Šta je novo?

LG Nexus 5

Baterija otprilike kao i n4 sto je ok,samo jos da Vojkan napise kako se koristio tel. :)

Јел зна ико колико се чека на испоруку од дана када наручиш на плејстору?

kombinacija 2g i wi fije i oko 20 % brajtnesa u proseku.. ili ? i dalje cekam review !?! :D
kad sam na wifiju onda 2g, kad gasim wifi odmah prebacujem 3g (ne čekam "da zatreba", tad nemam živaca). ovaj put je jedno 9h bilo na 3g a 7h wifi + 2g

Baterija otprilike kao i n4 sto je ok,samo jos da Vojkan napise kako se koristio tel. :)
pa ništa posebno, lajt user sam :) tapatalk, whatsapp, browser, fb, blic i sl aplikacije, čačkanje po settingsu, ne igram igre, razgovora toliko koliko piše, 12ak min valjda. u principu ja sam prijatno iznenađen baterijom jer sam po testovima na netu (gsmarena i erica najviše) očekivao da bude kanta kao na gnexu ali je daleko bolja od toga. i ravnomerno se prazni za razliku od gnexa pa otprilike znaš na čemu si u svakom trenutku.

stavio sam slimkat rom i njihov kernel, nisam ga još podesio skroz, ono što sam video je da je cpu prilično napucan, što bi rekao brat stjepa može to da se smanji a sve isto radi :D npr min freq je 1200 mhz a šta će mi na toliko dok čitam TT stranu, 300 mhz završi posao isto tako, nikakve razlike nema. governor sam promenio na interactiv, podesio go_hispeed na 1200 (default je bio max 2.26), multicore power saving sa 0 na 2... videćemo kako će se sad ponašati. trenutno imam 5h 5min na bateriji, 1h 47 min ekrana, 25 min razgovora i još 67% baterije, i to nisam od 100% krenuo sa tim setovanjima nego sam malo kasnije čačkao.

osvetljenje ne držim fixno nego preko luxa ide, to još uvek podešavam, okačiću profile kad ga namestim do kraja. definitivno na procentima tipa 30% svetli ko šašav i fabrički autobrigtness udara baš jako svetlo. po kući se uglavnom vrti 10-30%, uglavnom oko 20ak.

od ostalih utisaka (nešto sam pisao već u gnex temi): zvuk u slušalici odličan, jasan i glasan, ne mogu da ga držim na max koliko je jak. zvučnik je kao da si gnex pokrio nekom krpom, mutav i tih bar u odnosu na njega :)

wifi hvata manje više isto kao gnex, mobilni signal ima nešto bolji prijem.

ekran mi je najveći hm hm na telefonu :) u principu on nije loš, oštar je da se isečeš, boje su lepe (ništa mi ne deluje isprano a imao sam amoled pre ovog), ali crna, joj. nisam nikako navikao da mi telefon svetli u mraku a gledam u app sa crnom pozadinom :) pa ga još malo zakosim a ono krene ka ljubičastom itd... one test slike za black clipping idu 2 do četvorke a 2 do osmice, ako nekog i to zanima.

kameru sam malo testirao bezveznim škljocevima, deluje da je ok, IS mi isto deluje da radi, namerno sam malo drhturao rukama i dobijao manje više iste fotke kao kad se trudim da ne dišem :)

loznice jel sam propustio nešto? :)

Poslednja izmena:
uh..znajuci kako neki drugi ljudi ovde na forumu pisu opise ovaj i nije neki :D uglavnom dobro ce doci ove tvoje info za buducu kupovinu.. :D

p.s. vec si ga stavio na oglas :D

430 € (NOV: 379*)
nexus 5 bele boje 1dan star 32 gb full pakovanje

Poslednja izmena:
pa rekao sam ti da ne volim da piskaram, i nije mi bio cilj da pišem opise nego da dajem informacije, postoji razlika :D

Vojkan zvani Stjepan tačka :d

Čuj underclock... Nevera. To praviš Gnex od N5? :p

nije underclockovano, max je i dalje full 2.26. ovo je tweakovanje :)

nije to moj loznice, ja bih ga dao za manje :)

Poslednja izmena:
360e ti dajem na lepe oci,i da me ne pitas odakle mi "toliki" novci ;) ipak garncije i lte bez :D

Poslednja izmena:
prijaviću te za trgovinu po ne-market forumu :)

mali update baterije: 10:11h na bateriji, 2:30h ekran, 42 min voice, još 46%. neloše

mojne si dziber :D :D

pa nije lose.. standardni nexus , od 4 do 4 30 sot na jedan dan.. sto je neka normala

Slike sa dbrand skinom, da mu malo dam na koloritu :)

Inace, skin lepo prijanja i fina tekstura, umesto glomaznih case-ova i sl.
Jel bi mogao, ako ti nije teško, da iskucas proceduru kako si naručio, odakle, koliko je to koštalo, koliko je trebalo da stigne itd... :)

lepljenje dbranda na ovom mobilnom mi nije jasno.. sto bi neko prekrio onakvu vrh plastiku pozadi sa dbrandom ? plus sto mobilni pozadi nije ravan kao n4 niti ima staklo ? stvarno ne vidim svrhu dbranda sem mozda da promenis malo boju moba. sto najgore vec vidim kako prasina ulazi ispod krajeva nalepnice posto ne ide ravno nego se krivi sa linijom moba. slika3

Poslednja izmena:
Plastika jeste dobra, ali evo razloga... Kao glavni, eto kao sto rekoh da unesem malo kolorita, uvek sam imao samo crne telefone, a ova kombinacija crno/narandzasto mi izgleda cool, dakle pored toga stiti i povrzinu od habanja...
Posle nekog vremena moze i da se skine, ali za sada mi je skroz ok, s tim sto i ova povrsina prilicno fino prijanja u ruci, jer je blago hrapava... ima i drugih kombinacija, mozda i lepsih, ali nekako rekoh aj da probam sa bojom...

