Šta je novo?

HTC One

Zvucnik za nijansu slabiji ali opet glasniji od vecine telefona trenutno. Na slusalicama isti,odlican. Imao priliku da uporedim.

Ljudi, ima li neko Y usb kabl (tj usb powered OTG cable), i voljan je da proba jedan sim unlock nacin ? :D
Ja sam probao sa obicnim otg kablom, i dobijam SD init failed, kao rezultat.
Ako ima neko taj kabl, neka ode na ovaj site http://www.sieempi.eu/blog/2011/09/22/universal-sim-unlock-for-s-offed-htc-devices-536 upise mail, phone type i imei, i dobice config.dat na mail. Taj config.dat se prebaci na root usb-a (zakacenog na Y usb kabl, koji mora da ima power source) i onda se samo rebootuje u bootloader, i ode se na simlock pomocu volume down, i kada ste na simlock power dugme.

Poslednja izmena:
A sta ce otg za to?
Koliko vidim pise samo da se taj fajl prebaci na virtuelnu ili pravu sd card u zavisnosti od uredjaja koji posedujes i da se iz bootloadera pokrene.

Pa nazalos' na One-u ne moze tako, mora sa otg-om, i to tim powered. Probao sam i na root telefona, root virtual sd-a, root usba zakacenog na otg, uvek isti rezultat. SD init failed!!!.
Na ovaj nacin je otkljucan HTC one dual sim, pa ima nade da moze i ovaj nas normalni :) Ali ja taj kabl nemam :)

Poslednja izmena:
Ja imam samo obicni otg ali i da imam taj One mi je sim free verzija.

Ali nigde ne piše da je za hone.

Kupio sam 4 koda sa 4 razlicita sajta. Nijedan ne radi, ali vredelo je probati :) Naravno, dobio sam pare nazad jer kodovi ne rade.
Problem je sto Telenor sam zaljucava telefone tek kada stignu kod njih.

Kupio sam 4 koda sa 4 razlicita sajta. Nijedan ne radi, ali vredelo je probati :) Naravno, dobio sam pare nazad jer kodovi ne rade.

A jel smes da rutujes fon zbog garancije i to?

^lol - Telefon sam rootovao i odradio s-off i sve ostalo odmah po otvaranju kutije :D I sto ne bi smeo to da uradis, kada mozes sve na stock da vratis bez ikakvih problema.

Ne znam da li si probao kod nashih ljudi ili si samo isao na strane sajtove, ali ima par domacih koji imaju pristup bas Telenor bazi kodova i u 99% slucajeva su ispravni kodovi ako tvoj imei postoji na serveru...;)

^lol - Telefon sam rootovao i odradio s-off i sve ostalo odmah po otvaranju kutije :D I sto ne bi smeo to da uradis, kada mozes sve na stock da vratis bez ikakvih problema.

Može neki link ka romu/recoveriu/rru fajlu koji je išao kod Vip HTC One, moraću moj da šaljem na servis, port za sluške riknuo odjednom.

Jedno brzinsko pitanje:

Imam ARHD 41 ROM i koristim Sense Toolbox za neke stvari (volume wake, battery notification, hold power za LED lampu itd), ako stavim ElementalX Kernel (ili bilo koji drugi kernel), da li ce mi se automatski izgubiti to sto koristim u Toolboxu ili mi ostaje aktivirano? I da li cu uopste posle toga imati opciju Sense toolbox podesavanja?

Jedno brzinsko pitanje:

Imam ARHD 41 ROM i koristim Sense Toolbox za neke stvari (volume wake, battery notification, hold power za LED lampu itd), ako stavim ElementalX Kernel (ili bilo koji drugi kernel), da li ce mi se automatski izgubiti to sto koristim u Toolboxu ili mi ostaje aktivirano? I da li cu uopste posle toga imati opciju Sense toolbox podesavanja?

Ja imam elementalx kernel(i ARHD 40.2) i sve radi, tj on nema veze sa toolbox-om.

