Šta je novo?

Savet za napajanje

Lost88

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
159
Treba mi napajanje za konfiguraciju MSI GTX 560 ti, 8gb rama, phenom II x4 955 be, moje je trenutno riknulo. Ima li neko do 8000 din, da moze da izdrzi pri maksimalnom opterecenju, nisam nista kloknuo...????

Sve ovo mi je u igri, poludecu od citanja recenzija po internetu..

Corsair cx750w 9860din
Super Flower SF700A-14A, 700W 8820din
Seasonic SS-620GB, 620W 10700din
Fractal integra 750w 10000din

Poslednja izmena:
Eh super flower, ja pazario jer ga hvale na forumu, medjutim ispostavi se da mu je ventilator u njemu KRS obicni, navodno je super silent, sto nema veze sa mozgom, niti se nesto sporo vrti kad nije opterecen, niti je tih.
Epilog, morao sam da odustanem od garancije, i zamenim mu ventilator sa fractalovim.

A eto svi se zale na ventilator u fractal integri, na buku i losu rutinu za kontrolu obrtaja sa promenom opterecenja, kakav je ovaj corsair cx750, jeli to seasonic platforma ili nesto drugo?

Sada sam i na ovo naleteo:

Super Flower SF-650P14HE Amazon 80plus oko 10800din..

Poslednja izmena:
cx750 je CWT, jedna grana 12V 62A, 80+ bronze. Ja licno najvise imam poverenja u Seasonic, a i sam imam Corsair VX450 koji je Seasonic S12II platforma. Za SF sam se raspitao jos kada se kod nas pojavio u prodaji i jedino vredi Golden green, Golden KING serija (japanski kondenzatori, kvalitetna stampa), ali neopravdano izostavljen MOV kao zastita.

Ja sam pre mesec dana uzeo ovo napajanje: CHIEFTEC CTG-600-80P 600W Full A-80 series i mogu reci da radi extra tiho i lepo. Ne znam da li je tebi dovoljno ovih 600w posto vidim da razmatras i neka jaca napajanja ali ako ti 600w vrsi posao mislim da je ovo dobra kupovina.

Taj Chieftec ne moze da se poredi sa pomenutim Corsair CX600, CX750, Seasonic ss-620GB, Fractal Integra R2, SF golden. Jednostavno nije ista klasa po kvalitetu. Pravi ga Sirtec koji je losiji od CWT-a, a tek sa Seasonic-om nema sta da trazi, a i nema 80+ zvanicno (samoinicijativno lepe ovu oznaku). Pitanje je bilo koje napajanje od ova cetiri Corsair cx750w, Super Flower SF700A-14A, 8820dinSeasonic SS-620GB, Fractal integra 750w, tako da nisam ulazio u price koju konfiguraciju ce pokretati. Ako je u pitanju konfa iz profila, FX6300+GTS250, potrosnja ce biti max 300w, tako da ni sam ne vidim razlog za ovako jakim napajanjima osim ako ne razmisljas o nekom upgrade-u kao sto je SLI, crossfire. Najpreciznije odgovore i tehnikalije na ovom forumu vezane za napajanja ti moze dati "McSteel", poznatiji kao "PSU Guru" http://forum.benchmark.rs/member.php?40679-McSteel

Za sada je fx6300 + gts250, danas dolazi 7790 kao prelazno resenje za dx11 (ali ona trosi puno manje i od gts250 koji uopste nije bezazlen potrosac), u skoroj buducnosti bi uzimao r9 280x i oc procesor, zelim jace kvalitetno napajanje jer ovo moje iako je sasvim adekvatno za konfiguraciju koju koristim prelazi u htpc koji slazem.
Hocu da narednom kupovinom budem miran duzi vremenski period jer nemam vremena za kupovanje, istrazivanje, citanje svakih sest meseci - godinu dana....

