Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel može neko da ostavi utiske kako se ponaša dulashock4 posle nekih mesec dana korišćenja? Tačnije me zanima analog. Video sam neke klipove kako se žale da brzo propada ona guma. Našao sam dulashock4 za 50 evra pa bi ga uzeo zbog kompjutera ali ne znam da li je pametno kupiti ili sačekati neku noviju seriju tih gamepad-ova.

Imaš za par evra na shopto da kupiš gumice. Meni su gumice takođe netaknute ali sam kupio i te zlu ne trebalo. Dobiješ 2 glatke i 2 hrapave pa kako ko voli. Možda su i udobnije od orginala ali nisam probao. Najveća mana DS4 je trajanje baterije. Užas kako se brzo troši. A ovi što im se izgulila guma nisu čuli sa savremeni proizvod koji se zove "grickalica" i služi da se ponekad otkinu nokti, barem na palcu :-D

Poslednja izmena:
Jel možeš da mi kažeš koliko traje ta baterija uz neko normalno korišćenje, da kažem po 2-3 sata igranja dnevno, ne više od toga. Ako izgura do 5 dana takvim igranjem meni je ok.

Oko 8 sati.

Pa u odnosu na dulashock 3 ovo je smešno. Hmm, dobro ima da razmislim pre kupovine. :trust:

Neko je ovde kupovao PSN gift kartice za US nalog preko Amazona i uspeo je da ubaci u novcanik odredjenu sumu. Zanimam me kako mu je uspelo jer me ovo buni sto sam pronasao na Amazonu , pise da je samo za korisnike koji imaju adresu u US i billing adresu sto znaci da moras da imas neku karticu iz amerike. http://www.amazon.com/10-PlayStatio...=UTF8&qid=1390390571&sr=8-2&keywords=PSN+CARD
Ispravi me ako gresim. i Molim ako nije problem da mi kazes kada ti vec radi kako si pravio taj US nalog i sta si popunjavao za podatke i kada kupujes koje PSN kartice kupujes ili bas ove koje sam linkovao. Posto je daleko jeftinije kupovati preko US naloga. Hvala unapred.
I da pohvalim ovaj forum dosta sam naucio citajuci ovaj deo za PS4 meni stize 27/28 januar i narucio sam preko Istvana zahvaljujuci ovim informacijama odavde.

Poslednja izmena:
Ja cu samo da napisem sta znam, neka neko drugi jos dopuni jer ja imam samo teoriju, nemam praksu (jos ni meni nije stigla konzola).

Ne moras imati karticu iz USA, jedina razlika UK i USA naloga je sto UK kartice direktno koristis preko PS Store, a USA moras preko Amazona. Jer nase kartice NE prepoznaju u Americi. Znaci napravis nalog na Amazonu i tamo ni slucajno ne stavis tvoju adresu vec neku Americku (postojecu), najbolje nekog hotela i pazi da ti se slaze grad i zip code. Izguglaj malo i pronadji se u jednoj od ovih 5 drzava, Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire ili Oregon. Zato sto su to drzave bez poreza na prodaju (States Without a Sales Tax). Sto znaci da ona cena koja pise na Amazonu u dolarima ce da ti tereti karticu, nista preko toga jer poreza nema. Ugradice se malo nase banke na razliku kursa i to je to, mozda nekih 2% manje/vise racunaj.
Kada pravis PSN nalog (ili kako se vec zove), sve u svemu onaj nalog koji pravis kada ukucavas u konzolu podatke, PAZI DA TAMO KAD NAPRAVIS ACCOUNT BUDE ISTA ADRESA KAO STO SI UKUCAO U AMAZON NALOG (zapamti da uvek tu adresu ukucavas u bilo sta, od sad tamo zivis).
Zatim, ti kada kupujes te gift codove preko Amazona, ili ps+ pretplate, ili igrice itd dobijas kodove, znaci gledaj da pored obavezno pise [Digital Code] i te kodove mozes posle naci u nekoj sekciji Amazon naloga, skontaces vec sam, i zatim taj kod ukucavas u PS Store u polje Reedem Code i to je sve. Tako mozes kupovati sta hoces, samo pazi i uvek gledaj cene svega na Amazonu i na PS Store pa uporedjuj jer ce nekad nesto biti jeftinije na jednom a nekad na drugom mestu.
I ja planiram USA nalog bez obzira sto vecina ima UK, bas iz te MALE razlike u cenama ali na kraju mislim da ipak bolje prodjes. A kapiram sto se nekih promocija ili privilegija tice nista USA nece biti gora od UK, mislim nije mi uopste logicki.

Poslednja izmena:
Mozda bi trebalo otvoriti oba.

Govorim iz perspektive vlasnika PS3 uz prihvatanje specificnosti PS4 sistema. Nedavno je GTA V bio znacajno povoljniji, valjda na akciji, u americkoj prodavnici, dok sigurno ima i primera da je nesto u nekom trenutku bilo na britanskom povoljnije nego tamo... Problem sa stupanjem PS4 na scenu jeste podrazumevajuca pretplata za PS+ multiplayer-a radi, pa je jasno da je nesvrsishodno placati pretplatu za oba naloga, odnosno kosta, a ne garantuje tolike povlastice. Tako da bih, da me se tice, odabrao americki za onaj na kome bih placao pretplatu, posto ipak drzim da ce gledano po trzistu i vrednosti dolara tamo biti igara po makar malo povoljnijim cenama, ali se ne bih odrekao ni britanskog unapred posto i tamo ima akcija i popusta.

Naravno, bez PS+ pretplate. E sad, da bi neko rovario po prodavnicama ne mora da bude ujedno i registrovan, pa britanski moze periodicno da se (pr)overava i bez faktickog clanstva, za slucaj da iskrsne nesto ultra povoljno (uz to i single player). Inace sam odavno zaglavio samo na UK nalogu, posto sam odande nabavljao i gotovo sve igre, pa ne mogu da budem od pomoci u vezi s postavljenim pitanjima, ali je kolega, preprodavac u pokusaju ;), solidno sumirao vecinu informacija u odnosu na meni poznate.

Pa ne bi li mu trajala baterija samo 8 sati kad svetli kao disko kugla :p

Ja cu samo da napisem sta znam, neka neko drugi jos dopuni jer ja imam samo teoriju, nemam praksu (jos ni meni nije stigla konzola).

Ne moras imati karticu iz USA, jedina razlika UK i USA naloga je sto UK kartice direktno koristis preko PS Store, a USA moras preko Amazona. Jer nase kartice NE prepoznaju u Americi. Znaci napravis nalog na Amazonu i tamo ni slucajno ne stavis tvoju adresu vec neku Americku (postojecu), najbolje nekog hotela i pazi da ti se slaze grad i zip code. Izguglaj malo i pronadji se u jednoj od ovih 5 drzava, Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire ili Oregon. Zato sto su to drzave bez poreza na prodaju (States Without a Sales Tax). Sto znaci da ona cena koja pise na Amazonu u dolarima ce da ti tereti karticu, nista preko toga jer poreza nema. Ugradice se malo nase banke na razliku kursa i to je to, mozda nekih 2% manje/vise racunaj.
Kada pravis PSN nalog (ili kako se vec zove), sve u svemu onaj nalog koji pravis kada ukucavas u konzolu podatke, PAZI DA TAMO KAD NAPRAVIS ACCOUNT BUDE ISTA ADRESA KAO STO SI UKUCAO U AMAZON NALOG (zapamti da uvek tu adresu ukucavas u bilo sta, od sad tamo zivis).
Zatim, ti kada kupujes te gift codove preko Amazona, ili ps+ pretplate, ili igrice itd dobijas kodove, znaci gledaj da pored obavezno pise [Digital Code] i te kodove mozes posle naci u nekoj sekciji Amazon naloga, skontaces vec sam, i zatim taj kod ukucavas u PS Store u polje Reedem Code i to je sve. Tako mozes kupovati sta hoces, samo pazi i uvek gledaj cene svega na Amazonu i na PS Store pa uporedjuj jer ce nekad nesto biti jeftinije na jednom a nekad na drugom mestu.
I ja planiram USA nalog bez obzira sto vecina ima UK, bas iz te MALE razlike u cenama ali na kraju mislim da ipak bolje prodjes. A kapiram sto se nekih promocija ili privilegija tice nista USA nece biti gora od UK, mislim nije mi uopste logicki.

Hvala puno na brzom odgovoru, posto ja vec imam jedan nalog na US sa pravom adresom u NJ , mislim da nece biti problem ako promenim za neku od tih 5 drzava gde nema poreza i da fercera sve kako treba?

Mislim da je najbolji www.mmoga.com - tamo imas playstation network cards za
sve zemlje UK, US, DE... Platis kreditnom karticom a oni ti u roku od maksimalno
5 minuta posalju kod. Na svoj nalog ides na reedem codes i ubacis taj kod koji ti
popuni wallet za kupljeni iznos. Koristim par godina, radi odlicno.

Da li PS4 ima podrsku za citanje mkv fajlova sa eksternog hdd preko usb-a?Kad povezem PS4 sa 2.5" HDD ne prepoznaje ga ,da li tek sledi kasnija nadogradnja softvera i za ovu mogucnost ili se ja nesto ne snalazim najbolje?

Ako npr. imam igru za PS4,tu istu igru mogu igrati i na Viti (planiram kupovinu pa da se raspitam malo) samo u lokalnoj mrezi ili je istu moguce pokrenuti bilo gde gde imam pristup internetu?

I jos jedno pitanje a tice se DS4.Da li je potrebno da se do kraja isprazni baterija pa da se onda stavi na punjenje ili je potpuno sve jedno...ne bih da ostetim bateriju nepravilnim punjenjem.Koja su vasa iskustva?