Gde se oseti razlika u odnosu na stock rom? Jel postoji razlika osim u tim dodatnim podesavanjima,volume wakes itd...? BTW ovog meseca bi trebalo KitKat da sleti

Gde se oseti razlika u odnosu na stock rom? Jel postoji razlika osim u tim dodatnim podesavanjima,volume wakes itd...? BTW ovog meseca bi trebalo KitKat da sleti

Pa to je to. I plus imas KK odmah :D Al ima brdo dodatnih podesavanja i to je kul, stvarno olaksa koriscenje fona bas puno.

Meni kod ARHD-a, dosta losije radi wifi, tj nije toliko kriv ARHD no FW 4.06.1540.3 ili .2. Dosta njih ima probleme slicne meni, u 50% slucajeva kada telefon ode u sleep izgube se i data i wifi, cim se vrati iz sleep moda, vrate se i data i wifi. (Da preduhitrim one koji ce da kazu wifi/advanced settings/keep wifi during sleep - Always, odradjeno).
Mogu da se vratim na 3.x FW, ali onda nije to to :)

Btw, hvala jos jednom ChobbyNS i meexu koji su me uputili na coveka koji mi je poslao unlock code koji radi :)

Poslednja izmena:
Meni kod ARHD-a, dosta losije radi wifi, tj nije toliko kriv ARHD no FW 4.06.1540.3 ili .2. Dosta njih ima probleme slicne meni, u 50% slucajeva kada telefon ode u sleep izgube se i data i wifi, cim se vrati iz sleep moda, vrate se i data i wifi. (Da preduhitrim one koji ce da kazu wifi/advanced settings/keep wifi during sleep - Always, odradjeno).

Btw, hvala jos jednom ChobbyNS i meexu koji su me uputili na coveka koji mi je poslao unlock code koji radi :)

Power/Sleepmode(Turn off data connection during long periods of inactivity(ON/OFF) ?

:D

Meni je ARHD 13.3 radio odlicno 2-3 meseca, i onda mi djavo nije dao mira, hteo sam da mi nocne fotke fokusira sa blicem i kao stavim ARHD 41. Iskreno, ponekad mi s pojavi i blagi lag, neke app umeju duze da se otvaraju (viber, whats up...) i umesto poboljsanja, osetio sam blago pogorshanje!
E sad, ono sto ja nisam uradio, a to je da nisam flash-ovao novi firmware, tj i dalje sam na 2.24.401.8 pa pretpostavljam da je zbog toga!
Da li mogu (treba) da stavim ovaj najnoviji 4.06.1540.3? (Imam S-OFF)

Power/Sleepmode(Turn off data connection during long periods of inactivity(ON/OFF) ?

:D

Off naravno :)

@meex, nemoj jos, jer je taj FW izvucen iz GPE ili cega vec, nije "official" koliko ja znam. A moguce i da gresim :) Uglavnom, meni je bagovit samo sto se tice wifi-a. Sve ostalo kao i ranije fercera vrhunski.

Poslednja izmena:
@meex, nemoj jos, jer je taj FW izvucen iz GPE ili cega vec, nije "official" koliko ja znam. A moguce i da gresim :) Uglavnom, meni je bagovit samo sto se tice wifi-a. Sve ostalo kao i ranije fercera vrhunski.

A da stavim onaj od jelly bean-a 4.3 firmware, tj verziju 3.61...? i da flashnem ARHD 31.6?
Tada bi trebalo lepo da se pogode firmware i ROM..:)

Off naravno :)

Onda ti nesto nije uredu, meni radi odlicno i ne gasi celu noc wifi kad ostavim.

HTC-M8-One-2-preliminary-specs.jpg

http://www.phonearena.com/news/New-preliminary-HTC-M8-One-2-specs-dont-paint-an-exciting-picture_id50888

:S:

pa dobro nije lose.. samo se nadam da je nazad 8mpx kamera i da je baterija makar 2800mah. bice to jos jedan bolestan telefon

Vrh Dno