Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MemoPad HD7 sa 8GB nema isti ekran kao 16GB. Drugi je proizvodjač, i slabije je osvetljenje.

MemoPad HD7 sa 8GB nema isti ekran kao 16GB. Drugi je proizvodjač, i slabije je osvetljenje.
A ja taman poverovao kako su svi super zadovoljni ekranom na kome sredina i ivice imaju primetno drugacije osvetljenje...
Bar je kvalitetno izradjen, prezivece prvi susret sa zidom :d

Imam problem! Kada hoću više fajlova da iskopiram iz kompa (Win 7), bilo na internu memoriju, bilo na karticu, kopiranje se zaustavi nakon 2,3 fajla?! U pitanju su epizode neke serije, oko 350mb. Bukvalno moram jednu po jednu da kopiram. Čini mi se da se to zaglupavilo nakon poslednjeg apdejta. Pre toga je normalno funkcionisalo.

Imam problem! Kada hoću više fajlova da iskopiram iz kompa (Win 7), bilo na internu memoriju, bilo na karticu, kopiranje se zaustavi nakon 2,3 fajla?! U pitanju su epizode neke serije, oko 350mb. Bukvalno moram jednu po jednu da kopiram. Čini mi se da se to zaglupavilo nakon poslednjeg apdejta. Pre toga je normalno funkcionisalo.

Prebacuj fajlove direktno na microSD karticu 😛 Sta drugo da ti kazem.

Ja nemam tih problema sa prebacivanjem fajlova. Inače ne prebacujem serije na tablet da bi ih gledao nego ih strimujem sa kompa. Mnogo je lakše. Osim ako negde putuješ pa ti to nije izvodljivo.

posto neki rekose da im opao antutu skor, evo ja prvi put izvrteo, sa svim update-ovima instaliranim, i idalje je 13 i kusur k, a pored je lenovo a850... kao i uglovi gledanja koji su znatno bolji kod hd7, nema distorzije uopste, a kod lenova se javlja, ali kod uglova iz kojih sigurno nece da se koristi tj gleda slika/film, ali eto, cisto radi uporedjivanja... 😉

ae sad ukljuci battery saver i pokreni bench opet

U tom zecu lezi grm bokte.
Pre neki dan kad sam se zalio sam imao 9500 do 10k recimo.
I sada reko da probam da iskljucim taj Smart saving kad si vec predlozio i dobijem ovo:
5y3usugu.jpg

Sta inace radi taj Smart saving? Mislim jel pomaze?

ae sad ukljuci battery saver i pokreni bench opet

U tom zecu lezi grm bokte.
Pre neki dan kad sam se zalio sam imao 9500 do 10k recimo.
I sada reko da probam da iskljucim taj Smart saving kad si vec predlozio i dobijem ovo:
5y3usugu.jpg

Pa pise da maximizuje trajanje baterije i gasi internet konekciju kada ugasis tablet.

A za serije ja koristim showbox, super stvar 😀

Od pre neki dan sam vlasnik HD7 16GB...Prvi utisci-odlican "za sve pare",ali od starta nisam bas,bas zadovoljan..Najvise me iritira ovaj stock launcher,nekako mnogo secka,kasni,prosto se misli da "proradi".Instalirano desetak osnovnih app-a.Bio je ponudjen neki update od 150mb,pomislih posle ovoga ce biti brzi,kad on osetno sporiji.Ne znam kako bi radio da mu instaliram gomilu aplikacija!Rotiranje ekrana sa velikom zadrskom,mislim da je i to sporije posle update-a.Juce se pojavi jedan mrtav pixel,doduse s kraja,tako da je neprimetan.Baterija se puni 3.5-4 h,ali i drzi vise od mojih ocekivanja.Sto se tice ekrana,kvalitet prikaza je odlican!Mozda ima jos poneka zamerka i pohvala.Ako ima neki savet sa se ovo malo ubrza,dobro bi dosao...

Logični zaključak se nalaže 🙂

Al' ajd' da kažem.

Pošto ti je manji skor sa njim, a veći bez njega, znači da obara za par stotina megaherca procesor kako bi produžio trajanje baterije. Utiče na brzinu uredjaja.

Ja koristim XBMC. Dodao sam putanje do folder sa serijama i filmovima na kompu i tako strimujem.
Može da se koristi i ES File Explorer + neki plejer, na primer VLC ili BS Player.

Poslednja izmena:
Qloud media radi perfektno strimovanje, moj comp je neki amd XII 215 (star 4 godine) i u realnom vremenu uspeva da koduje do 2Mb/s a to je vise nego dovoljno za odlicnu sliku na tabletu, povlaci prevode sa nasim slovima. Postoji i pass through mod koji ne vrsi ponovo kodovanje, tad nema prevoda ali na taj nacin mogu samo poneki mkv ili mp4 da se stimuju. Mogu se definisati user-i, pregled slika, pustanje muzike (tu ima bag da kad se stavi shuffle sva muzika ide u play listu a ne samo zeljeni folder).

Naravno potreban je dobar upload, ali i sa 1Mb/s je slika vise nego pristojna.

Ja sam narucio crni, cena je oko 7,50 ali je uključena i folija i olovcica u paket 🙂

3D

Da li neko zna da li postoji neki 3D player? Koji bi mogao da stopi 2 slike u jednu ( ako neko ima 3D TV znace na sta mislim ). Posto licno mislim da taj 3D converter u tim 3D TV ovima je cist software ( mozda se varam ). Pa zato me zanima da li postoji tako nesto za android?

Nema sanse, to je poseban tip panela (matrice) koliko ja znam... a softver je svakako onaj koji prihvata takav niz bajtova (fajl)... ali dozivljaj daje ipak hardware. Nek' me neko ispravi ako gresim.

imam vec 2 meseca tablet,zadovoljan sam,ekstra radi,baterija kida ,uzeo cover na ebay-u kozni,otvaranjem se pali iz stndbay moda zan nekih 10 evra zajedno sa olovkom koju ne koristim 🙂,od mene preporuka za ovaj asus

Koja je razlika između modela sa 8gb i modela sa 16gb osim naravno u memoriji, kamerama i zvuku?
Neko je pominjao da je ekran lošiji kod modela sa 8gb i da je drugi proizvođač i drugačije osvetljenje. Nisam uspeo nigde da nađem taj podatak pa reko da proverim jel istina.
Koliko je zvuk lošiji kod modela sa 8gb ?
Da li je kvalitet izrade oba modela isti ?
Da li je napor čitati knjigu sa ovog tableta duže vreme ?

lenovo s5000 radi na istom chipsetu npr, pa je vec odavno dobio 4.3.
a i asus je odavno obecao da ce hd7 dobiti

Nazad
Vrh Dno