Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Pa ko priča o tome??

Pričamo o glupavo mslajdu i tvom odgovoru na moj post.
Stoji i dalje da bi Richland imao slične rezultate kao u igrama da slajdu u 1080p sa istom tom grafikom A ti sada izvlačis igre koje niko nije pominjao

Купио бих A10-7850K. Излази 14. Јануара. Да ли се зна када ће се појавити на нашем тржишту и колико би коштао?

Pa ko priča o tome??

Pričamo o glupavo mslajdu i tvom odgovoru na moj post.
Stoji i dalje da bi Richland imao slične rezultate kao u igrama da slajdu u 1080p sa istom tom grafikom A ti sada izvlačis igre koje niko nije pominjao
Ti to kazes na osnovu slike koja nam samo spominje Crysis 2 i neke rezolucije, bez ikakvih detalja o tome sta te brojke predstavljaju, podesavanjima i ostatku testirane konfiguracije(a izgleda da je konfiguracija zestoko GPU bound cim i5 661 ima isti rezultat sa bilo kojim procesorom).
Stoji da bj AMD-ov slajd jedna velika bajezgarija i da bi mnogo bolji bio kada bi postavili neke druge igre kao i podatke o min fps, ali posto su vec naveli jos malo pa 20 igara nekako je merodavniji od tvoje slicke koja ima problem sa gorepomenutim i5.

x264 v5.0.1 bench 2nd pass
6800k @ 3.7 - 7.09 fps
7850k @ 3.7 - 8.53 fps

20% bolje perf na istom kloku, ali nizi def klok, Videcemo kako ce se klokovati.

http://wccftech.com/amd-kaveri-apu-officially-announced-ces-2014-a107850k-17299-preorder/
173$ zvanicno za A10 7850K - ovo mi se cini malo visoko?
Cjenovno se smjesta ispod I5 haswel procesora tipa I5 4430 ili 4440 (tek nesto malo jeftinije 10-15$), ostaje da vidimo jos cpu performanse.
Ovaj slajd definitivno obecava igranje sa diskretnom grafikom, ako budu peroformanse u svim igrama u nivou i najslabijeg i5 haswela onda su odradili odlican posao (mada sam sumnjiv dok se ne vide pravi testovi)
A10-7850K-vs-Core-i5-4670K1.jpg

http://wccftech.com/amd-kaveri-apu-officially-announced-ces-2014-a107850k-17299-preorder/
173$ zvanicno za A10 7850K - ovo mi se cini malo visoko?
Cjenovno se smjesta ispod I5 haswel procesora tipa I5 4430 ili 4440 (tek nesto malo jeftinije 10-15$), ostaje da vidimo jos cpu performanse.
Ovaj slajd definitivno obecava igranje sa diskretnom grafikom, ako budu peroformanse u svim igrama u nivou i najslabijeg i5 haswela onda su odradili odlican posao (mada sam sumnjiv dok se ne vide pravi testovi)
Pogledajte prilog 132505

Uz A10 7850K, 7800 i 7700K najverovatnije se dobija kljuc za Battlefield 4 tako da ce konacna cena zavisiti od toga posto ce moci da se proda kljuc i onda se dobija konacna cena APU-a.
Po mom misljenju cena po kojoj bi se glatko prodavao kljuc je 20e jer je na netu najniza cena 25e.
Znaci ako cena kod nas za 7850K i 7800 bude oko 150-160e oduzmi 20e za Battlefield 4 i dobijas cenu kao i kod Richland top modela kada su tek izasli.

Uz A10 7850K, 7800 i 7700K najverovatnije se dobija kljuc za Battlefield 4 tako da ce konacna cena zavisiti od toga posto ce moci da se proda kljuc i onda se dobija konacna cena APU-a.
Po mom misljenju cena po kojoj bi se glatko prodavao kljuc je 20e jer je na netu najniza cena 25e.
Znaci ako cena kod nas za 7850K i 7800 bude oko 150-160e oduzmi 20e za Battlefield 4 i dobijas cenu kao i kod Richland top modela kada su tek izasli.

Sad to da li ce bas uz svaki APU da ide BF4 ne bi bas tako lako tvrdio bez obzira sta AMD kaze, bilo je price ide BF4 uz R9 290/x karte pa se ne dobije uz kupovinu svaki karte.

Nece BF ide samo uz 7850k!A kako bi prestali da se raspravljate,pravac radnja cim se pojavi,pa nakon testiranja rezultate na ove stranice!!

