Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Ako izgura Skyrim u 1080P sa srednjim nivoima podesavanja skidam kapu i kupujem. Inace Radeon 7750 je zvakala Skyrim na takvim podesavanjima bez ikakvih problem i to sve na Dual Core I3 ;)

ja sam odustao davno od kraverija ,i pisao da je to za milijardu gladnih kineza+ milijardu gladnih indijaca= igranje sa 20-30fps = vrhunska grafika za njih.
a sta zelis ti da sa grafikom od (lupam) 150e igras sa 200fps na 10000x3000 rezoluciji na max

Kod APU-a dosta zavisi I od RAM-a, tako da be moze bas da se uporedjuje sa diskretnom grafom.

ja sam odustao davno od kraverija ,i pisao da je to za milijardu gladnih kineza+ milijardu gladnih indijaca= igranje sa 20-30fps = vrhunska grafika za njih.

Pa ti onda sa skupljim Intelovim procesorem igraj na 10-12fps = vrhunska grafika za tebe!

Pokusavam da shvatim ali mi nikako ne ide, ti druze omalovazavas procesor koji ce imati ubedljivo najbolju integrisanu grafiku zbog grafickih perfomansi? Iskreno da kazem ja tu ne vidim nikakvu logiku pa ako mozes malo da pojasnis bilo bi dobro.

Sta?20-30 fps malo,sve ultra,pa sta vise od zivota? :D
Pa ja sa mojom konfiguracijom imam 23-31fps ARMA 3 sve ultra,za mene vrhunski(posle HD6670)

Lenjos ljudskog oka, je iskorištena i većina televizora crt tehnologije je imala osvežavanje 25-30 slika u sekundi, ili 24 poluslike kod drugih tehnoloških izvedbi (ako se još uvek sećam školskih dana)... Što će reći da iznad 30 slika u sekundi ili fps, je čist marketing, i ljudskom oku nevidljiva razlika. Ali ti si druže izgleda mačka, pa ti je 30 fps-a malo. :)

Ne mogu da dočekam tih par dana i da krenu teskovi Kaverija, pa ću i ja kao Kinez ili Indijac u prodavnicu po svoj primerak, pod uslovom da dođem do istog od 3 milijarde istočnjaka, kojima je ovaj APU namenjen.

Milion puta prezvakana stvar. Ljudsko oko je komplikovanije nego sto se misli I moze da detektuje makar 3-4 puta 30 fps.

nije bitno sta oko detektuje, jednostavno se oseca pod rukom da sece kada je ispod 30.

Lenjos ljudskog oka, je iskorištena i većina televizora crt tehnologije je imala osvežavanje 25-30 slika u sekundi, ili 24 poluslike kod drugih tehnoloških izvedbi (ako se još uvek sećam školskih dana)... Što će reći da iznad 30 slika u sekundi ili fps, je čist marketing, i ljudskom oku nevidljiva razlika. Ali ti si druže izgleda mačka, pa ti je 30 fps-a malo. :)

Analogna televizija ima 25/30 celih slika u sekundi, ali 50/60 poluslika (field-ova) u sekundi. Tako da, što se oka tiče, slika na ekranu, pa makar ona bila i manje vertikalne rezolucije, se menja 50/60 puta u sekundi. Opet, tačno je da su filmovi na celuloidnoj traci snimani sa 24 slike u sekundi. Ali je isto tako tačno da se prilikom projekcije između svaka dva frejma umeće jedan potpuno crn frejm, upravo zbog povećanja temporalne rezolucije, pa se opet što se lenjosti oka tiče slika menja 48 puta u sekundi.

30 fps je čist marketing proizvođača kamera kojima je preskupo da naprave kameru koja snima brže!

Ако је вама 20-30 слика у секунди мало, ви купите графичку од 200 "немаца". Ову интегрисану су људи тактовали и на 1.2 GHz. За моје потребе ће бити сасвим довољно...

Na ovom forumu svaka tema mora da dovede do nekog prepucavanja,
valjda je poenta u tome koliko Kaveri daje za te pare ne u tome šta kome treba,
svakome treba nešto drugo.

Mene najviše interesuju Kaveri performanse u DOTA2, to je jedina igra koju trenutno igram na PC-u
a mislim da mi je APU mnogo elegantnije rešenje nego matori 4870 koji dosta troši, greje se i pravi dosta buke.
Samo ne znam da li je realno očekivati da će moći da potera Dotu 2 u 1080p barem na medium?

S obzirom da 7750 to gura na high, trebalo bi da se i Kaveri nosi sa tim na Medium. Mada, kod APU-a dosta zavisi od brzine memorije.

ja apu ne bi kupovao pre pojave ddr4 ram memorija od 3ghz pa navise... u medjuvremenu ce i apu da postane jos bolji sa novom generacijom posle kraverija koji je ipak za kineze i induse.
mislim ako su hteli evropski nivo ,klok je trebao da bude na 4ghz, a integrisana grafa tipa 270x.
Eto to bi bio normalan apu , iskesirao bi 200e bez problema.naravno i ime da promene u -euroveri.

Poslednja izmena:
ala vi imate zelje :D pa ovo ni na radiu jesenjin ne bi trazili

taj nivo tehnologije -ce biti dostignut...samo da ponovo ne bude kasno za apu,kao u slucaju kraverija.

S obzirom da 7750 to gura na high, trebalo bi da se i Kaveri nosi sa tim na Medium. Mada, kod APU-a dosta zavisi od brzine memorije.

E pravo tako, konacno neko I to da konstatuje. Dok je za obicnu 7750 dovoljno da imas 1x8gb najjeftinijeg rama, APU trazi obavezno 2x4gb sto brze memorije, pa se u tom slucaju stvara razlika i do 30-40e! Upravo to mesto je ono gde APU pravi gresku u koracima

Znači da očekujemo procvat APU-ova kad izađe DDR4? :D

ja apu ne bi kupovao pre pojave ddr4 ram memorija od 3ghz pa navise... u medjuvremenu ce i apu da postane jos bolji sa novom generacijom posle kraverija koji je ipak za kineze i induse.
mislim ako su hteli evropski nivo ,klok je trebao da bude na 4ghz, a integrisana grafa tipa 270x.
Eto to bi bio normalan apu , iskesirao bi 200e bez problema.naravno i ime da promene u -euroveri.

Kada takva memorija bude standard na 1080p rezolucije će se gledati kao sada na 720p

Ako izgura Skyrim u 1080P sa srednjim nivoima podesavanja skidam kapu i kupujem. Inace Radeon 7750 je zvakala Skyrim na takvim podesavanjima bez ikakvih problem i to sve na Dual Core I3 ;)

Skyrim.png

Кавери ће бити још бољи. А још кад се претактује графички процесор на преко гигахерц...

Ako su ovi testovi verodostojni , razlike i nisu tolike kao sto su ljudi ocekivali , ili se na nekim drugim mestima pricalo, doduse ako sam dobro skontao IGP test tek treba da dodje , a 10-15% razlike po clocku za cpu deo i nije toliko lose zapravo. Zivi bili pa videli test na benchu :)

Poslednja izmena:
Ipak ovde grafika odrađuje skoro sav posao, ni Athlon X4 i Intel i5 se ne razlikuju strašno u sličnim slučajevima.

Malo čitam postove kod ovog testa, izgleda da nema dobrih drajvera kako bi mogao lepo da testira iGPU, koju je inače uspeo da OC na skoro 1GHz.

Poslednja izmena:
ne razumem zasto porede samo sa 5800k a ne sa 6800k i sto ne drze procesore na istom kloku

Inace kao sto sam i pricao ranije 10% poboljsanja sa procesorske strane kada se sve uzme u obzir (pad frekvencije zbog 28nm)

Bice ovo tresla se gora, rodio se mis..

Ne znam sta ljudi ocekuju od APU ako misle da ce dobiti procesor u rangu i7 i gpu u rangu HD7990 onda nek na 170$ dodaju jos jednu nulu (0).
Poboljsanje na polju gpu bice primjetno, a cpu dio oko 15% i to je logicno negdje vise negdje manje zavisno od aplikacija i testova uz podrsku za Mantle sasvim ok izbor za 170$

Nazad
Vrh Dno