Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nema sta da se spali, i ja sam mislio da je nuklearna fizika spojiti 2 napajanja ali je nikad lakse kada probas...

Jedno napajanje gura 2 grafike a drugo 1 grafiku i MB.

V1000 je jako ko zemlja, i gura mnogo vise od deklarisanih 1000w

Da li bi napajanje 700W Cooler Master B Series, RS-700-ACABD3-E1 bilo dovoljno jako da gura 2 karte 270x i maticnu?

Ima 4 kabla 6+2 za pciexpress.

Neka nikom ne pada na pamet kao meni da se igra sa mining na Windows 8.1 jer driveri jos nisu spremni za to tj bar ne za sve karte 280x radi LTC al YAc ni da prdne dok 290X nece ni jedno ni drugo ...

Hteo bi malo da se poigram sa mojim 7950 (za pocetak da zamenim bios). Imam ovaj model kartice http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1439&psn=&lid=1&leg=0 . Hladjenje nije bas najbolje, pa su joj temperature malo jace, trenutno mi daju oko 570khs i torse oko 210-220w.
Hocu da pokusam da izvucem sto bolji khs/w.

Verzija biosa je prilozena

Pogledajte prilog 131789

Da li neko moze da mi da kaze koji bios mogu da stavim na ovu karticu.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/vbe7-vbios-editor-for-radeon-hd-7000-series-cards.189089/

edituj voltazu i klokove flesuj i pusti da sljaka mozes i linux i win strava.
Sacuvaj obavezno taj bios pre svega.

Pa u tome je i fora sto ove nove jos nisu toliko podrzane .. Prenosim licno iskustvo jer sam se njakao ceo dan da su mi oci pobelele :D

Kopa li neko na Windows 8.1 ? Imam ovaj problem i ne znam da ga resim ...
Ja sam imao slican problem na Win 8(.0), nisam siguran da je isti error code trenutno ali se resilo dodavanjem RAM memorije u racunar.

EDIT: Mislim da sam imao upravo taj problem, -4 je CL_OUT_OF_RESOURCES, sto je kod mene bio problem s manjkom RAM-a. Ko bi rekao da 1GB rama na Win8 mashini nije dovoljno? /s :)

Poslednja izmena:
@KurtK - uh spajalice i tako to, nisam baš za te eksperimente, imam osećaj da bih nešto spalio, pogotovo ako treba da spajam neke žice itd. Ali ako budem prinuđen moraću *** :D

Spajalica sluzi samo da se napajanje upali cim dobije 220 iz uticnice. Isto ono sto radi dugmence za paljenje na svakom kucistu. Apsolutno nema sta da brines, to radi kao bombona, jeftinije je a napajanja su neopterecena.

Po meni bilo koja dva napajanja koja imaju svako po 4x8pin mogu da guraju bilo koje 4 grafe.

Upravo testiram 280x vapore. Napajanje im za sada ima korektnih 75 stepeni i do sada lepo rade na 1025/1250 daju 724khs napon 1.044v. Osetno su bučniji od asusa al uglavnom jer su fanovi namešteni za više obrtaja, sa tim ću se malo pozabaviti kasnije...

Ja sam imao slican problem na Win 8(.0), nisam siguran da je isti error code trenutno ali se resilo dodavanjem RAM memorije u racunar.

EDIT: Mislim da sam imao upravo taj problem, -4 je CL_OUT_OF_RESOURCES, sto je kod mene bio problem s manjkom RAM-a. Ko bi rekao da 1GB rama na Win8 mashini nije dovoljno? /s :)
Malo li je 1 stap od 4gb ram-a

Ako na kutiji ima nalepnica da, u suprotom ne. Sve zavisi koji je "paket".

Upravo testiram 280x vapore. Napajanje im za sada ima korektnih 75 stepeni i do sada lepo rade na 1025/1250 daju 724khs napon 1.044v. Osetno su bučniji od asusa al uglavnom jer su fanovi namešteni za više obrtaja, sa tim ću se malo pozabaviti kasnije...

u čemu je fora, ja na tim podešavanjima nemam ni 450khash :S a kakava podešavanja minera si stavio?

Nego šta mislite, Cooler Master Silent Pro Gold 1000W koliko bi on mogao da vredi?

Poslednja izmena:
ja ga imam na 4x7950 trose sa plocom, procesorom, stikom 950w i rade vec 6 meseci neprestano :)

u čemu je fora, ja na tim podešavanjima nemam ni 450khash :S a kakava podešavanja minera si stavio?

Nego šta mislite, Cooler Master Silent Pro Gold 1000W koliko bi on mogao da vredi?

Pastuj kompletan config fajl iz cgminera ovde pa da vidim gde je greška. Ispod 700khs ne sme da ide. Za početak UVEK namesti na 1000/1250 i napon oko 1.05v iz ab (trixx malo više) i pusti da radi par sati. Treba da na tom kloku daje oko 700khs ako nema tražiš gde je greška (bar za 280x vapor, dual x i dc2t ostale nisam istestirao).
CM silent gold pro je novo preko 200e al nema da se kupe, a ako se i pojavi od nove godine biće još paprenije zbog većeg pdva. Generalno teško da ćeš naći bilo koje od tih kvalitetnijih jedno vreme kod nas :-(

Poslednja izmena:
ja isto imam vapor i već sam video da je neko (možda isto ti :)) negde pisao te klokove za ~700Kh/s ali kod mene su oko 680-685... što me svakako iznenadilo jer na 1035/1500 imam 710, čim malo mrdnem od tih brojki pada za 100-200-300, ovo tvoje je drastično manje a opet tu negde, ko kuburi sa strujom nije loša opcija

Takođe, moje idu do 1020/1040 i sve ispod toga samo pada rate.

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://www.suchcoins.com:3333 -u x -p x -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0

A što se cm silent tiče, pitam pošto sve zavisi od cene možda ga stavim na oglase :)

pa trebalo bi da mu daje ~650 (barem su meni toliko davale) mada i da ih drži undervoltovane lagano idu 600khash

Pisabo je o tome dosta. Probaj 13.9 whql
Ubacio sam bio 13.9 medjutim izbacilo mi je da su sve kartice 7900 serija u Device menadzeru, kao da ne prepoznaje R9.. Ali bez obzira na to uspeo sam da resim problem. atikmdag.sys fajl je pravio problem pa sam morao da ga Expandujem na desktopu i vratim u system32, nasao tutorijal na netu. Sada sve kartice rade najnormalnije o sistem bootuje ok :) Konacno!!

BTW Kako bi slatko volela pod vodu da ide..Dual X bebica :smoke:

Pogledajte prilog 131826

Poslednja izmena:
Ubacio sam bio 13.9 medjutim izbacilo mi je da su sve kartice 7900 serija u Device menadzeru, kao da ne prepoznaje R9.. Ali bez obzira na to uspeo sam da resim problem. atikmdag.sys fajl je pravio problem pa sam morao da ga Expandujem na desktopu i vratim u system32, nasao tutorijal na netu. Sada sve kartice rade najnormalnije o sistem bootuje ok :) Konacno!!

Pogledajte prilog 131826

1080/1500 1.1v ili manje to je silovanje karte pogledaj temp vrm :mad:

Pogledajte prilog 131826

Kakve veze ima šta pokazuje? Bitno je da radi. To podešavanje nikako ne možeš koristiti na duže staze, naročito za rudarenje.

Ja od kako sam ubacio drugu 280x samo problemi. Pukne cgminer na toj karti. Trixx nece da dobro podesi napon na kartama i nece da ucita podesavanja ili mi prikazuje 700 mhz za gpu a kopa 660 kh/s. Reinstalirao sam windows ali isto se desava. Nisam normalno spavao od kako sam bacio drugu kartu u rig.

Htedoh da stavim drugi bios na 7950 i nasao sam uputstvo na nestu sta i kako. Na kraju uradin update sa atiglash tool-om iz biosa i kaze sve lpo stari bio taj i taj novi bio taj i taj. Ali posle restarta racunara nece da se daje sliku (vrti ventuilatore ali se nista ne desava). Kad prebacim prekidan u drugi polozaj na grafickoj podigne se racunar.
Predpostavljam da ima 2 biosa i da ovaj jedan radi a onaj koji sam flesovao ne. Razmisljao sa da radim flash sa drugim romom ali mi je frka da cu i ovaj drugi da zeznem.

Vrh Dno