Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

pa eto, isto kao što kod tebe stoji 1050 za napon a očitavanje u gpuz je 1.127... :) kod mene ima taj offset od 0.05 V, koliko stavim u trixxu, ~0.05 V manje prikaže GPU-Z...

vidim klokove ali... ma bolje da ne pišem, pomisliće neko da sam lud :)
evo kako kod mene rade ti klokovi

6u4a.png

Problem...Sapphire Vapor-X HD 7950 ...slomila se osnova plastike na ventilatoru.....znaci ...ko je vadio vent...zna da siljak ostane sa ventom....a desilo se obrnuto.....ako neko ima slucajno visak ceo sistem za hladjenje Vapor-X i to me interesuje..a drugo...da li je neko vracao na garanciju takvu kartu i kako se proveo?

Problem...Sapphire Vapor-X HD 7950 ...slomila se osnova plastike na ventilatoru.....znaci ...ko je vadio vent...zna da siljak ostane sa ventom....a desilo se obrnuto.....ako neko ima slucajno visak ceo sistem za hladjenje Vapor-X i to me interesuje..a drugo...da li je neko vracao na garanciju takvu kartu i kako se proveo?

Ti kao imaš svoju prodaju, servis, itd. ili sam ja nešto pogrešno shvatio od ranije?

Ako je odovor potvrdan, onda, zar nije logično da i sam znaš odgovor na to pitanje?

skini plastiku sa ventovima sa vapora i uvrni lepo dve 12ce i da vidis...

Ne mogu da podesim u 3.0.0 Beti 17 da vidim napon. :trust:

Inace potrosnja na meracu pokazuje 850W sa 3 aktivne kartice.

Sa undervoltovanim Dual X i Vapor X imao sam 540-550W. Izgleda da Munja trosi solidnih 300W kako god okrenes.

Ako ti sa tri kartice troši tolko to znači da nisu undervoltane tj da su ti ostale na defaultu.
Meni tri vapor x 280 na 1050/1500 na 1.085v troše malo ispod 700w.
E da i daju 733khs po kartici

@GoranM

Za sad radi ok. Ipak je bilo do ULPS. Hvala puno.

Ako ti sa tri kartice troši tolko to znači da nisu undervoltane tj da su ti ostale na defaultu.

ok sad već moram da pitam - kako?
kad sam kupio kartu ubacio sam je i stavio na 1050/1500 i davala je ~720.
posle par dana je odjednom pala na 680. spustim na 1040/1500, hash rate skoči na 715, radi tako par sati pa se opet skljoka na 680. spustim na 1035/1500 i tako je radila jedno nedelju dana, davala oko 710...

juče ponovo krene da me kopka kako to da svima daju dosta više pa sam isprobavao milion setovanja i odjednom je ponovo proradila na malo većem kloku, 1055/1500 je davalo 725 Kh/s. i tako je radila par sati, onda je trepnuo ekran (kao kad puknu drajveri ali nisu?!) i ponovo pala na 680 (tj prvo na 500 pa se popela na 680 i više neće preko). i sad evo opet radi na 1035...

u čemu je fora ima li neko ideju?

Imam i ja taj problem na jednoj 280X MSi Gaming i mislim da je to nesto do ploce ...

Pošto dobijam dosta pitanja uvezi podešavanja vapor x 280x pa da se ne ponavljam odgovoriću ovde.
Nema kod njih ništa specialno, isko je podešavanje ko i za sve 7970ke. Verovatno uzrok vašeg problema leži u nekom hardweru ili softweru što ja nemam.
Kod mene su standardne h61 ploče asus lx2 ili gigabyte ds2h rev 2.1. Drajveri 13.9, msi ab 17 sa svim opcijama enable u settings...

Poslednja izmena:
Ok sta radis sa integrusom u biosu ? KAko sta u biosu podesavas ?

U biosu disable integrušu i saund i paralel kod ploča što imaju. Samo uključim power on kad nestane struje da se sama pali.

Sta mu dodje paralel ?

Port. Pogasim sve što može da smeta. I u windowsu hibernate, search, theme...

Kartice ti iz nekog razloga nisu undervolt. Napravi sc od settings iz ab.

Ovo je drugarov sc i uspeo je da spusti napon iz trixxa na 1100 ( u gpuz mu je bilo 1033) medjutim pucao mu je drajver pa je stavio u trixxu 1120 ( gpuz pokazuje 1050) radi stabilno.

