Pozdrav svima nov sam na forumu ali vas redovno pratim.
Potrebna mi je pomoc oko uvodjenja VDSL-a. Trenutno imam net10 paket i 2 stb (IPTV) dakle 18mb mi je otvoren protok na modemu trenutno i sve radi bez problema, udaljen sam od centrale nekih 150m attenuation 4.1db. Znam da imam sve tehnicke uslove za uvodjenje VDSL-a.

Podneo sam zahtev za Net30 paket pre nekih mesec dana i sve je bilo super, do trenutka dok nisam dosao u poslovnicu da preuzmem modem, tada mi je receno da su oni pogresili u proracunu posto trenutno nemaju vdsl ploce ugradjene na mojoj centrali (inace centrala je radjena prosle godine i cisto sumnjam da ne postoje bar dva VDSL porta od ranije) da ne znaju kada ce im stici VDSL ploce i da cekam naravno. Kada sam pitao pa dobro kada ocekujete da cete dobiti VDSL ploce za mesec,dva, tri, sest... Odgovor je bio: "pa nista se ne zna, javicemo ti". Eto od tada je proslo nekih mesec dana zahtev i dalje stoji, niko me nije zvao niti kontaktirao.
Moje pitanje je sledece. Sta ja kao obican covek da radim u vezi toga, kome da se obratim zalim? I da li je moguce da zaista na novim centralama ne postoje VDSL ploce ili su me lagali, samo da me se otarase. Kako ste Vi izasli na kraj sa time i uspeli da dobijete VDSL? Bilo kakva pomoc bi mi korisna, nemam nikakve "veze" i ne poznajem nikoga ko radi u telekomu.