Šta je novo?

instalacija win sa usb-boot usb

Mobtel063

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2008
Poena
320
Pozdrav svima..

Naime zeleo bi da napravim sebi jedan usb sa kojim bi mogao da instaliram win ....da ne bi koristio cd...brze mi...

Skinuo sam win preko torenta i on je u .iso formatu...

Kako sad da ga prebacim na usb da bi taj usb bio bootabilan il kako vec...

Pozz

hmmm..ovo sto si mi dao mi lici na to da instaliram win na sam usb i da se usb koristi umesto hdd u masini...a to nije ono sto ja zelim

imam skinut win a zelim da ga prebacim na usb i onda instaliram na masine....ali mi je sad u extenziji .iso...

Ako ideš na Rufusa, skini v1.4.1. brža je nego 1.4.0 i bolje radi iz w8.

Slobodno rufus skini i idi na mbr partition scheme for bios or uefi computers , ne mora gpt to samo ako ti je uefi bios a i tad ne mora sve je stvar izbora da li ces mbr ili gpt particije , gpt kazu da je kao malo brzi ali isti je veruj mi!

Ја за то користим Yumi, ем може ваљда сваки Windows и Linux, ем може онолико колико има места па повремено набацим 2-3 Windows инсталације, 4-5 Linuxa и пар алата и онда не размишљам, све иде са те флешке.

treba mi za xp....skinuo sam xp sa neta ali mi je fajl u .iso formatu...pa bi hteo da napravim botabilni usb...da mogu da pokrecem instalaciju sa usb-a

Мени је Yumi и даље најпростији начин, из пар клика се направи флешка са инсталацијом.

@Moblet063

Skini ovo sto sam stavio,odradi i to je to...

+1 za WinToFlash!!!

Jednostavan, relativno brzo i sigurno zavrsava posao unetbootin-windows-583.

bilo koji od navedenih ima da resi problem u nekoliko klika :D

Sardu je najnapredniji alat ove vrste i za razliku od Yumi npr. i dalje se razvija, a mogućnost (iz dve faze za XP) nudi i standardni Hiren's (dorađene verzije omogućuju install i iz .iso).

А да поменеш и $29.95 за програм?

Rufus je ubedljivo najbrzi od svih pomenutih ovde pri pravljenju butabilnog USB-a. A YUMI se i dalje razvija, i nije los za multiboot resenje.

Poslednja izmena:
meni je potrebno multiboot resenje.
Sardu sam koristio prosle godine ali mi je pucao posle nekog vremena.
Od tad koristim samo yumi i super je. Imao sam win7 AIO, hirens, XP, mint...

Ali sad nailazim na probleme sa masinama koje imaju uefi bios.

Sad recimo na nekoj masini, uspe da bootuje USB sa yumijem, ali zakuca na onom prvom prozoru gde biram sta da instaliram. I tu ne reaguje tastatura uopste...

Trazim vec sat vremena neku alternativu ali ne uspevam

meni je potrebno multiboot resenje.
Sardu sam koristio prosle godine ali mi je pucao posle nekog vremena.
Od tad koristim samo yumi i super je. Imao sam win7 AIO, hirens, XP, mint...

Ali sad nailazim na probleme sa masinama koje imaju uefi bios.

Sad recimo na nekoj masini, uspe da bootuje USB sa yumijem, ali zakuca na onom prvom prozoru gde biram sta da instaliram. I tu ne reaguje tastatura uopste...

Trazim vec sat vremena neku alternativu ali ne uspevam
Čudno... Nisam video taj problem.

Rufus za 7 minuta na ovom usb flashu odradi bootabilan usb windows 8.1 , komsija mi doneo http://www.duocom.rs/sr/proizvod/kingston-datatraveler-g4-32gb/38554 a moja toshiba 32gb 30 i nesto minuta odradjuje bootabilan usb! Sve zavisi od usb-a rufus je stvarno brz ako je brz i usb , verujem da na ovim jos skupljim usbovima za par minuta napravi usb bootabilan windows..

Mislim da ne postoji brža varijanta od Rufusa. Dosta brz je i WinToBootic, ali meni je nekako meh... Rufus je odličan, brz, podržava ISO fajlove, dakle i dosta Linux distribucija, može i Hirens...
Onaj ko koristi Windows 7 USB Download tool, ne može ni da pretpostavi koliko je Rufus brži.

Na kraju sam win digao sa rufusom. steta sto nije multiboot taj rufus.
A inace ne vidim nikakvu prednost u brzini u pravljenju butabilnog win7 u odnosu na yumi

Rufus je brži. Da li to igra ulogu ili ne, drugo je pitanje... YUMI je takođe odličan alat - ne znam zašto boot sa Windowsom ne radi? Znaš da Windows setup mora u root diska?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno