Ja cu samo da napisem sta znam, neka neko drugi jos dopuni jer ja imam samo teoriju, nemam praksu (jos ni meni nije stigla konzola).
Ne moras imati karticu iz USA, jedina razlika UK i USA naloga je sto UK kartice direktno koristis preko PS Store, a USA moras preko Amazona. Jer nase kartice NE prepoznaju u Americi. Znaci napravis nalog na Amazonu i tamo ni slucajno ne stavis tvoju adresu vec neku Americku (postojecu), najbolje nekog hotela i pazi da ti se slaze grad i zip code. Izguglaj malo i pronadji se u jednoj od ovih 5 drzava, Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire ili Oregon. Zato sto su to drzave bez poreza na prodaju (States Without a Sales Tax). Sto znaci da ona cena koja pise na Amazonu u dolarima ce da ti tereti karticu, nista preko toga jer poreza nema. Ugradice se malo nase banke na razliku kursa i to je to, mozda nekih 2% manje/vise racunaj.
Kada pravis PSN nalog (ili kako se vec zove), sve u svemu onaj nalog koji pravis kada ukucavas u konzolu podatke, PAZI DA TAMO KAD NAPRAVIS ACCOUNT BUDE ISTA ADRESA KAO STO SI UKUCAO U AMAZON NALOG (zapamti da uvek tu adresu ukucavas u bilo sta, od sad tamo zivis).
Zatim, ti kada kupujes te gift codove preko Amazona, ili ps+ pretplate, ili igrice itd dobijas kodove, znaci gledaj da pored obavezno pise [Digital Code] i te kodove mozes posle naci u nekoj sekciji Amazon naloga, skontaces vec sam, i zatim taj kod ukucavas u PS Store u polje Reedem Code i to je sve. Tako mozes kupovati sta hoces, samo pazi i uvek gledaj cene svega na Amazonu i na PS Store pa uporedjuj jer ce nekad nesto biti jeftinije na jednom a nekad na drugom mestu.
I ja planiram USA nalog bez obzira sto vecina ima UK, bas iz te MALE razlike u cenama ali na kraju mislim da ipak bolje prodjes. A kapiram sto se nekih promocija ili privilegija tice nista USA nece biti gora od UK, mislim nije mi uopste logicki.