Ја бих узео баш тај, па ме нервира што са њим деле "бесплатно" и тај код, пошто је урачунат у цену.

juju gledam sad ovaj tekst sto su bencmarkovci izbacili, ako ovo cudo bude bilo stvarno ovoliko bolje od 6800 bice ubedljiv best buy, ispod 150e

Ti to kazes na osnovu slike koja nam samo spominje Crysis 2 i neke rezolucije, bez ikakvih detalja o tome sta te brojke predstavljaju, podesavanjima i ostatku testirane konfiguracije(a izgleda da je konfiguracija zestoko GPU bound cim i5 661 ima isti rezultat sa bilo kojim procesorom).
Stoji da bj AMD-ov slajd jedna velika bajezgarija i da bi mnogo bolji bio kada bi postavili neke druge igre kao i podatke o min fps, ali posto su vec naveli jos malo pa 20 igara nekako je merodavniji od tvoje slicke koja ima problem sa gorepomenutim i5.

kao sto rekoh .
http://www.pugetsystems.com/labs/articles/AMD-A10-7850K-Performance-Review-529/

.. meh

A10-7850K подржава максимално DDR3-2133? Ја сам хтео да купим DDR3-2400 (KINGSTON DDR3 2X4GB 2400MHz HYPERX PREDATOR).

Slobodno kupi Predator 2400, meni na Richlandu biranjem XMP profila radi bez problema na 2400. Čak mogu i dodatno da zategnem latencije...

Skeptican sam sa ovolikim marketingom od strane AMD-a. Vec 2 meseca trube o procesoru, a niko ga nije ni video (mislim na benchmark rezultate). Najbolja reklama je kad te drugi hvale, tako da bi logicno bilo da su dali silnim tech sajtovima da urade benchmarke i na taj nacin izreklamiraju ih. Mnogo je 2 meseca za NDA.

iGPU je brz. CF sa HD7750 izgleda jako dobro.
Steamroller jezgra su na razini Richlanda (Piledriver) ili marginalno brža. Kako u kojem testu. Razlog: niži clockovi i novi 28nm proces koji nije prilagođen samo za CPU, kao što je bio SOI. Znači, korak napred (arhitektura), pola koraka nazad (proces proizvodnje).
Za HSA treba čekati da se pojave prve aplikacije.

Poslednja izmena:
Objavljeni testovi se uglavnom odnose na CPU+iGPU (=APU) učinak što je i logično, ko bi kupovao APU isključivo zbog CPU performansi kada za tu cenu ima FX-8320 ili i5-4440 (ili jeftiniji FX-6300)?

Šteta je što Mantle patch za BF4 nije izašao, to bi Kaveriju zaista dalo vetar u leđa.
HSA se kod LibreOffice-a odlično pokazala, i Corel izgleda neke svoje programe priprema za HSA...

[YOUTUBE]g4qSpGhptgQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Brate mili, nisu normalni!

Je li ovo ima na stanju kod njih? (Nesto mi deutsche slabije ide.) Ako ima na stanju, onda tesko da ce oni ovo prodati.

Ma jos se procesor nije ni pojavio bice to ispod 150€ kod njih ;)

Klasična navlakuša, po principu ko se upeca upeca. Ne verujem da će ovolika biti cena, nema šanse da prodaju išta sa ovolikom cenom.

Ja sam ga cekao i nisam uzimao niste pre PDV event-a...Izgleda sam se debelo zeznuo :/

Em performanse nisu kao sto su reklamirane (nije to ni videlo 7750) em ce cena kod nas biti pa plasim se da kazem ali sigurno blizu 20000din za najaci model

Ajde da sa cenom sacekamo momenat kada se zvanicno pojavi u ponudi za 4-5 dana, cisto sumnjam da ce cena igde pa i kod nas biti veca od 150e.

Ја не знам шта сте ви очекивали, али Кавери са нижиом фреквенцијом такта за CPU и GPU постиже 10-20 % боље перформансе од Ричленда. То је добар резултат. Да су оставили исту фреквенцију био би преко 30% јачи.

П.С. Сад видех да се ви због цене буните...

Poslednja izmena:
ja sam odustao davno od kraverija ,i pisao da je to za milijardu gladnih kineza+ milijardu gladnih indijaca= igranje sa 20-30fps = vrhunska grafika za njih.

Мени је 30 слика у секунди сасвим довољно, за 1080p и средњег до високог нивоа графичких подешавања.

Nazad
Vrh Dno