Šta je novo?

Savet za napajanje

Lost88

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
159
Treba mi napajanje za konfiguraciju MSI GTX 560 ti, 8gb rama, phenom II x4 955 be, moje je trenutno riknulo. Ima li neko do 8000 din, da moze da izdrzi pri maksimalnom opterecenju, nisam nista kloknuo...????

Da ne otvaram novu temu. Jel će moći LC POWER
LC420H-12 da gura intel g3320 i r7 260x?

Pa kolko struje onda može da isporuči majku mu... Ovaj mašina ne bi trebala da vuče više od 200w... :trust:

Nije ovo za mene. Drugar kupuje komp. Preporucicu mu LC650h, koje imam i sam. Vec godinu dana gura i3 i 6870 bez problema...

Ma vjerovatno stream nije vidio ono "3X".. imam neku varijantu za cm v850 pa se pitam moze li da gura tri 280x a da se ne zezam mnogo sa downclock-om i undervolt-om...

Hvala na savetu, ali ipak sam ga nagovorio da se isprsi malo više za napajanje, pogotovu što će u skorije vreme da upgrade-uje ceo komp. Ja bih mu preporučio TT SPS-530M. Vidim da mu je peak 630W ako je suditi po zvaničnom sajtu i mislim da bi moglo da isporuči bar 450W, a vidim i da su ovde na forumu ishvalili ovu seriju. To će verovatno da bude više nego dovoljno za buduću konfiguraciju, al' od viška glava ne boli...

Malo offtopic, stigao moj Antec HCG-620, stvar je gradjena kao tenk, vent necujan. Deluje kao nov, nema ogrebotina, fleka, masnoce, lak na saraficima je netaknut, jos je rano ali mislm da je to dobra kupovina za 4000din...

Danas mi stigao i SeaSonic m12II Bronze 520, modularna varijanta za moj htpc, Polovan sa Svim kablovima, onom vrecicom, pakovanje, 45e, sad sam miran sto se tice napajanja, E da u rezervi imam i jeda SeaSonic ss-350w :)

Ponavljam malo prosireno pitanje od pre par postova. Sta od ovoga za i7 4771, 2-3 harda + 1 ssd i 650ti kartu:

Corsair CX750 - Review
Seasonic SS-620GM2 - Review slabijeg modela iste serije
Chieftec CTG-750C - Review slabijeg modela iste serije

Sva tri su 11k din. Chif ima 2g garancije a Cors is Sea 3g. Pitanje je sta je sad tu best buy odnosno koje ce najduze trajati u nekim uslovima normalne kucno kancelarijske upotrebe?
CX750 su prilicno opljuvali po forumima jer je najslabili model iz cors ponude. Kazu da je dosta ojadjen model CWT platforme na kojoj je baziran. Chieftec hvale kao dosta dobar primerak neke cool Siretc-ove platforme. A Seasonic standardno hvale kao vrh, al je 130w slabiji od druga dva (bar po specifikaciji). Dal je bolji ojadjen CWT, solidan Sirtec ili 130w slabiji Seasonic?
To je to sto sam nasao da ima odmah da se pazari za 10-12k din. Nemam vremena da cekam uvoz ili da donosim iz inostranstva (plus, treba mi domaca garancija).
Ako nije tesko molio bih argumentovan a ne navijacki odgovor. Hvala.

Seasonic je (pre)puna kapa za to, a imaš mesta i za jaču/zahtevniju kartu kasnije. Ne bih davao te pare na napajanje sa samo 2 godine garancije.
520GM2 ti je još bolja kupovina ako ne planiraš grafičke od ~300e.

Poslednja izmena:
Jeste puna kapa za pocetak, al kasnije, kad komponente malo ostare i elektroliti se malo osuse hoce li i dalje gurati kako treba il ce poceti da stuca. Klijent za kog to sklapam sad menja P4, 865 chipset i agp grafiku. Samo ilustrcija koliko se cesto tamo stvari upgrade-uju.

Nazad
Vrh Dno