Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ti sto se nadaju da ce povratiti nesto para od prodaje grafickih...pa mislite da se ostali ovce pa ce pojuriti da kupe AMD graficku koja je 2 godine radila 24/7 u full loadu? I pritom trosi struju ko dve nove kartice koje su pritom i brze za igranje.

A koje to dvije kartice trose manje od 1 280x a rade brze? Ti kao nebi uzeo 280x za 100e?
Kao sto rece @Kidence za 2 god onda ce da se uveliko isplati.

Pozdrav, hteo bih da vas pitam nesto pa ko zna da mi odgovori.
Hteo bih da napravim mining rig za litecoin. Budzet: 1100 evra
zanima me koja je optimalna konfiguracija koja bi davala najbolje rezultate. nije mi bitno koliko ce mesecno davati para jer necu mesecno isplacivati. ako neko zna koje bi bile najbolje graficke kartice i napajanje i maticna ploca jer ostalo nije toliko bitno.
Hvala unapred

Pozdrav, hteo bih da vas pitam nesto pa ko zna da mi odgovori.
Hteo bih da napravim mining rig za litecoin. Budzet: 1100 evra
zanima me koja je optimalna konfiguracija koja bi davala najbolje rezultate. nije mi bitno koliko ce mesecno davati para jer necu mesecno isplacivati. ako neko zna koje bi bile najbolje graficke kartice i napajanje i maticna ploca jer ostalo nije toliko bitno.
Hvala unapred

4 x R270x + GA-H61M-DS2H + malo citanja po forumu :d = uspeh

4 x R270x + GA-H61M-DS2H + malo citanja po forumu :d = uspeh

e mnogo ti hvala, upoznat sam sa pricom kako sta funkcionise jedino nisam upoznat sa aktuelnim hardverom za mining i sta ima kod nas.
samo jos jedno pitanje, koliko wati za sve to? verujem da bi bilo dovoljno 100 evra? ali ne znam da li je dovoljno 650 ili mora na vise?
za one koji ne mogu da veruju: ipak neko ko se bavi time i u toku je znace bolje nego sam da trazim neke odgovore koji su mozda i zastareli

e mnogo ti hvala, upoznat sam sa pricom kako sta funkcionise jedino nisam upoznat sa aktuelnim hardverom za mining i sta ima kod nas.
samo jos jedno pitanje, koliko wati za sve to? verujem da bi bilo dovoljno 100 evra? ali ne znam da li je dovoljno 650 ili mora na vise?
za one koji ne mogu da veruju: ipak neko ko se bavi time i u toku je znace bolje nego sam da trazim neke odgovore koji su mozda i zastareli

OVDE imas odgovore za potrosnju , 100 e za napajanje sumnjam ali nisam kompetentan, mene kostalo 160e 850+550w ali sam preterao i imam 280x jedan komad + 3x270x . Citaj ovde ima sve friske podatke u zadnjim postovima

Da dopisem mozda ovo .

Poslednja izmena:
gledam napajanja ali nema nijedno koje ima 2x6x4 pin za graficke :p

Mislim da i kartica isto tako nema :) + im je cena nerealna ali sta ces...

sa 650 mozes samo dve 270x..

To je konektor za cpu čoveče :)
U grafike idu ova 4x 6+2

ali ja ako imam cetiri kartice to je 6*2*4 sto je 48 konektora ukupno a to napajanje bi moglo samo 2 kartice

Omfg cista matematika :d . Ides u potpis momentalno :D

ali ja ako imam cetiri kartice to je 6*2*4 sto je 48 konektora ukupno a to napajanje bi moglo samo 2 kartice

Za koje cetiri kartice pises? R9 290X?

Edit: Konektori se sastoje od pinova, jedan konektor moze da ima 6 pinova ili 6+2 pinova. Ovo se odnosi naravno samo na konektore za graficke kartice. Sto znaci da ti ne treba 48 konektora vec 8 konektora ako si mislio na cetiri 290X kartice.

Poslednja izmena:
da treba mi 8 konektora, gde da nadjem takvo napajanje?
pricam za 270x
a i da imam dve od 290x opet nema dovoljno jer one imaju ukupno dva od 8 i dva od 6

Pa nadjes u radnji recimo kao i svi mi kojima je trebalo a nisu hteli da budze; das 300€ i pazaris nesto poput ss 1250x, cm1500 m2, super flower 1300w i sl!! Inace ulepsa mi vece sa 48 konektora :D

Kad sad nisam riknuo nikad necu. Krenuo sam da citam i onda sam se zadavio od silnog smejanja. Ubicete me jednog dana :D

da li stale shares moze sa jos necim da se smanii sem sa kupovinom jacih grafickih? da li nesto promeniti u podesavanju?
do koliko procenata je stale share zanemarljiv?

Odakle tebi ideja da ces smanjiti stale jacom grafikom?
Stale je nekada do podesavanja, nekada do poola. Ja tolerisem sve do 2% ali uvek mi je manje od 1%.

Ne palite ljude, sram da vas bude. Prvo, treba 48 konektora za 290x. Drugo, za 1100e 100% sklapas rig sa 4x290x i ostane ti kusur za orbit pride. A kao trece, sto jaca grafa manje stales, to znaju i vrapci na grani. Sram da vas bude trolovi!

Ne palite ljude, sram da vas bude. Prvo, treba 48 konektora za 290x. Drugo, za 1100e 100% sklapas rig sa 4x290x i ostane ti kusur za orbit pride. A kao trece, sto jaca grafa manje stales, to znaju i vrapci na grani. Sram da vas bude trolovi!

Stvarno, džukele, kako ih nije sramota, eto ja kopam već godinu dana a nisam znao da stale shares dobija zato što imam radeon 5450 koji kopa 360 khash :D

Ajde stvarno vi sto malo duze ste u ovoj prici objasnite ljudima sta vas pitaju sta se folirate..
nemoj da vas nadjem u pocetnim postovima da citiram vasa glupa pitanja.. Kako se ljudi brzo profoliraju to je strasno

Ajde stvarno vi sto malo duze ste u ovoj prici objasnite ljudima sta vas pitaju sta se folirate..
nemoj da vas nadjem u pocetnim postovima da citiram vasa glupa pitanja.. Kako se ljudi brzo profoliraju to je strasno

Normalno je i to sto ti pises, ali i reakcija onih koji su ovde duze.
Svi smo se mi blamirali u startu sa noob pitanjima i i sto tako isli na zivce starijima u poslu.
Citas, trazis, nadjes odgovor. Posle i sam shvatis kakav si noob bio i da si postavljao nepotrebno glupa pitanja.
Tesko je koristiti search, tesko je edukovati se. Toliko...

Vrh Dno