Šta je novo?

HTC One

Hajde da malo osvezimo temu: Sveza verzija HD Revolution roma (v 41): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2183023

Based on latest official 4.06.1540.3 update
Sense 5 Toolbox updated to 2.6
Added PureXAudio 9.0 in AROMA installer
Other minor changes and fixes
HTC One Android 4.4 KitKat official changelog:
Based on lastest Android 4.4 KitKat with HTC Sense 5.5
System Improvements
Video Highlights improvements
BlinkFeed improvements
Sense TV improvements

Planiram da ga flesnem "dirty" preko 40.3 verzije ovih dana. :)

P.S. Ima neko iskustva sa PureXAudio? Srce li mnogo bateriju? I ovako mi je zvuk fenomenalan sa beatsaudio-om.

Poslednja izmena:
sta tacno radi pureXaudio (kapiram da je neki audio drajver/ekvilajzer, al ipak da pitam)? A znajuci sebe, na necu cekati "ovih dana", nego cu koliko je sad da ga cepnem :)

sta tacno radi pureXaudio (kapiram da je neki audio drajver/ekvilajzer, al ipak da pitam)? A znajuci sebe, na necu cekati "ovih dana", nego cu koliko je sad da ga cepnem :)

Generalno fensi ekvilajzer sa još nekim finesama oko dekompresija i slično. Ja sam ga nekada davno probao, ali su mi audio knjige zvučale nekako čudnije tako da sam ga izbacio iz sledećeg roma. Neki se kunu u njega.

Generalno fensi ekvilajzer sa još nekim finesama oko dekompresija i slično. Ja sam ga nekada davno probao, ali su mi audio knjige zvučale nekako čudnije tako da sam ga izbacio iz sledećeg roma. Neki se kunu u njega.

Posto ne slusam audio knjige ja kol'ko odmah cu da ga fleshnem

Ma većina tih modova je klasičan placebo. Zašto popravljati nešto što nije pokvareno, a ako je nešto dobro na One-u to je zvuk...

Jedino sta sam probao i znam da radi odlicno i ima gomilu podesavanja to je Viper4Android. Svaka moguca preporuka. Bas lepo moze da se dotera zvuk.

Flashovao sam, i razumem te sto se kunu u njega(purexaudio). Svaka cast, em sto je sad fon jos glasniji, em sto je zvuk cistiji, i smanjen je onaj static noise kod slusalica. Meni je ovo odlicno.
Topla preporuka za sve. Flesuje se za sekundu.
Sad shvatam zasto su stavili ona upozorenja za glasnu muziku, druze otpade mi glava :D
Pojacao na max, slusalice u uvetu se tresu od basa :D

Poslednja izmena:
Flashovao sam, i razumem te sto se kunu u njega(purexaudio). Svaka cast, em sto je sad fon jos glasniji, em sto je zvuk cistiji, i smanjen je onaj static noise kod slusalica. Meni je ovo odlicno.
Topla preporuka za sve. Flesuje se za sekundu.
Sad shvatam zasto su stavili ona upozorenja za glasnu muziku, druze otpade mi glava :D
Pojacao na max, slusalice u uvetu se tresu od basa :D

Cuvaj zvucnike, neki lik na XDA je uspeo 3-4 puta da ih "probije" (reklamirao telefon svaki put) tako sto je koristio neki GPS sa glasovnim navodjenjem a pojacao je zvuk na MAX. A jos bitnije je da cuvas ushi.

Cuvaj zvucnike, neki lik na XDA je uspeo 3-4 puta da ih "probije" (reklamirao telefon svaki put) tako sto je koristio neki GPS sa glasovnim navodjenjem a pojacao je zvuk na MAX. A jos bitnije je da cuvas ushi.

Citao sam to, ma ja sam samo probao, ne drzim nikad na max, ni na sluska ni ovako, jer nema potrebe stvarno.

Samo da podelim par utisaka kako telefon radi sa ARHD 41.
- ne radi nista spec bolje od 13.3 koji sam koristio pre njega
- baterija ista ako ne i za nijansu losija
- volume wake ponekad ne radi "iz prve"
- ikonica za power saver ume da blinka i baguje..
- kamera bolje radi nocu, precizniji fokus...
Eto, cisto da malo osvezim temu...;-)

Poslednja izmena:
A ja samo da kazem da sam flashovao elementalx kernel, i da sam odusevljen kako radi i ata sve mozes da podesis. Doubletap2Wake je genijalna stvar. Over clockovao sam GPU i bas se oseti poboljsanje u igricama.

Oc znači veća temperatura pod opterećenjem... Može da ti crkne telefon.

Ne vidim poentu klokovanja telefona... Narociti ne sa takvim hardverom.

Samo sam digao sa 400 na 450. Testirao par igrica, idu glatko a fon se greje kao i do sada, prvo sam citao sta ljudi kazu, pa tek onda odradio. Neki ga radi i mnogo veci oc.

