kod jedinog dobavljaca kod nas :)

Meni je jedva obezbijedio Asus R9280X-DC2T i te i ti gledaj da zakucis u sledećoj turi.

Dobar dan,
ploča je gigabyte 990xa-ud3
napajanje seasonic
8GB rama
Asus R9 280x DCUII TOP x 1
ne može da rudari više od minut-dva, litecoinpool.org pokazuje da radi, ali pc je zakucao.
Probao sam različite verzije drajvera, clockova, napona ali bez pomoći.
Unapred hvala na pomoći
p.s.
pre toga su dve vapor x radile bez problema

Dobro veče
Pre dve nedelje sam je reklamirao, posle pet dana je utvrdjeno da je karta DOA i danas smo dobili novu.

Najbolje je da za 280x dc2t i dc2t v2 koristite afterburner beta 18 i sve opcije označite, onda se bez problema može menjati napon na svakoj. Trixx se nije dobro pokazao na asusu

Radi i iz AB Beta 17... tvoja preporuka :)

Asus na 1100 napon ocitava 1040-1056 u gpuz

Dok Vapori na 1100
1036-1042 u gpuz...

Nije fiksno varira izmedju navedenih vrednosti...

Nazad
Vrh Dno