Da li PS4 ima podrsku za citanje mkv fajlova sa eksternog hdd preko usb-a?Kad povezem PS4 sa 2.5" HDD ne prepoznaje ga ,da li tek sledi kasnija nadogradnja softvera i za ovu mogucnost ili se ja nesto ne snalazim najbolje?

Ako npr. imam igru za PS4,tu istu igru mogu igrati i na Viti (planiram kupovinu pa da se raspitam malo) samo u lokalnoj mrezi ili je istu moguce pokrenuti bilo gde gde imam pristup internetu?

I jos jedno pitanje a tice se DS4.Da li je potrebno da se do kraja isprazni baterija pa da se onda stavi na punjenje ili je potpuno sve jedno...ne bih da ostetim bateriju nepravilnim punjenjem.Koja su vasa iskustva?

Ja sam cuo da uopste eksterni diskovi za sada ne rade

Da li je preporučljivo puniti ds4 preko PC? Posto mi računar radi skoro 24h a ne bi da konzolu Patim samo zbog punjenja.

Svejedno je, a inače možeš ostaviti konzolu u standby modu, može se podesiti da USB ima i tada napon.

Poslednja izmena:
Da li je preporučljivo puniti ds4 preko PC? Posto mi računar radi skoro 24h a ne bi da konzolu Patim samo zbog punjenja.

Ja punim preko iMaca kojo mi je on 24/7 a dužina punjenja je ista kao i preko ps4 na stabdby-u.

Jel može neko da ostavi utiske kako se ponaša dulashock4 posle nekih mesec dana korišćenja? Tačnije me zanima analog. Video sam neke klipove kako se žale da brzo propada ona guma. Našao sam dulashock4 za 50 evra pa bi ga uzeo zbog kompjutera ali ne znam da li je pametno kupiti ili sačekati neku noviju seriju tih gamepad-ova.

Savrsen je gamepad, a mrcvario sam ga ovih dana bas dosta. Ako je preziveo playthrough kroz Revengeance, prezivece sve. :)

Fifu igram drugu sezone karijere sa West Hamom i postaje dosta čudno. Igram na professional završio sam na 7 mestu i igrao sam polufinale oba kupa. 70% golova sam dao glavom posle centaršuteva i kornera a 90% golova mi je dao Andy Carroll. Klub sam pojačao, doveo Laytona Bainsa, Baneta Ivanovića, Dannyja, Snajdera i Torresa. I dalje forsiram istu igru. Šta je čudno. Posle 10 kola i jedno 50 i više centaršuteva, Carroll nije imao nijedan šut glavom na gol. Ili je izbiju pre njega a čovek uopšte ne skače. Stoji kao ukopan. O čemu se radi ?

Poslednja izmena:
Um,ne da ja znam?

Pa bice. Odredjeni content nece imati, ali postoji driver club psn edition.

"With the PlayStation Plus edition, we're offering the core features of the game to everyone who's got a PlayStation Plus membership.

"What that means is that all the game modes, the single-player experience is all there in the PlayStation Plus version. The only thing that we're limiting you on is content, and that content is cars and tracks.

"You can play online multiplayer, you can do asynchronous challenges, you can take part in the face-offs, and the social goals etc. But if you want to get all the content you can buy that separately.

Read more: http://www.digitalspy.co.uk/gaming/...arge-for-extra-cars-tracks.html#ixzz2rAMABG3V

Poslednja izmena:
Od sinoc imam problema sa internetom na PS4, naime kad uradim speedtest uredno mi prikazuje 28mbps i upload 2.9mbps ali kada hocu online da igram uzasno lagujem, na fifi ne igrivo. Izmjerim na konzoli brzinu i tamo pokazuje svaki put drugacije, sad 8mbps download, sad 4mbps pa onda skoci na 14mbps. Router mi je udaljen 10 cm od konzole...

Kakva je situacija ako recimo kupim BF4 na US store-u, hoce li raditi na UK account-u?

Kako upropastiti sjajnu igru? Jednostavno: za prve, koji se loze na cod, izbaciti sav recoil i tezinu oruzja i za druge, koji se loze na crysis, napraviti sto sarenije nivoe umesto sivih jednobojnih. To bi bio najkraci opis novog killzone-a.

7 najrealnija ocena..

Od sinoc imam problema sa internetom na PS4, naime kad uradim speedtest uredno mi prikazuje 28mbps i upload 2.9mbps ali kada hocu online da igram uzasno lagujem, na fifi ne igrivo. Izmjerim na konzoli brzinu i tamo pokazuje svaki put drugacije, sad 8mbps download, sad 4mbps pa onda skoci na 14mbps. Router mi je udaljen 10 cm od konzole...

Jel koristis wifi signal za konzolu? Povezi konzolu i ruter kablom.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno