To sto napajanje nema zvanicni 80+ sertifikat ne mora nuzno da znaci da ga ne ispunjava, mada opet nema ni proverenih garanicija da ga ispunjava. Ako se ne varam da bi napajanje ispunilo ovu normu osim portosnje mora da zadovolji i neke druge uslove a najgluplji od njih je da mora da radi u opsegu od 100V do 240V. Kako se mnoga napajanja kao i vecina drugih el. aparata ne prave univerzalno vec zbog razlike u naponu mreze posebno za USA a posebno za evropsko i durga trzista, mnoga napajanja ne prolaze ovaj sertifikat i ako ga ispunjavaju u najvaznijim stavkama. Zbog toga mnogi lepe svoje nalapnice, a koliko im je verovati je drugo pitanje, mada ne verujem da bi se ozbiljniji brendovi zezali sa tim i lepeli nalepnice bez osnova...a i nema 80+ zvanicno (samoinicijativno lepe ovu oznaku)
Ali ipak amonijakom možeš idi na TT.
Ni jedna od ovih (renomiranih) firmi kao i vecina drugih nikada nije napravila ni jedno napajanje, oni ih samo pakuju i lepe svoje nalepnice. Ne moze se reci da je Chif ili bilo ko drugi "generalno bolji" od nekog drugog ili treceg poznatijeg brenda, sve zavisi sta je unutra. A i kad se zna ime pravog proizvodjaca opet ne govori mnogo jer postoje razne serije kao i razni cenovni razredi. Mislim da je od svih komponenata napajnje bilo i ostalo najmisticnija upravo zbog toga. Sama testiranja su mnogo zahtevnija, ovde nije moguce poterati neki benchmark software i procitati broj poena, vec je potrebna oprema (od unimaera do osciloskopa) i mnogo vise znanja...Ja sam do sada mislio da je Chieftec generalno bolje napajanje od CM i TT........nisam strucnjak, ali prema onome sto sam do sada cuo od ljudi koji se kao nesto razumeju i bave se ovom problematikom tako mu ispadne. Uglavnom ova napajanja stavljaju na servere gde je potreban siguran i stabilan rad. Prosto moram da pitam po kom to kriterijumu su CM i TT kvalitetniji?
Jbem li ga, videcemo, ima li ikakve sanse da neko uveze xfx?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari