Šta je novo?

LG G2

evo od mene macak lutalica :)

generalno, i vise sam nego zadovoljan.

w1cVTDQ.jpg

Ne znam kolika je informacija tacna (tj da li je ova stranica na fb oficijalna,a reko bi da jeste)

Poslednja izmena:
Pa smeta mi jer pruža potpuno netačnu reprezentaciju o kvalitetu fotografije, mnogi korisnici ne znaju da Tapatalk drastično snizi kvalitet kad se kači kroz njega...

Aj sad malo realno. Ko se bar malo razume u kvalitet, tražiće full size sliku ili će pitati za neku drugu ili kvalitet istih. Ko se ne razume, ako mu je slika ispala dobro preko tapatalka, njemu je svejedno. Još bolje po njega kad bude slikao biće više oduševljen.

Podseti me Đikijeva kafica-sladoled-šta god... :D

CAM00100.jpg

A realno dobra je kamera...nemam zamerke osim fokusa...
Sad me mrzi da kačim slike po redu od S3,S3 mini,S4,iP4,5,Asus padfone i td... Generalno bolja kamera od svih...

Meni je ova do sada nocu sto sam slikao,najvise dopala (kamera je za mene super,jos bolja bice na 4.4)

bYLUbjc.jpg

Pozdrav svima :)
Evo konacno sam se registrovao na forum da kazem i ja koju mudru rec :) iako vas pratim zadnjih 50-tak stranica :)
Imam crni MTS-ov G2, sto znaci samo 16gb :( ali ok, prezivecu...

Nego evo odmah da vas pitam za jedan problem sto imam, a pisano je ovde o njemu.
Radi se o ignorisanju od strane telefona moje komande za ukljucivanje mobilnog neta. Posto je u pitanju secena kartica, uzimanjem nove u MTS-u problem je resen kod svih koji su se zalili. Medjutim kod mene nije :(
Moram svaki put da "razbudim" telefon menjanjem "network mode" u "mobile networks" podesavanjima i odmah zatim ukaci se na net.
Kad ga jednom ukljucim, mogu ga koliko hocu puta paliti/gasiti odmah se konektuje. Ali cim bude par sati ne koriscenja moram da ponavljam postupak menjanja wcdma/gsm moda kako bi se konektovao na net.
Posto sam odlucio da ce ovaj telefon biti stock i bez root-a (garancija ***) iz tog razloga prestao sam skoro u potpunosti da pratim xda dev. pa evo ovde da probam da nadjem odgovore...
Sta mi je ciniti ? Jel neko pronasao resenje ?

P.S. Sorry za duzi text, a ovo mi je tek prvi post :D :D

Pezos, da li ti je promenio jezik telefona kada si ubacio original karticu?
Meni je sa engleskog vratio na srpski. I odmah mi je imao signal i mobilni data.

Pezos, da li ti je promenio jezik telefona kada si ubacio original karticu?
Meni je sa engleskog vratio na srpski. I odmah mi je imao signal i mobilni data.

Bilo koji stock ROM da stavis, bio on custom ili ne, odmah ce biti telefon na srpskom. Sad odakle cita podatke, ne znam.

Evo ga ovaj lag dugo pominjan (odlicno se vidi u poredjenju sa Nokia Lumiom 920)

@Djilkosh Jezik podešava na osnovu mrežnog koda iz SIM kartice.

^ Jel to samo kod LG-a? Posto se prvi put srecem sa njima, a kod ostalih telefona, ne secam se da sam to video.

Kod mene kada sam upalio sa karticom normalno bio je na korejskom, i tast je bila korejska.. Jedva sam se snasao da ga vratim na srpski xD

^ Jel to samo kod LG-a? Posto se prvi put srecem sa njima, a kod ostalih telefona, ne secam se da sam to video.

Kod svih telefona je tako, čak i kod "glupih" telefona. Kod "glupih" telefona zavisi od toga da li je firmware predviđen za naše tržište (kod za našu zemlju je u bazi telefona).

Dok kod Androida zavisi od toga da li je proizvođač promenio Google-ov izvorni kod po tom pitanju. Ukoliko je telefon predviđen za Evropu, on će na osnovu mrežnog koda na SIM kartici prepoznati našu zemlju i automatski postaviti Srpski jezik za glavni. Zato Android telefon, kada se prvi put uključuje, na prvom ekranu traži da se odabere jezik, dok on sam postavi jezik u zavisnosti od toga koja SIM kartica se unutra nalazi.

Edit: A postoji još jedna mogućnost, mada je u vezi sa izmenom Google-ovog koda, a to je definisanje defaultnog jezika i regiona u samom build.prop fajlu. Tada uređaj ne traži jezik.

Mene je pitao koji jezik da postavi, a kupljen u Telenoru

Kao što napisah u odgovoru iznad, on uvek pita, ali sam postavi jezik na osnovu SIM kartice (ukoliko se unutra nalazi SIM pri prvom uključivanju, naravno).

Poslednja izmena:
izduvah ga za g2 u telenoru.. prvo rekli ponedeljak a sada pocetak februara(nemaju ga trenutno nigde na stanju). eh sada se bacam na novo ganjanje :D

a vaucer?

imas na oglasima lika iz beceja prodaje za 350 evra sa 24 mesecnom garancijom,mislim da je Vip
star fon mesec dana ako sam dobro procitao
digao cenu na 370 ccc

Poslednja izmena:
Meni je fon sam stavio srpski i vreme i datum. Kupljen kod Telenora i njihova kartica :)

E da, i na g2 mi se desilo i na svim androidima da omasi vremensku zonu za 1h. Ili stavi dobru sa 1h u plusu. Za sekund se to sredi al ono...

Jel postoji način da se poboljša zvuk prilikom razgovora jer ja zagovornika čujem glasno ali ipak nekako nejasno i mutno?

Kod mene je zvuk savršen. Nema apsolutno ni jedne jedine nejasnoće i mutnine. Čak ga držim na polovini jačine jer mi je previše glasno.

Da i ja isto smanjim 3 ili 4 klika i super se čuje. Kad je na maksimumu onda probija, mada sve može da zavisi i od mreže tvoje i od mreže sagovornika i od jačine signala i jačina signala druge strane itd itd.

Šta znam, moja mreža i jačina signala su OK, i to se isto dešava i u V. Stepe i u Drajzerovoj što će reći nije neka BIN lokacija, a i sagovornici su zvali sa nekih razumnih lokacija (Kanarevo, Vidikovac kod Meka... ), ali je ili mutno ili nedovoljno čujno kada ga smanjim, naročito kad je u okolini malo veća gužva...

Nazad
Vrh Dno