Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Dobro je da prvi put nije do mene :d :)

Ja sam jedno vreme koristio full glance (0-24h) na L720 i trošio je dodatnih ~20% baterije, što i nije zanemarljivo. Mislim da ne bih ni gasio da me neko ovde nije podsetio da je to IPS ekran, koji je na taj način upaljen konstantno i da mu time verovatno skraćujem životni vek, pa sam ubrzo prešao na peak.
Inače, preko dana, teško da može da se izvali da je IPS ekran na Glance-u. Sjajan posao su uradili u Nokiji sa tim. Osvetljenje je manje on minimalnog koje može ručno da se podesi, rezolucija je umanjena bar za duplo, a ne verujem da je refresh rate manji od nekoliko sekundi. Tehnički gledano, screen on time bi ovde mogao da se pogura na 4 i po dana, što je fantastično. :D

Naravno samo peak na 720, sve ostalo je bzv...

Nego pitam se... Da li je IPS panel, dugotrajniji od Amoleda??? :)

Ne verujem da je amoled dugotrajniji, on ima poznatu boljku da ``progoreva`` tako da nesto ne mislim da je dugotrajniji...

Amoled ima kraći radni vek od IPS-a.

Ima i to drasticno, ali opet trajace duze nego sto ces koristiti telefon. Najbrze strada plava boja koliko sam upoznat.

Burn in moze i posle par meseci da bljesne, a koliko znam, ne menjaju svi posle 2-3-4 meseca telefone, pogotovo ove top modele.

Ja sam jedno vreme koristio full glance (0-24h) na L720 i trošio je dodatnih ~20% baterije, što i nije zanemarljivo. Mislim da ne bih ni gasio da me neko ovde nije podsetio da je to IPS ekran, koji je na taj način upaljen konstantno i da mu time verovatno skraćujem životni vek, pa sam ubrzo prešao na peak.
Inače, preko dana, teško da može da se izvali da je IPS ekran na Glance-u. Sjajan posao su uradili u Nokiji sa tim. Osvetljenje je manje on minimalnog koje može ručno da se podesi, rezolucija je umanjena bar za duplo, a ne verujem da je refresh rate manji od nekoliko sekundi. Tehnički gledano, screen on time bi ovde mogao da se pogura na 4 i po dana, što je fantastično. :D

Da, nocu je nekako ruzno sa glance jer se ipak vidi da je ekran malo osvetljen. Zato ga ja koristim na peek, sto je savrsena varijanta. I veoma korisna. Pogotovo kad budu i notifikacije na njemu bice ludilo.

Ko to zna, ja sam dobio mali burn in već posle 5 meseci... Doduše malo više sam se igrao sa kalibracijom :p
Ali zato sad posle 15 meseci imam dve crte burn in-a, na vrhu i dnu ekrana.

Meni je ta identifikacija sa led-om jedna od retkih stvari koja mi je ekstra korisna na androidu.Mada tu verovatno nije do wp nego i do hardvera.

Mislim da je mislio na novije modele, a ne na ove iz cetres prve...

Potvrdili su na CES-u da ce svi WP8 telefoni dobiti 8.1, kao i onu raniju izjavu da svaki telefon ima podrsku 36 meseci od izlaska..

Sve je to cool, al neke stvari su stvarno hitno potrebne i ocekivao sam ih vec, a nema ih u GDR3/black..
Od 8.1 stvarno ocekujem text-reflow, mnogo poboljsan live-tile sistem, tipa sat i procenat baterije koji rade u real time-u a da pritom nemaju uticaja na bateriju skoro pa ni malo.. (kao android widgeti).

Poslednja izmena:
Ja se ozbiljno razmišljam da stavim Glance opet na "always on" kad stigne Black i notifikacije na njemu. :)

Ne znam kako to mislite da vam rade/ne rade kapacitivni tasteri?

Kad se puni telefon, automatski se pali Glance (kome nije skroz isključen), a tasteri ne svetle.
Takođe, kad se telefon koristi, tasteri uvek svetle, osim možda pri jačoj dnevnoj svetlosti kad ni sam nisam siguran da li rade ili ne rade. :D

Nego, kad sam već ovde, da pitam kako je sa ostalim WP8 modelima stanje sa ekvilajzerima.
Meni se čini da sam ga na L720 imao od prvog dana kupovine negde tamo u junu (dakle sa GDR1 verzijom preinstaliranom).
A neko je nedavno kačio preview L520 sa nekog domaćeg sajta na njenoj matičnoj temi u kojem se sa žaljenjem konstatuje kako će ljubitelji muzike navikli na ekvilajzer biti razočarani nedostatkom istog.
Isto tako, u onom uporednom prikazu L1520 vs. Note3 na GSMAreni u delu testa muzičkog plejbeka, Note 3 je odneo pobedu samo zahvaljujući tome što L1520 nema ekvilajzere (uzeto kao veliki minus), uprkos tome što je nahvaljen zbog Nokia Music Radija.
Da li to zavisi od modela do modela ili jednostavno testeri na sajtovima nisu mogli da nađu na ovu opciju?

Edit:
Ja sam ubacio onu "Time me" aplikaciju koja prikazuje real-time status baterije i vreme. Ne primećuje se nikakva razlika u potrošnji baterije sa ili bez nje. Uostalom, kad to nije predstavljalo problem za onu HTC real-time aplikaciju, ne znam zašto bi i ovo.
(naravno, ova aplikacija zahteva otključan developer nalog, ako nekog interesuje da je skine)

Poslednja izmena:
Da ocigledno je izvodljivo al ne zelim da se bakcem sa developer nalogom. Ne razumem sta se ceka do sad za tako neke stvari, sto Nokia ili MS ne izbace sopstvene aplikacije za real-time bateriju i sat. Ili je problem toliko veliki da ne mogu pouzdano da ih izbace a da ne utice na potrosnju, ili ih mrzi..

Ah, Nokia Beamer samo za 1gb :( Nisam znao ni za ovo grupisanje tile-ova..

Kad li ce da bude dostupan preko NSU ?

wp_ss_20140109_0001.png

Jeste gledali onu Telenor reklamu sa lumiama gde su non stop utaknute na neki punjac... Nije to slucajno, just sayin'.

Izašao App folder za Lumije. Navodno je bio vezan za Black, ali može da se skine i sa Amberom preko store-a. :)
Samo tražite "App folder" u Storu. Kako je nov, još nije pri vrhu pretrage. Kod mene je na 10. mestu, a telefon je podešen na region Srbija.

Probao upravo ali po cenu da me napadnete ja stvarno ne vidim svrhu ovoga :)

Ako nesto cesto koristim to mi je kao live tile tu. Ako ga retko koristim onda idem u listu app i tu ga startujem. Dakle 2 koraka. U varijanti da tu neku aplikaciju koju retko koristim drzim ovako u folderu recimo Fotografija opet imam dva koraka do nje. Dakle ako sve sto ima veze sa slikanjem potrpam u taj folder a recimo Instagram otvorim svaki dan "prednost" mi je ta sto do njega sada imam 2 klika umesto jednog.

Nazad
Vrh Dno