Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Normalno je i to sto ti pises, ali i reakcija onih koji su ovde duze.
Svi smo se mi blamirali u startu sa noob pitanjima i i sto tako isli na zivce starijima u poslu.
Citas, trazis, nadjes odgovor. Posle i sam shvatis kakav si noob bio i da si postavljao nepotrebno glupa pitanja.
Tesko je koristiti search, tesko je edukovati se. Toliko...

Kad već spomenu search, probaj da ga koristiš pa se javi :D
A tihi je noob još od vremena CS :D
Nije mi jasno, tihi i ja smo počeli u isto vreme, ali se ne sećam da smo ni ja ni on postavljali toliko glupih pitanja na početku...

Kad već spomenu search, probaj da ga koristiš pa se javi :D
A tihi je noob još od vremena CS :D
Nije mi jasno, tihi i ja smo počeli u isto vreme, ali se ne sećam da smo ni ja ni on postavljali toliko glupih pitanja na početku...

Nije upuceno licno ni jednom od vas dvojice vec generalno.
Pretragu sam koristio uvek. Ali naravno posto mi nije mnogo pomogla, citao sam redom! :)
Meni nije bilo tesko da citam.
I tako...

al da je search katastrofa, katastrofa je :)
pa search na bitcoin talk-u je jedno galaxy far away ispred ovog na benchu :D

Stale u neku ruku i zavisi od grafičke. Npr 7950ka da bi davala maximum digne se thread curr. i onda kada se uporedi stale naspram 7970ke ima oko 10-20 puta više stale. Al na dobroj vezi je to i dalje ispod 1% pa ne vredi o tome razmišljati.
Svi se nešto lome oko stale i štednje na hardweru, a najveći stale vam u suštini bude kurs po kome većina proda coine :)

Odakle tebi ideja da ces smanjiti stale jacom grafikom?
Stale je nekada do podesavanja, nekada do poola. Ja tolerisem sve do 2% ali uvek mi je manje od 1%.

pa sacekaj ako je stale shares nesto sto je rig odradio ali kad je vratio pool je taj blok vec zavrsio znaci da rig nije dovoljno brz i ne stize da odradi svoj deo vec dobija stale shares zar ne? ako se ubaci jos koja grafika ili se stare zamene brzima onda bi logicno trebao da bude manji stale share.

ja sam pitao cisto inf da li zavisi mozda i od worksize ili nekog treceg podesavanja

Poslednja izmena:
ili latencija interneta...
ili jednostavno nemaš sreće...

Nekim grafama mozes da smanjis stale smanjivanjem intenziteta, meni je jedna 270X imala nerazuman stale na I 20, sa I 18 je sasvim ok.

Konacno mirne stranice na ovoj temi..
Ne znam sta se izdogadjalo u mom odsustvu, al ni ne zelim da znam
samo nek ostane ovako :)
jos i ltc da skoci bar na 30 pa da se lakse dise...

jel tesko upasti na litecoinpool.org ?
sad sam im poslao mail sa zahtevom, pa cekam 24h...

Krenuo sam da kopam sa Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2 i za nekih pola sata, temperatura ode na 90c, vent posto su na auto odu na 83% - 3420 RPM
klokovi su default 1070 / 1500
procesor i maticna ne prelaze 52C, sve drzim u zatvorenom thermaltake soprano miditower kucistu...

podesavanja za cgminer su mi:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 -u xxx -p xxx -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048

i pri tom baca 745 Kh/s...

zasto mi se graficka tolko nenormalno greje? sta mi predlazete, da spustam klok i voltazu i na kolko?

Krenuo sam da kopam sa Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2 i za nekih pola sata, temperatura ode na 90c, vent posto su na auto odu na 83% - 3420 RPM
procesor i maticna ne prelaze 52C, sve drzim u zatvorenom thermaltake soprano miditower kucistu...

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 -u xxx -p xxx -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048

zasto mi se graficka tolko nenormalno greje? sta mi predlazete, da spustam klok i voltazu i na kolko?

eto sto ti se greje, otvori kuciste i stavi neki vent ako imas da duva u nju, najbolje da je izbacis

Poslednja izmena:

Imam istu ovu grafu,radila je na 2800-2900 rpm,nakon sputanja voltaze (1087) pala na 1900-2000RPM,ali samo preko trixx,u AB se nista ne desava.Klokovo ne diraj dava ce ti oko 737-740 KH/s.Ja je drzim na 72-73c

Pa sta sada , ta v2 verzija se vise greje od ove obicne ? Nije li bila obrnuta prica pre koju stranu ? Wex i tebi je bila u kucistu ili ? ako jeste onda to objasnjava toliku temp !

Pa dali ste vi ljudi normalni da drzite kartu koja rudari u zatvorenom kucistu?!
Najbolje je i da stavite kuciste pored radijatora, tako ce najvise hasha da baca.

Pa besplatno grejanje...dve tri kartice i eto zamena za TA pec...Kada vec placaju struju za rudarenje da se usput i ogreju....:)

^Zezas se, ali za neke od nas je i istina. Garsonjeru uopste ne dogrevam 20ak dana, moracu kad malo zahladni, ovako ne. Racun uvecan za 1200 dinara u odnosu na decembarski prosek, to iskopam za dan-dva :D

I to su tri 270x kartice na manje od 60c, sa 280x na 70+c bih drzao otvoren prozor :)

moze da se kuva caj i kafa na ovim 280x V2, imaju backplate, dobro je ugrejes i samo stavis dzezvu na njega, ima mesta i za palacinke :p

izgleda da cu nerado morati da otvaram kuciste, samo cu probati undervolt pre toga...
pa nisam zaista ocekivao da cu morati da ga otvaram zbog jedne graficke, mislio sam da je to rezervisano za vas profi rudare sa vise njih...
ne volim da otvaram kuciste, jer imam uvek prasine u sobi, i proc i grafa ce mi se nagutati toga vrlo brzo, a mrzi me stalno da cistim...

hvala na savetima anyway...

Vrh Dno