Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Što se tiče smart funkcija UT i ST su isti - tj. imaju smart funkcionalnost.
ST serija ima neke dodatne filtere na panelu koji kao poboljšavaju sliku po danu, tj. kad je prisutan odbljesak.

Rekao mi je lik koji radi u Tehnomaniji i vidi se da se razume i nije to pricao da bi mi prodao tv jer nisam ni gledao plazmu da kupim.

Ne bi je koristio kao monitor nego za mkv filmove koje bi pustao preko kompa i naravno za igrice.

Kad kupiš TV koji je u radnji radio to je polovan uređaj. Ako želiš da kupiš polovan TV po ceni novog, samo napred.

Kod plazme još postoji problem što nemaš nikakve šanse da znaš šta je prikazivano na tom aparatu a 100% je sigurno da je 99.9% vremena radio u shop modu što znači boje, kontrast i osvetljenje nasvirano na mnogo veću vrednost od normalnog koriščenja. To kod plazme znači i trošenje ekrana. Uz burn-in efekat (koji možeš i sam da primetiš ako nisi slep), grejanje celog uređaja dok radi (često pored drugih koji takođe emituju toplotu) što znači starenje komponenti, kupovina uređaja koji je radio nedefinisan broj sati u nepoznatim uslovima je po meni glupost. Isto kao i verovanje prodavcu.

Rekao mi je lik koji radi u Tehnomaniji i vidi se da se razume i nije to pricao da bi mi prodao tv jer nisam ni gledao plazmu da kupim.

Ne bi je koristio kao monitor nego za mkv filmove koje bi pustao preko kompa i naravno za igrice.

Izgleda da si ti mnogo naivan, 😛 a taj lik samo dobar prodavac i ništa više.

Lepo je giovanni sve rekao.

A i ti promoteri koji po radnjama promovišu razne televizore (a i radnici na odeljenju za televizore) imaju veoma ograničeno znanje.

Razgovarao sam više puta s tim promoterima (od promotera candy veš mašina do televizora) i svi oni se jedva razumeju u tematiku, pročitali za domaći šta su im dali poslodavci i onda oni obrazuju po radnjama čike i tete koji kupuju televizore itd na bum, bez ikakvog prethodnog istraživanja.

Mnoge sam nebrojeno puta uhvatio u debelom laganju, pokušaju uvaljivanja starijih ili lošijih, a skupljih modela itd. itd. a posle kraće diskusije uglavnom su me na kraju ispraćali blago telećim pogledima.

Tako da kad se sve sabere, bolje da te lažemo ovde mi, nego ti lelemudavci po radnjama, bolje ćeš proći svakako... :d

A zašto St50, a ne ST60? P50ST60 bio 930 pre dva meseca (HU)

Zato što je st60 u dosta aspekata lošiji od st50, pogotovo u input lagu, jer st60 ima daleko viši input lag i to mu je najveća mana u odnosu na st50. Piše po testovima i da 3d nije toliko dobar itd. itd... ko zna na čemu su sve zakidali kad su ga pravili?

St60 je samo loš refresh st50 i ako neko ima priliku da kupi nov st50, svakako je bolji izbor od st60, ako ni zbog čega drugog, onda zbog daleko manjeg input laga kod st50.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Kobayashi Maru-om kad su prodavci u pitanju. E sad na primer mene input lag kao i 3D mnogo i ne interesuju (igre ne igram a imao sam 3D tv i nije nesto fascinantno ili ja nisam gledao pravi izbor) kao i smart funkcije. Mene iskljucivo interesuje kvalitetna slika dok gledam tv program i filmove.

Poslednja izmena:
Izgleda da si ti mnogo naivan, 😛 a taj lik samo dobar prodavac i ništa više.

Daleko od toga da sam naivan jer da jesam ja bi mu poverovao i kupio tv.Ja kada nesto kupujem dosta vremena potrosim na opipavanju terena i istrazivanja o tome sta kupujem, u suprotnom ne bi se ovde kuckao sa vama nego bi saltao kanale na tv-u koji mi je "toplo" preporucen od strane prodavca 🙂

Kobayashi reci mi jel si imao priliku da vidis i uporedis UT50 i ST50 i koja je razlika?

Jedina prednost ST50 je input lag. Ja ne igram igrice i to mi je sasvim nevažno.
Voleo bih da čujem bar još jednu prednost, konkretnu.
Prednost ST60, po meni velika, je u broju formata koje otvara kroz media server. DLNA mu je izvanredan, tu je ST50 inferioran.

[QUOTE ] Compared to the ST50, the only main missing image quality related feature is the Infinite Black Pro anti-reflective screen coating. The tech specs also mention 6,144 steps of gradation compared to the step-up ST50′s 12,288, although we’ve found such differences to be subtle in the past. There are also only 2 HDMI inputs instead of the 3 found on the ST50, and the 4 from the GT50 and VT50.[/QUOTE]

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42ut50b-p50ut50b-201209252218.htm

Nisam upoređivao ut50 s ostalima.

Po meni ne vredi uzimati bilo šta ispod st serije, najviše zato što ti modeli nemaju Infinite Black Pro anti-reflective screen coating, koji je veoma bitan po meni.

