Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Kupi jos kartica, placaj struju i gomilaj novcice u wallet pa za jedno godinu - dvije isplati kad cijena bude u nebesima.

Ti sigurno igras kladionicu cesto, kao da si siguran :D
Ma ko ce mu ga znati.

Ima jos neko misljenje, eto cisto onako?

Posto u decembru sa 3 kartice prosek je bio oko 30dana za 1BTC, sada se taj rok definitivno priblizava periodu od 2 meseca. Meni tu nesto "smrdi". Ok jeste mreza jaca, nestasica karata, gomila njih nakupovala ali kako to utice na isplativost.. ?

Sa koje tri kartice to pravis 1btc mjesecno da ih odmah kupim?

Sto se kladionice tice, zadnji put sam uplatio prije nekih 10-12 godina otprilike :l

Sto se sigurnosti tice, nema kuda da ide sem gore. Svi padovi su trenutni tj. kratkorocni jer je takav trend da veliku zaradu u bitcoinima mozes napraviti jedino trgovinom. I to dobro znaju oni koji imaju ogromne kolicine novcica i koji su i dijelom odgovorni za pad/rast cijene.

Nema velike filozofije.

Kakva investicija, pa ti si ih pokrao :)
Salim se, al da si dzabe prosao prosao si :)
Ja imam 2 x 7850 MSI i lagano ih teram i preko 390.. Catalist 13,5 Mem 1250/1150 mhz bar preko 385 bi trebalo da dobijes

Neću da ih silujem, polako, prvo par dana da vidim kako rade ovako na 1050/1250.

Ova moja kartica koju sam imao od aprila ima ASIC quality 69,9% i koji stepen je toplija. Ova iz oglasa ima ASIC 80,5% i duplo manje imam rejected na njoj.

odmah ubaci jedan vent da duva u naponsku i miiran si ;)

Obe kartice imaju po ventilator koji im duva spreda u naponsku sekciju i dalje duž kartice.

Poslednja izmena:
Sa koje tri kartice to pravis 1btc mjesecno da ih odmah kupim?

Sto se kladionice tice, zadnji put sam uplatio prije nekih 10-12 godina otprilike :l

Sto se sigurnosti tice, nema kuda da ide sem gore. Svi padovi su trenutni tj. kratkorocni jer je takav trend da veliku zaradu u bitcoinima mozes napraviti jedino trgovinom. I to dobro znaju oni koji imaju ogromne kolicine novcica i koji su i dijelom odgovorni za pad/rast cijene.

Nema velike filozofije.
Pa s obzirom da vrlo pomno pratim CoinWarz(generalno ne znam koliko je tacan ali meni je do sada uglavnom bio korektan sto se tice predvidjanja) primetio sam ovu situaciju, dakle sa mojom brzinom kopanja u decembru prosek prvih 10 novcica na listi je bio 30-ak dana za 1BTC, sad je to skoro pa 60dana... Cemu da promena toliko, eto nista vise. Mozda ja pitam glupo pitanje, sta znam...

Mozda si ti u septembru i pravio 1 btc za 30 dana, to je tada bilo oko 100$ mesecno. Sada pravis 0.5 btc sto znaci 400$ mesecno. Sad ti je valjda bolje ako vise volis papir.

Mozda si ti u septembru i pravio 1 btc za 30 dana, to je tada bilo oko 100$ mesecno. Sada pravis 0.5 btc sto znaci 400$ mesecno. Sad ti je valjda bolje ako vise volis papir.

Pricam konkretno za decembar tako da ako cemo tacno tada kada sam poceo da pratim detaljnije i da kopam sa vise kartica BTC je bio malo iznad 500e. Sada je oko 600e. A isplativost otisla skoro duplo na scrypt valute... Pitanje je zasto... ? Samo ne bih da se desi isti scenario kao sa ASIC-ima za SHA valute.

Hteo ili ne, na taj rizik moras da racunas od pocetka. Ne moze isplativost uvek da bude konstantna i da nema rizika.
Diff ide uredno na gore.
Cena se batrga, malo dole, malo gore, sa stalnim trendom na gore.

Opet cudno desavanje kod promene diff-a...izgleda da se ovaj diff vestacki odrzava...tj.isplativost kopanja...sada posle promene diff-a mreza skocila sa 100 na 120...

slabo ti to pratis, mreza je isla i na 135 bar nekoliko puta.. Mada meni je nesto previse sumnjivo da su to svi preletaci, jer uvek ima bar par alt valuta koji su isplatljiviji od ltc'a, zasto bi se onda taj preletac vracao na ltc kad moze nesto dugo isplatljivije da kopa?