Samo da podelim par utisaka kako telefon radi sa ARHD 41.
- ne radi nista spec bolje od 13.3 koji sam koristio pre njega
- baterija ista ako ne i za nijansu losija
- volume wake ponekad ne radi "iz prve"
- ikonica za power saver ume da blinka i baguje..
- kamera bolje radi nocu, precizniji fokus...
Eto, cisto da malo osvezim temu...;-)
ja sam sa 40.3 presao, meni je bitno da su sredili da na power taster sad mogu da imam sijalicu koja se gasi posle 10 min, a ne 10 sec :p Medjutim, jutros vidjeh jedan problem: udjem u gmail, kad primim neke fotke na mail, ne mogu iz aplikacije da ih otvorim/vidim, nego dobijem crn ekran, al zato radi download all :-/ volume wake je sredjen sa novim sense toolboxom 2.61 (ako sam dobro zapamtio ovo za app i verziju, iskreno, ne koristim vol2wake)

Jedno pitanje:
Da li update-ovati One Mini na stock 4.3?
Izasao mi je update pa ne znam da li da ga uradim ili ne...?

Naravno da update-ujes. Najvecu razliku ces primetiti u vidu poboljsanja potrosnje baterije i jos ispeglaniji sense

Ok, hvala za info. Treba da podesim telefon za drugog i predam mu pa ne znam sta da ocekujem od update. :)

Da li onaj blink feed sa facebook novostima moze nekako da se iskljuci, tj htio bih da na telefonu bude samo fb aplikacija za korišćenje istog?

ja sam sa 40.3 presao, meni je bitno da su sredili da na power taster sad mogu da imam sijalicu koja se gasi posle 10 min, a ne 10 sec :p Medjutim, jutros vidjeh jedan problem: udjem u gmail, kad primim neke fotke na mail, ne mogu iz aplikacije da ih otvorim/vidim, nego dobijem crn ekran, al zato radi download all :-/ volume wake je sredjen sa novim sense toolboxom 2.61 (ako sam dobro zapamtio ovo za app i verziju, iskreno, ne koristim vol2wake)

To za lampu mozes i bez update rom-a. Samo update sense toolbox preko xposed-a i sve je ok. Ja sam jos na 40.2 i sve radi savrseno.

Da li onaj blink feed sa facebook novostima moze nekako da se iskljuci, tj htio bih da na telefonu bude samo fb aplikacija za korišćenje istog?
U 4.3 možeš potpuno da isključiš BlinkFeed, a Facebook na BlinkFeed-u može oduvek da se odčekira i da se ne prikazuje.

Snasao sam se za fb. Jos uvijek se upoznajem sa Sense-om, nisam znao za to od 4.3, hvala za tip.

U januaru treba da stigne 4.4.2 i Sense 6? Ovo sa Sense-om mi je nepoznanica

Neće biti Sense 6 uz 4.4 update. Biće i dalje Sense 5.5 sa eventualnim malim doradama.

Prvi telefon sa Sense 6 interfejsom treba da bude naslednik One-a.

U januaru treba da stigne 4.4.2 i Sense 6? Ovo sa Sense-om mi je nepoznanica

Kitkat da, Sense 6 nema sanse pre pojave novog modela. Kapiram da će One dobiti šesticu negde oko leta (malo ranije nego što je HOX dobio Sense 5). Naravno, govorim o zvaničnom update - u

Procitah da ce biti KitKat i Sense 5.5 i da ce nakon premijere (MWA Barcelona) novog flagship-a doci i Sense 6 na One sto je i ocekivano.

Ja sam oduševljen sa One Mini...Odavno nisam vidio non-Nexus telefon koji ovako radi out of box i jos ne mogu da povjerujem da su ovako utegli i ispeglali Sense.

Ja sam oduševljen sa One Mini...Odavno nisam vidio non-Nexus telefon koji ovako radi out of box i jos ne mogu da povjerujem da su ovako utegli i ispeglali Sense.

I One je takav. Cak i sa stock Sense-om objasnjava neke stvari. Mnogo je kompletniji i lepsi od samsungovog tw-a i onog lg-ovog sra*a.

A zvuk na sluškama? Da li je kao kod One ili slabiji? Zvuk na zvučniku kada zvoni?

^Sasvim zadovoljavajuci sa slusalicama koje dolaze uz njega. Nemam One, pa ne znam kakav je kod njega zvuk. Ovaj sa Minija je dobar.

Zvuk na zvucnicima odlican.

I One je takav. Cak i sa stock Sense-om objasnjava neke stvari. Mnogo je kompletniji i lepsi od samsungovog tw-a i onog lg-ovog sra*a.

Apsolutno. Ne mogu se ni porediti sto se toga tice. Tek sad to vidim.

(Ne znam kakav je Lg)

Vrh Dno