A što se tiče st60, meni je ogroman input lag dovoljan da ga izbegavam, jer mi je to veoma bitno, a što se tiče formata i ostalih stvari koje st60 pušta, a st50 ne, to me uopšte ne interesuje, jer njegove smart funkcije i media plejer uopšte ne koristim, sve ide preko kompa.

Čini mi se da sam čitao negde da je 3d malko lošiji nego na st50, kao i da je st60 serija sklepana od repariranih st50 delova, ali ne mogu sad da se setim gde sam to pročitao pa da me ubiješ... kao i to da je to apsolutna istina.

Sve u svemu, moje mišljenje je da je st50 serija najisplativija za tu godinu, dok je za ovu najisplativija gt60.

Ali sad, svako ima svoje neke preferencije i zna šta mu je bitno, pa shodno tome neka i odlučuje o kupovini TV-a shodno tome...

On nije ni rekao da se odnosi na ST60, druze ne pratis postove 🙂

Meni je input lag bitan jer plasmu i hocu da kupim i da je povezem sa kompom radi fillmova i igrica.

Nisam upoređivao ut50 s ostalima.

Po meni ne vredi uzimati bilo šta ispod st serije, najviše zato što ti modeli nemaju Infinite Black Pro anti-reflective screen coating, koji je veoma bitan po meni.

A što se tiče st60, meni je ogroman input lag dovoljan da ga izbegavam, jer mi je to veoma bitno, a što se tiče formata i ostalih stvari koje st60 pušta, a st50 ne, to me uopšte ne interesuje, jer njegove smart funkcije i media plejer uopšte ne koristim, sve ide preko kompa.

Čini mi se da sam čitao negde da je 3d malko lošiji nego na st50, kao i da je st60 serija sklepana od repariranih st50 delova, ali ne mogu sad da se setim gde sam to pročitao pa da me ubiješ... kao i to da je to apsolutna istina.

Sve u svemu, moje mišljenje je da je st50 serija najisplativija za tu godinu, dok je za ovu najisplativija gt60.

Ali sad, svako ima svoje neke preferencije i zna šta mu je bitno, pa shodno tome neka i odlučuje o kupovini TV-a shodno tome...

Posto mi je GT60 nedostizan finansijski onda je ST50 pravi pick za mene.

Hvala na pomoci i tebi i ostalima! :wave:

Kod nas ga je bilo u Tehnomaniji na NBG i bio je na popustu. Doduse i sa tim popustom je bio skuplji od madjara.

Poslednja izmena:
Ja sam nasao neke prodavnice, ali cene nisu toliko manje da bi se cimao da donosim tv iz HU a ne znam ni kako bi ga preneo preko grane a da ne platim carinu 🙂

Gledaj KP oglase, da li tu imaš značajnu uštedu.

Na site-u te........ ima i praistorijskih modela panasonica🙂 ja ne znam da li greska u pitanju ali imaju cak i popusti na njih 🙂
U pravu si imaju neke praistorijske modele sa neverovatnim cenema a nemaju naprimer ST60.

Tehnomanije

Pricao sam sa jednim covekom koji pravi i pise testove za Televizore (geeks.hu). Namerno sam njega pitao posto vecina nas nabavlja televizore iz madjarske, iako znamo da je sve to made in chehoslovacka, ipak ja cu pre pitat coveka koji je testirao isti uredjaj koju planiram kupit nego citat hdportal koji su preterano samsung fanovi.

Kaze da nema razlike (za obicne ljude koji ne sede svaki dan ispred calman 5 aparatima) u ST seriji jos od st20 pa nadalje. Malo su nesto dodali, malo oduzeli, ali kvalitet slike se nije promenio u praksi (puno vas ce se buniti sa ovom izjavom ali ja mislim da te razlike se vide samo na papiru 😉 I dajte ljudi kolko vas je imao priliku da vidi ST20, ST30, ST50 i ST60 jedan pored drugog u mracnoj sobi ? .....:d )

Tako da koji god ST da kupite necete pogresiti sto se tice kvaliteta slike. Ja bih uzeo ili ST30 ili ST60 za St50 znamo da je bila jedna losa serija zbog one fabrike gde je traka koja je nosila panele bila ostecena.

Covek mi je cak i napisao da jedini razlog zbog kojeg testiraju televizore jeste da bi imali sta da kaci na sajt al inace nema drasticne razlike, cak j ei dodao da vecina ljudi nece moc ni da napravi razliku izmedju kalibrisanog ST GT i VT serije i mracnoj sobi.

PS Jel neko gledao koliki INPUT LAG ima ZT i Pioneer KURO? Proverite na vise sajtova i iznenadit ce te se. Tako da to sto ST60 ima veliki input lag to ne mora da znaci da nesto lose u njemu.

Gamerima ionako se vise preporucuje LCD/LED em zbog input laga em zbog burn ina, jedino ako ne zelite da imate nisan na voditelju vecernjih vesti :-devil-:

Poslednja izmena:
Kako kalibrirate ST50? Ima li iko da koristi normal mode? Meni je onaj true cinema previse zut.

Negde sam citao da je normal mod namenjen samo da bi TV dobio sertifikat da je EKO tv.

Kazes da ti je true cinema previse zut. Probaj staviti na COOL (color temp.)

Ako jos uvek nisi zadovoljan onda probaj smanjiti zelenu i crvenu boju (zelena + crvena = zuta).

Zapravo ides tom logikom, trebas znati kako da mesas boje.

Nazad
Vrh Dno