Šta je novo?

Alcatel OT-997

Kako misliš fali mu opcija. Imaš u podešavanjima da te uvek pita sa koje kartice oćeš da zoveš ako na to misliš.Malo si konfuzno postavio pitanje.
Video sam da toga više nema sa JB. Sa ICS je moglo, uđeš u pozive povuceš status bar (notification panel) i tu je postojala mogućnost da se odabere kartica, isto to je bilo i u porukama.
Isto tako video sam da nema ni T9 brza pretraga kontakata iz liste poziva.
Hvala našao sam u medjuvremenu odgovore, sada imam drugi problem.
Kako preko FOTA (da ne bi brisao sve sa telefona) da updejtujem telefon sa 4.0.4 na JB ako mi na telefonu "System update" ne nudi nikakav updejt. U pitanju je drugi telefon ot997d.

Prilozi

• Screenshot_2014-01-06-16-46-58.png
    Screenshot_2014-01-06-16-46-58.png
    51.7 KB · Pregleda: 153
Jedini način da odradiš update je da rootuješ telefon, instaliraš TWRP i odradiš restore bekapovanog ROM-a nekog ko je odradio fabrički update, dok je bio dostupan. Moja preporuka je ovaj tread. TWRP i FOTA backup u postu #924

Znaci jedino je to resenje... a sta se desilo sa updejtom zato mi na ovom drugom telefonu ne nudi updejt. Ja sam svoj fabricki telefon updejtovao iz telefona preko "system update" isto je OT997D. Jel je to Alcatel povuko ovaj updejt?

Moze li neko da mi pomogne :) Procitala sam uputstvo koje je neko ovde napisao za root telefona, ali ne funkcionise. to mozda ima veze sa tim sto sam ja sada uradila update na jb?

Zavisi i za koje tržište, odnosno gde je kupljen telefon. Mislim da je update bio dostupan samo neko vreme za nemačke telefone. Bilo je nekih problema sa bootloaderom, pa je povučen.
Olala: Ovaj root bi trebalo da radi ina JB i na ICS.

Ako se telefon updatuje preko One touch update 2.8s koj itelefon da izaberem? o_O Ima u izboru OT-997 i One touch 997 a nigje 997D verzije o_O

Pa meni telefon sam prijavio azuriranje softvera, ne znam za link :)

pa tu verziju imam odavno :/ vidim na nemackom forumu da je izasla 023002 ali nema dl :(

Mozda kasni malo kod nas pa stigne...evo uradih i ja ovaj update!

Poslednja izmena:
Da li je odradio poslednji update neko ko ima TWRP instaliran na telefonu? Kad mi skine update i kad kliknem da ga instalira, odradi reboot i uđe u TWRP i ništa drugo. Da li trebam odatle ručno da ga instaliram i ako da, gde je folder u kome se nalazi update?
EDIT: Pronašao sam fajl na sdcard0\downloaded\update.zip sakriven je folder, takoda pretpostavljam da je sistemski, veličine je 4,45Mb a kreiran danas kada sam i pustio da skine update, tako da je i veličina i datum odgovarajući, ali ne bih ga flešovao dok ne dobijem potvrdu da je to ispravan postupak? Ima li neko iskustva?

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju kako bi mogao da ocistim prasinu ispod touch screen-a?
Telefon sam kupio polovan i verovatno mu je menjan touch i los zalepljen taj nov,pa iz dana u dan ima ispod sve vise prasine.
Pretpostavljam da mu nema spasa,jer su mi tako rekli u jednom servisu,al eto sve jedno da pitam,mozda je neko imao slican problem.

Da li je odradio poslednji update neko ko ima TWRP instaliran na telefonu? Kad mi skine update i kad kliknem da ga instalira, odradi reboot i uđe u TWRP i ništa drugo. Da li trebam odatle ručno da ga instaliram i ako da, gde je folder u kome se nalazi update?
EDIT: Pronašao sam fajl na sdcard0\downloaded\update.zip sakriven je folder, takoda pretpostavljam da je sistemski, veličine je 4,45Mb a kreiran danas kada sam i pustio da skine update, tako da je i veličina i datum odgovarajući, ali ne bih ga flešovao dok ne dobijem potvrdu da je to ispravan postupak? Ima li neko iskustva?

isto i mene zanima ,kako da instaliram zadnji update kada imam na telefonu instaliran jb po upustvu sa ovih stranica

Ima li neko ideju kako bi mogao da ocistim prasinu ispod touch screen-a?
Telefon sam kupio polovan i verovatno mu je menjan touch i los zalepljen taj nov,pa iz dana u dan ima ispod sve vise prasine.
Pretpostavljam da mu nema spasa,jer su mi tako rekli u jednom servisu,al eto sve jedno da pitam,mozda je neko imao slican problem.

Ne mora da znaci da je menjano. Ja sam moj kupio nov, pa imam prasinu u donjem delu telefona. Srecom pa se vidi samo kad je ekran ugasen...

Mora da se vrati fabrički recovery, ne može update sa TWRP ili CWM. One Touch Update- fleš čiste instalacije, pa sve iz početka, pfffff. :wall:

jel ima neki custom rom za ovaj telefoni(sem onog 4.1.1) i jel moze CM11 na telefonu? I da kako da pojacam zvuk na ovom 4.1.1?

Ima nade i za nas da dobijemo neki kuvani ROM. :)

Kitkat 4.4 For mtk Devices
As every android lover will be knowing that Google recently released the android 4.4 version to Nexus and high-end devices. But wait.
Dont be sad that you wouldn't be getting the taste of it. Mainly now a days theres a lots of apps and features of kitkat 4.4 has been backported to 4.2 roms for xperia and some of the samsung TouchWiz devices.
The reason i am posting this post is that, Firmly, mediatek devices has also been started getting Kitkat 4.4 update. Its has been released to Mtk6589T devices. The release is intitaly for wammy z+ devices. So soon we all gonna receieve a rom or the taste of Kitkat Ui. I am on my way to port Kitkat 4.4 for Mtk6577. The rom is working with crashing systemui. But hopefully sims are working. Wifi and bluetooth not working. Ill fix them when i solve crashing systemUi.
The screenshot from the phone i got its running 4.4 easily. Smooth and awesome Ui ever i saw in the series of android development. Plz support me with my development by donating me or else saying thanks also cheers me up!
Thanks for watching. Stay tuned for the udate on kitkat 4.4 on mtk6577 devices.
Screenshot:

wammy-kitkat-technodify_3.png

prelistao sam dosta stranica,i ovde i na xda... ne mogu samo da skontam koja je najnovija verzija sistema,koji fajl da flesujem,jel ima neko najnoviji backup? upravo mi se telefon vraca na stock,997 je,pa bih da ga stavim na najnoviji za 997d...

hvala,sad cu da probam da nadjem dl link :)
jos nesto,ovako mi je zabolo dva puta vec,nece dalje ni da mrdne... vreme zakuca i komp mi koci ubija... win8 je u pitanju...
Capture.JPG

To ne znam stvarno a za verziju mislim da imas na nemackom sajtu android hilfe,oni su uglavnom najaktivniji za nas telefon

nikako ne mogu da nadjem taj poslednji update,jel ima mozda neko instaliran vec pa da mi sibne backup?

Do qrca
Pojavio mi se mrtav pixel kao što se da videti na slikama

screenshot2014-01-27-17-.png

screenshot2014-01-27-17-.png

Da li reklamirati odmah ili čekati da se pojavi još neki? Nisam nigde našao kakva je mts-u politika po pitanju mrtvih pixela.

I ako ga reklamiram kako da to uradim budući da je telefon i rootvan i stavljen 4.1.1 i plus oslobodjen drugi port za sim karticu? Da li da ga vraćam na ICS ili da ga vratim ovako kako je?

Uf, imaćeš problema sa ostvarivanjem reklamacije pošto si fizički "oštetio", odnosno modifikovao telefon. Ja bih vratio preko OT Upgrade fabrički rom, izvadio drugu karticu i probao da ga reklamiram, možda serviser ne provali da je isečena plastika.

Nazad
Vrh Dno