Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne znam na sta mislis, objasni o cemu se radi ili daj neki link ako moze?

Posto sam noob i nemam pojma o ovim stvarima, i da ne bih samrao ljude po forumu od pocetka platio bih coveka iz Beograda ili okoline koji sa dobro razume u konfigurisanje sistema za rudarenje i podešavaje grafičkih kartica da dodje do mene ili da ja pokupim hardver i dodjem do njega da to odradimo. Mislim da je to pošteno :D. Inče sam u poslu sa raunarima ali nisam imao vremena da se pozabavim ovom temom. Imao sam dosta harvera koji mi je skupljao prašinu pa sam ga prodao i uzeo 2x 280, pa da se malo igram sa tim. PS. Bice i pivo za majstora

Dogovorio sam se sa čovekom, dolazi u petak pa ima da ga napravimo da leti! Ako se ne napijemo pre toga :p

Poslednja izmena:
ta ploca provereno ne radi sa cetiri r9 270 kartice (bez x) jer sagori cim se cetvrta aktivira. nema stvarno potrebe da mi se soli pamet muka mi je od neljubzanih ljudi na ovom forumu. tj bolje receno u ovoj sekciji.
deimos hvala na odgovoru, uzeo sam single rail napajanja ali svakako mislim da ce biti onako kako si spomenuo, tj da ce 4x75W vuci direkt sa ploce. e sad s obzirom da ploca ima 2 pci-e x16 slota siguran sam da moze 2x75W da izdrzi pa i 3x, za 4x vec ne znam pa sam hteo da proverim sa nekim ovde ko je mozda imao iskustva.
Ili pak extender sa molexom moze da izdrzi tako opterecenje?
@Paradigma Trenutno je u Srbiji takav haos, ne znam da li mi verujes, ali ovo je treca zamenska ploca koju sam narucio..

Za R9 270 obzirom da imaju jedan šestopinac, sve preko dve grafičke obavezno na extender sa molexom. Kavalitetno napajanje reda 850W za setup sa 4 karte. Znam kakva je situacija ali od osnovnih principa se ne odstupa. Sad je najlakše napraviti grešku jer nema onog što želiš pa se uzimaju neke neproverene alternative.

Da li rig od 4x280x dc2t mmoze da gura Chieftec BPS-1200C Full Nitro?

Vidim pominju se ploce... na Gigi (jeftinoj) H62 dsh2 bulk 1x x16 i 3x x1 slot... mi rade 3x280x vapor razmisljam da jos jednu dodam... hoce li to da pravi problem, neko je pominjao da to radi, tebi Saj bese sa Asus 7950...? Poz

obratite paznju sa chiftecima tim 1200w!!!
ja sam josh u maju doshao u kontakt sa tri felerichna primerka, nisu im krimpovane zice za pinove u kablovima bile uopshte.
havarija moze da se desi teshka, pitajte usera mickeyrs shta se njemu desilo.

to proverite tako shto uzmete 8 pinac za cpu u ruke, deo shto ulazi u plochu, i relativno blagom silom probate da ga svuchete sa kabla.
ako se to desi, pravac reklamacija.

ja sam sasvim sluchajno to bio otrkrio tokom pakovanja riga i sprechio da se desi katastrofa.

Okvirno ako koliko smanjim napon...cisto da znam koliko mogu da se igram sa njima?

@demios

huuh.....sad si me uplasio, provericu svaki kabal pre eventualne kupovine

Poslednja izmena:
Vidim pominju se ploce... na Gigi (jeftinoj) H62 dsh2 bulk 1x x16 i 3x x1 slot... mi rade 3x280x vapor razmisljam da jos jednu dodam... hoce li to da pravi problem, neko je pominjao da to radi, tebi Saj bese sa Asus 7950...? Poz

Meni rade 4 x 280x vaporx, na toj ploci (ako si mislio na H61-DS2H). Zasad provjeravam taj famozni 24pinski konektor i ne vidim nista cudno (mada se problem vjerovatno odnosi, kako sam skapirao, na 270x karte , posto one imaju jedan 6pinac)...

problem ce biti sa 270 non x koje imaju jedan 6 pinac, 270X imaju 2 komada i po neka 270

Meni rade 4 x 280x vaporx, na toj ploci (ako si mislio na H61-DS2H). Zasad provjeravam taj famozni 24pinski konektor i ne vidim nista cudno (mada se problem vjerovatno odnosi, kako sam skapirao, na 270x karte , posto one imaju jedan 6pinac)...

Hvala, to je to...

Na kom napajanju ti rade 4x vapor na tom rigu , sa kojim klokovima i naponima, % ventova i temperature karti?

Kad stignes baci info... moze i pp da ovde ne sirimo...

Poz i hvala.

vaporke imaju dva 8-pinca, on je choek miran shto se tiche paljenja te plojke :)

problem ce biti sa 270 non x koje imaju jedan 6 pinac, 270X imaju 2 komada i po neka 270

Tu je glavni problem spaljivanja ploče. Ako imate jedan 6 pin konektor, obavezno dodatni molex. Ovo je slučaj kad imate više od dve karte na ploči, tj 3-4.

Verujte mi ne pomaze ni molex a to ce vam vec potvrditi jedan od clanova ;)

Moj drugar je stavio 4x270 bez X na extenderima bez molexa na nekoj od tih najjeftinijih plojki sa CM 1000 V i za sada sve radi kako treba inace za vas info a u vezi tvrdnje da 6- pinski pusta samo 75w ja sam kroz taj isti jedan hranio 5850 bez problema (150+W) a siguran sam da kroz njega moze bezbedno i celih 200w ako je napajanje single rail...
dopuna, seo za komp:
ploca
Pogledajte prilog 133213

rig
Pogledajte prilog 133212

znate ovi potpuno oprecni rezultati koje imaju pojedini clanovi pocinju u meni da bude misao da pojedinci ovde rade nesto pogresno.
sto se tice price o 75W i 6 -pinskom konektoru moram da dovrsim
ako je napajanje single rail ono nicime ne ogranicava da kroz jedan 6 pinski kabal sa konektorom moze da prodje 75W, tu moze da prodje struje onoliko koliko moze da pusti napajanje a provedu onih 6 zica (3 zute i 3 crne) a njihova provodljivost zavisi od njihove debljine i materijala izrade (nisu na svim napajanjima iste debljine zica) i jedan 6 pinski kabal je opterecen tek onda kad pocne da se greje...
svojevremeno u nedostatku opreme smo se snalazili kako je ko umeo:
jedan od mojih radova gde sam sa jednog 6 pinskog preko musko-zenskog adaptera "hranio" jednu 5850 bez problema par meseci
Pogledajte prilog 133214

Poslednja izmena:
probaj pa pipni extender, ako je usijan znaci vuce struju i sklon je samozapaljivanju

Hvala svima na iscrpnim odgovorima :) Koliko sam nasao po nekim standardima pci-e x16 slot bi trebalo da moze da ispostavi tih 75w snage a ovi x1 oko 30. znaci ako su napravili plocu kako treba, trebalo bi da moze da radi pod opterecenjem od 2x 75 + 3x30, tj verovatno bi 3 sigurno radile, a nakon ovoga sto je napisao zex siguran sam da bi i 4 mogle, bar u teoriji na neko vreme.
E sad, fora je sto drugaru ista takva ploca kao na slici gore, crkla posle 24h a imao je takav setup sa v850 napajanjem..

Hvala svima na iscrpnim odgovorima :) Koliko sam nasao po nekim standardima pci-e x16 slot bi trebalo da moze da ispostavi tih 75w snage a ovi x1 oko 30. znaci ako su napravili plocu kako treba, trebalo bi da moze da radi pod opterecenjem od 2x 75 + 3x30, tj verovatno bi 3 sigurno radile, a nakon ovoga sto je napisao zex siguran sam da bi i 4 mogle, bar u teoriji na neko vreme.
E sad, fora je sto drugaru ista takva ploca kao na slici gore, crkla posle 24h a imao je takav setup sa v850 napajanjem..
Meni su te H61-DS2H 2 komada crkle u roku od par sati, posle toga zamenio za druge 2 H61-DS2H i sad rade vec 20ak dana bez problema, izgleda da ima losih serija te ploce.

Ja mislim da su kod tih ploča stizale i popravljane. Ja sam bez probe tri vratio kad sam video da su kondenzatori menjani. Definitivno popravljane ploče. A i ploča koja se dobije bez kutije nikako ne može da uliva poverenje.

povucen pricama o samozapaljivanju, kojih sad ima na forumu, resih da ispipam zice,
24pinski konektor je za sad dobar jedna zica se malo vise greje od drugih, nista alarmantno,

ali 2 kabla pci-e koja izlaze iz TT smart 730 su vruci i to lepo na samom izlazu iz napajanja, sad da proverim kakvi su konektori na izlazima i iz predostroznosti klokovi idu dole, mada na cm gde kblovi nisu modularni pci-e kablovi su mnogo hladniji nego ovi, verovatno je do loseg kontakta

nije lose da i ostali provere iz predostroznosti

Nego jesi li ti konacno podesio te tvoje karte ?

Moja ASUS 280x TOP nece na 1070/1500 ispod 1087mV- 735KH/s i takva je 15C hladnija od Toxic-a.
67/68/26 AIDA64 ocitava temperature.
Ja zadovoljan, samo sto ce na ljeto ici na nize klokove (ako ovo budem radio tada).

280x Dual-X ne pravi razliku u hashrate na klokovima 990/1500 i 990/1250. 680KH/s.
Hladnija 5C na 1250 za memoriju.

Nego jesi li ti konacno podesio te tvoje karte ?

jesam, rade na 8192 sad, stavio sam sve masine tako da rade, hvala na savetu, mada i to sam probao pa mi je pucala ali sad rade ok neka ih

upravo stigla asus 280x dc2t V2 karta, na prvi pogled pakovanje je mnogo bogatije, karta je s.vinja

Poslednja izmena:
280x v2 je ista kao i 7970 dc2 s tim da lepo menja napone iz ab beta i trixa.

Imam pitanje ..kako stavite 2 napajanja na jedan racunar..posto ova sa visokim watazama ne mogu da nadjem po iole normalnoj ceni

Vrh Dno