a i nema 80+ zvanicno (samoinicijativno lepe ovu oznaku)
To sto napajanje nema zvanicni 80+ sertifikat ne mora nuzno da znaci da ga ne ispunjava, mada opet nema ni proverenih garanicija da ga ispunjava. Ako se ne varam da bi napajanje ispunilo ovu normu osim portosnje mora da zadovolji i neke druge uslove a najgluplji od njih je da mora da radi u opsegu od 100V do 240V. Kako se mnoga napajanja kao i vecina drugih el. aparata ne prave univerzalno vec zbog razlike u naponu mreze posebno za USA a posebno za evropsko i durga trzista, mnoga napajanja ne prolaze ovaj sertifikat i ako ga ispunjavaju u najvaznijim stavkama. Zbog toga mnogi lepe svoje nalapnice, a koliko im je verovati je drugo pitanje, mada ne verujem da bi se ozbiljniji brendovi zezali sa tim i lepeli nalepnice bez osnova...
A to da je Sirtec (koji inace pravi skoro sva cif napajanja) losiji od CWT-a je prilicno diskutabilno generalizovanje. I CWT ima razne serije kao i vecina drugih, ko je bolji moze se reci tek kad se uporede konkretni primerci...

Moglo bi.
Ali za takvu mašinu je šteta uzeti to, šta ćeš ako promeniš grafu? Ako ikako možeš uzmi sps630, pa će i skoro svaka novija grafika moći da se ubaci. :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne znam ipak samo ime kaže B ;).
Ako bi išao na CM onda uzmi ovu novu G seriju.
Ali ipak amonijakom možeš idi na TT.

Ja sam do sada mislio da je Chieftec generalno bolje napajanje od CM i TT........nisam strucnjak, ali prema onome sto sam do sada cuo od ljudi koji se kao nesto razumeju i bave se ovom problematikom tako mu ispadne. Uglavnom ova napajanja stavljaju na servere gde je potreban siguran i stabilan rad. Prosto moram da pitam po kom to kriterijumu su CM i TT kvalitetniji?

Nema to veze da li je CM, TT, CF.... bitno je šta se nalazi ispod haube. Ne možeš uporediti dva brena koji imaju napajanja raznih klasa i OEM proizvođača.

@highlanderfx82

Imam Seasonic 620GM.... trebalo bi da je veoma dobro napajanje, Seasonic je hvaljen. Ja sam imao tu nesreću da dva puta reklamiram to napajanje. Opet sve zavisi od primerka i koliko je tvoj bio čuvan.

Ja sam do sada mislio da je Chieftec generalno bolje napajanje od CM i TT........nisam strucnjak, ali prema onome sto sam do sada cuo od ljudi koji se kao nesto razumeju i bave se ovom problematikom tako mu ispadne. Uglavnom ova napajanja stavljaju na servere gde je potreban siguran i stabilan rad. Prosto moram da pitam po kom to kriterijumu su CM i TT kvalitetniji?
Ni jedna od ovih (renomiranih) firmi kao i vecina drugih nikada nije napravila ni jedno napajanje, oni ih samo pakuju i lepe svoje nalepnice. Ne moze se reci da je Chif ili bilo ko drugi "generalno bolji" od nekog drugog ili treceg poznatijeg brenda, sve zavisi sta je unutra. A i kad se zna ime pravog proizvodjaca opet ne govori mnogo jer postoje razne serije kao i razni cenovni razredi. Mislim da je od svih komponenata napajnje bilo i ostalo najmisticnija upravo zbog toga. Sama testiranja su mnogo zahtevnija, ovde nije moguce poterati neki benchmark software i procitati broj poena, vec je potrebna oprema (od unimaera do osciloskopa) i mnogo vise znanja...
Seasnoic je jedna od retkih firmi koja svoja napajanja pravi i pakuje pod svojim imenom a jos cesce za druge. Vazi za odlicnog proizvodjaca, mada mislim da je barem kod nas u radnjama prilicno precenjen tj. da su im cene uprkos kvalitetu prenaduvane...
highlanderfx82 ne bih sad da ti kvarim kupovinu ako si vec porucio ali mislim da napajanje nikada ne treba uzeti polovno, bolje dodaj hiljadu dve i kupi nesto u radnji. Elektrolitski kondenzatori vremenom gube svojstva i ma koliko renomriran proizvodjc bio ti nemas pojma koliko je to napjanje radilo i u kojim uslovima pre nego sto si ga uzeo. To sto ce da radi prvih nedelju dana ne mora da znaci da nece crci posle mesec dva ako je na izdisaju, mada opet moze da potraje i ko zna koliko...

Vrh Dno