Pri tome, za sada se nije nimalo skupila prasina, prilicno dobro je "legla", kvalitetno je secena i cini mi se da je lepak dobar, ne deluje da ce da se odlepljuje ili uvija i sl., prionula je taman kako treba i dokle treba bar sto se poledjine tice...

Naruceno regularno kreditnom karticom sa sajta:
http://dbrand.com/submodels/nexus-5/

Isprobajte kombinacije:
http://dbrand.com/purchase/nexus-5/

Iznelo me oko 9€ sa postarinom, posto sam ja uzeo samo poledjinu... salju obicnim pismom, stigne za nekih 10 dana iz Kanade...

Plastika jeste dobra, ali evo razloga... Kao glavni, eto kao sto rekoh da unesem malo kolorita, uvek sam imao samo crne telefone, a ova kombinacija crno/narandzasto mi izgleda cool, dakle pored toga stiti i povrzinu od habanja...
Posle nekog vremena moze i da se skine, ali za sada mi je skroz ok, s tim sto i ova povrsina prilicno fino prijanja u ruci, jer je blago hrapava... ima i drugih kombinacija, mozda i lepsih, ali nekako rekoh aj da probam sa bojom...

Pri tome, za sada se nije nimalo skupila prasina, prilicno dobro je "legla", kvalitetno je secena i cini mi se da je lepak dobar, ne deluje da ce da se odlepljuje ili uvija i sl., prionula je taman kako treba i dokle treba bar sto se poledjine tice...

Naruceno regularno kreditnom karticom sa sajta:
http://dbrand.com/submodels/nexus-5/

Isprobajte kombinacije:
http://dbrand.com/purchase/nexus-5/

Iznelo me oko 9€ sa postarinom, posto sam ja uzeo samo poledjinu... salju obicnim pismom, stigne za nekih 10 dana iz Kanade...

Fenomenalno izgleda, bas mi se svidja.

Titanium i Black Titanium izgledaju jos bolje.

Hm... meni je ovo na slici neka prljavo žuta. Mozda je vreme da proverim vid. B-)

To sam i narucio, al mi stigla narandzasta, pa reko aj nema veze, mozda se zeznuli, ili sam ja lud pa ne razlikujem narandzastu i zutu :)

Nekako, me Nokia privukla na tu zutu...
Kako bre narandžasta, pa ono na slici je žuta...

Mozda je ocekivao kako neki kazu "paljivo" zutu?? :d

Ovo stvarno jeste zuta i ja pitam kakva naranzasta? Poslali su to sto si narucio.

Brate ruzno je do zla boga, bolje da si bacio 10e na ulicu neko bi nasao i obradovao se

danas sam imao priliku da solidno izdrndam kameru, slikao sam neke mečke za oglase :)
100 fotki (uglavnom bez blica ali HDR+ mod) i nešto preko sat vremena ekrana (uglavnom u kameri) = 50-60% baterije :D

auto vs HDR+

HDR+ sa jako malo svetla, maltene mrak (magacin sa malim prozorima pri plafonu)

auto + blic, svetlo otprilike kao na prethodnoj slici

i još jedan par auto vs HDR+, ovaj put napolju sa puno svetla

Poslednja izmena:
ove ispod su sve HDR+

auto modom i nisam nešto oduševljen, dok je HDR+ za mene odličan, baš me prijatno iznenadio (možda i više od baterije). detalji, boje... mane su mu što 1) ne može da se koristi blic 2) sporiji 3) duža ekspozicija pa mora mirnija ruka da bude, srećom IS pomaže. auto mod nema te mane ali daje lošije slike. nekako mi deluje da ću kad god mogu koristiti hdr+...

Poslednja izmena:
da hdr bas izvlaci situaciju.. a sto se tice baterije kada slikas to je opste poznato,przi bateriju ko ludo :D vidim ulazis i u biznis sa kolima.. ;)

Ma da je ove mečke slikao i galaxy nexusom slike bi bile super :p

Poslednja izmena:
Mozda je ocekivao kako neki kazu "paljivo" zutu?? :d

Ovo stvarno jeste zuta i ja pitam kakva naranzasta? Poslali su to sto si narucio.

Nekako mi zuca bila na sajtu, uzivo vise naginje na narandzastu, mada zavisi i od svetla kako se gleda... svejedno, ok je...

Zuta bre, nema narandzaste :D
Meni se bas svidja, sad se razmisljam da uzmem jednu za N4 svoj...

Ocekujte debeli pad cena N5. Stize u Telenor :)

Nazad
Vrh Dno