Nije poenta do koliko je mreza isla...nego kako se cudne stvari desavaju pred promenu diff-a...Prethodni put kada se menjao diff mreza je bila 100 i nesto malo pred promenu skocila na 120 i diff otisao dosta gore...a sada je bila 100 i cim je skocio diff odmah skocila na 120...zanimljivo...samo mi je to zapalo za oko...cudno mi za te preletace...da prate diff i setaju se tamo-ovamo...jer trenutno ima isplatljivih alt valuta...Zasto bi se vracali na LTC ako su u "gubitku"?!

Pozdrav svima, malo sam istrazivao na ovu temu, delujem mi da je trenutno litecoin najisplatljivije ulaganje, pa me zanima sto jednostavniji odgovor ukoliko je moguce.
Kolko trenutno moze da se zaradi uz pomoc Radeon 7850 graficke kartice ukoliko racunar radi 8h dnevno... odokativna racunica, odnosno da li se isplati to uopste.
Vidim da je vrednost novcica porasla u zadnjih godinu dana drasticno, pa me zanima neka prognoza na mesecnom nivou.

Da li uopste sa tom grafickom mogu postici nesto na mesecnom nivou
Tipa kolko treba da radi mesecno graficka da bi napravila jedan ltc (ako sam dobro video 1ltc vredi oko 23$)
da li nesto pomaze sto je procesor i5 ili to apsolutno nema nikakvu vaznost.
Predostavljam da su pitanja banalan, ali mi treba relativno brz i sto jednostavniji odgovor ukoliko je moguce.
Unapred hvala

Pa sajber ti je lepo odgovorio,ne znam kakav bi jos jednostavniji odgovor...kopas sa tom kartom mesec dana po 8h dnevno i imaces oko 1ltc! Procesor nema veze.

S obzirom da skace diff po malo neces ni taj jedan iskopati. Trebace ti 9-10h dnevno da iskopas jedan. CPU ti nije bitan, samo grafika.

Hvala svima na odgovorima
Jos jedno kratko pitanje, vasa slobodna procena.
Da li se vise isplati ulagati u hardware i praviti novcice ili prosto kupiti neku kolicinu novcica i cekati da im cena skoci na trzistu
Kolko je lako prodati litecoin novcice na trzistu

Da li se vise isplati ulagati u hardware i praviti novcice ili prosto kupiti neku kolicinu novcica i cekati da im cena skoci na trzistu
Ja bih rekao da je sigurnija opcija ulaganje u hardware jer mozes posle da ga prodas po koliko toliko lepoj ceni i plus sto zaradis, dok sa novcicima moze vise da se zaradi mozda ali je nesigurnija opcija.

Ako ovo propadne danas sutra kome ce da proda HW kad nas ima mali milion koji bi to isto uradili ?

Amortizacija hardwera + troskovi struje u odnosu na vrednost novcica, kolko sam shvatio dosta diskutabilna zarada, jedino ako vrednost ovih novcica bude narasla visestruko kao prosle godine.
Ali trebalo je krenuti na vreme, opet nikad se ne zna koji ce od tih virtuelnih valuta zaziveti.
Ulaganje u kupovinu novcica su ciste berzanske spekulacije. Ali recimo trenutno, da li je neko imao iskustva sa prodajom, da li je velika traznja za novcicima, odnosno da li se mogu jednako lako prodati kao i kupiti.
I kolko se lako te transakcije oko uplate i isplate obavljaju.

da sam na tvom mjestu kupio bi novcice za novac koji si mislio uloziti u HW. vjerujem da ce diff uskoro toliko skociti da sa ulaganjem od cc 500eur u HW neces moci doci do znacajnije kolicine novcica.

s druge strane, uz malo srece I mudrosti mozes uduplati kolicinu kupljenih novcica za vrijeme za koje ne bi stigao iskopati par LTCa...

I rupa u srcu jer nemas vise love koju si imao ;)

Tako nekako rupe na sve strane :D

Ti sto se nadaju da ce povratiti nesto para od prodaje grafickih...pa mislite da se ostali ovce pa ce pojuriti da kupe AMD graficku koja je 2 godine radila 24/7 u full loadu? I pritom trosi struju ko dve nove kartice koje su pritom i brze za igranje.

Za 2 godine se ona uveliko isplatila....moze i u kantu da ide....:)

Ti sto se nadaju da ce povratiti nesto para od prodaje grafickih...pa mislite da se ostali ovce pa ce pojuriti da kupe AMD graficku koja je 2 godine radila 24/7 u full loadu? I pritom trosi struju ko dve nove kartice koje su pritom i brze za igranje.

bolje polovan mercedes nego neki tamo nov... da ne kazem yugo (nvidia u izlogu) :)

Vrh Dno