Nisam u rudniku pa ne bih da cackam preko TV da ne s****m ... nema ko posle da upali ;) sutra testiram pa javljam... samo znam da sam citao na temi da je napon i iz AB otkljucan odnosno da moze da se menja...

Poz

Ako je ovo tacno onda je cm 850 m2 pro moci da gura 3x280x ...

@ cacanin, gura nema problema mislim da ce izdrzati i 4 samo da ih stavim pod vodu tj. , da nastancujem blokove, u opancara uvek najgori opanci.
@ Dade kopas sa Guiminerom ili sa sa cistim Cgminerom i jel ti 730 za sve cetiri karte na jednoj ploci i vrv 8G RAMa

Moze i malo da se ustine na procu jer za 4 grafike opterecenje procesora je 15% tako da moze ladno da se obara napon i klok i time rastereti napajanje

Poslednja izmena:
Da ponovim po ko zna koji put, za 90% 7970ki i 280ki je DOVOLJNO 2gb rama jer su na 8k tc i kupovati više memorije, a naročito 8gb je cisto bacanje para. Dirati napone i klok tog procesora nemasmisla jer je svakako uglavnom u idle i sam sebi obara potrošnju.
Koristim samo cgminer 3.7.2

@ DADE ajd probacu jos jednom ali cinimi se da GUI trazi 8G za 4 karte i daje manje od cistog CGminera, sad sve zavisi dal gledas WU ili ceo hash. Dobro si se setio za audio disable jer to stvarno nema potrebe za rudarenjem

Poslednja izmena:
Gui traze vise rama jer ne drzis 8192 TC na njemu vec nekih 20092 ako se ne varam ;) .

@ DADE ajd probacu jos jednom ali cinimi se da GUI trazi 8G za 4 karte i daje manje od cistog CGminera, sad sve zavisi dal gledas WU ili ceo hash. Dobro si se setio za audio disable jer to stvarno nema potrebe za rudarenjem

WU ne treba gledati... dokaz...
Pustio sam 3x280x da rade na jednom vorkeru i tacno su dale 0.762 ltc za tacno 24 casa sto odgovara kalkulatoru.

@ cacanin, gura nema problema mislim da ce izdrzati i 4 samo da ih stavim pod vodu tj. , da nastancujem blokove, u opancara uvek najgori opanci.
@ Dade kopas sa Guiminerom ili sa sa cistim Cgminerom i jel ti 730 za sve cetiri karte na jednoj ploci i vrv 8G RAMa

Moze i malo da se ustine na procu jer za 4 grafike opterecenje procesora je 15% tako da moze ladno da se obara napon i klok i time rastereti napajanje

Pitao sam ozbiljno... kakvi bre blokovi. Voda je skupa-Rzav ;)

@ cacanin, tuku tri DualX 280 na vazduhu pored prozorceta na 1044/1500/1.156V na CM 850 M2, videcemo dal ce da potera 4 na Rzavu ;),
ako vrisne:smash: tu su tvoji zemljoci i mladjahni Ilic ;)

Poslednja izmena:
ZNam da moze ali uglavnom svi cepaju HIGH pa sam zato i napisao 20092 ;)

I to sa g2 ili sam zaboravan?

Zaboravan si g1 ide za visok TC :p

Oce covek BF4 kod, nemojte tako :p

Inace evo neki shot od danas:
Pogledajte prilog 131967

U sobi sam u majci i vrucina mi je i dalje, karticama je manje vise ok e sad jedna stvar sto me brine je sto kad pipnem V1000 posle 2-3 sekunde oseca se dobra kolicina toplote na bazi napajanja iako vent okrece, ne bas kao ringla ali fino je vruce :D . Nisam imao iskustva sa jacim napajanjima pa pretpostavljam da je to ok i da mu nesto ne steti, jer je opet pri 850W opterecenju.

Sto se tice spustanja voltaze preko Trixx-a mislim da mi radi stelovanje za Vapor-X jer se temperatura odmah spusti kad smanjim i na meracu se "istope" 20-30W sto i nije nesto al ajd. Za Dual-X i Lightning nisam siguran da radi, ili bar jos uvek nisam ustanovio (mrzi me da cackam non stop).

I da, isprobao sam novi Trixx, ono je blago receno uzas, kh/s poludi od onoga kad se pokrene i ne mogu ni 700kh/s da dobijem po kartici + sto mi se gasi/pali display pri menjanju klokova i podesavanju u istom, znaci za izbegavati, iako pise da je dodata podrska za R9 seriju. Ne znam da li je samo kod mene ali eto.

Poslednja izmena:
Vrh Dno