Šta je novo?

Targo Telekom

Windows CMD ping
WIN CMD PING.jpg

CMD - hrping (programčić meri ping na 3 decimale)
HRPING - CMD.jpg

ONT mi je u bridge modu, pa zato ping nisam davao sa njega.
Nama je Targo bukvalno u lokalnoj mreži zbog FTTH :D i zato je ping realno manji od 1ms (a veći od 0,00ms).
Speedtest ne registruje decimale posle zareza, pa je tamo rezultat prikazan samo kao "0ms" :wave:

...Nama je Targo bukvalno u lokalnoj mreži zbog FTTH :D i zato je ping realno manji od 1ms (a veći od 0,00ms).
Speedtest ne registruje decimale posle zareza, pa je tamo rezultat prikazan samo kao "0ms" :wave:

Da, baš tako. Ustanovio sam da je moj ruter problem, kad ONT rutuje i preko Win Command promt-a ping je 0,nešto... Treba da menjam ruter (zbog tih pola milisekunde kašnjenja :d ). Hvala još jednom.

Pitao sam na Facebook-u i evo šta sam dobio kao odgovor - "Postovani, nije planirano sirenje nase opticke mreze na Banovom Brdu u narednoj godini. Pozdrav, TARGO Telekom." Pitam li se zašto im se ne isplati da dođu ovamo...

Nema na tim brdima mnogo zainteresovanih za hi tech rešenja :)

Nisi verovatno otpratio dešavanja, sada ni ovde gde je razvučena mreža ne priključuju nove korisnike mesecima, firma je u stagnaciji, ili raspadu.. :/

Ne znam sta ocekujete od firme sa 40 zaposlenih. Nije to TS sa 9050 zaposlenih, a ni oni nebi mogli da kabliraju celu Srbiju za par meseci.

Jel se neko raspitivao da li će na TT-u biti Nova TV?

Sta je sa "Prva Plus" na TT?
Da li je ona uvedena?

Jel se neko raspitivao da li će na TT-u biti Nova TV?

Ja sam pitao tehničku podršku TT i preko e-mail dobio sledeći odgovor:
Poštovani,

Planirano je ukljucivanje TV NOVA kanala u nasu programsku semu. Trenutno smo u pregovorima sa ovim kanalom oko pravnog I tehnickog aspekta nase saradnje.

Kind regards / Srdačan pozdrav
TARGO TELEKOM

Poslednja izmena:
Sto bi bila poslednja ? :D

Juce mi stigla opomena pred iskljucenje (za TV) od strane Vektora za kasnjenje od 20 dana! Te zamislih se ja ... Trebalo bi na sve nacine probamo sacuvamo Targo kako nebi morali nazad kod ovih "dodaj psovke ovde" .

Ma van toga.

Postali su veoma samouvereni da za kasnjenja od 20tak dana salju crvene koverte ... Me strefila srcka zamalo koliko sam popizdeo. Na svu srecu gospodjica u Belvilu se slagala samnom (strucno).

Odma se setila da sam pobegao kod Targa i da joj nije bilo koleginice kontam da bi pitala kako bi ona mogla da predje xDDDD

Juce mi stigla opomena pred iskljucenje (za TV) od strane Vektora za kasnjenje od 20 dana!
Prema meni su najbezobrazniji bili Vektor i Telekom Srbija, ali to sto rade, rade na svoju stetu. Takvo ponasanje svakog normalnog coveka iritira. Ja uvek sve racune placam redovno, mesecno 350-400 evra, pa ne idem za svaki posebno u postu vec sacekam da mi svi stignu. Naravno da se moze desiti i previd, da mislim da sam sve platio a nisam. Moze biti i da uplatis a da do njih nije stiglo i red je da ti se ljudski obrate i zamole te da proveris i nebi bilo problema. Imaju oni evidenciju i znaju ko im redovno placa i nije potrebno svima redom pretiti.

Ma uzas. Telekom salje to sve posle 2 meseca ovi posle 20 dana ... Takvo ponasanje je smesno! Svakome se desi da promasi racun ... Samo da su se ponasali normalno nebi bio problem.

Inace sa FB :

NOVA.RS kanal u Vašem i našem TARGO Osnovnom analognom i digitalnom paketu od danas.

NOVA.RS nudi zabavne, informativne i sportske emisije, kao i visoko kvalitetan filmski i serijski program.

Vaš TARGO Telekom

Nova RS uključena u Targo Telekom:
DVB-C: Na poziciji 40 (umesto Disney XD) i na poziciji 105 (na obe pozicije je SD kanal 16:9).
Analogno: Na poziciji S31 (umesto Disney XD).

Од јуче ујутро ми нет не ради, а ТВ фура за све паре. НБГД блок 23. Неко са сличним проблемом ових дана?

Bitno je da uvode nove turske kanale, a kad ce internet da prikljucje novim korisnicima koji cekaju od juna nemaju pojma... nek se hebu sto se mene tice! xD

20 пута :)

@BECKS
Ne znam da li si ti u TT nadležan samo za net, ali ja bi imao jedan predlog za TV ponudu u mreži Targo Telekoma:
Ako je novoubačeni kanal NOVA.rs na 2 pozicije u digitalnoj ponudi (pozicije 40 i 105), normalno bi bilo da je na jednoj poziciji u SD rezoluciji, a na drugoj u HD, posebno kad se ima u vidu da taj kanal izvorno ide u HD, a vaša optička mreža takav protok podržava bez problema.

Pa te molim, da preneseš nadležnima ovaj predlog, jer je bruka da posle 14 meseci koliko sam vaš korisnik nije još uveden ni EPG ni na jednom kanalu u DVB-C (ovo čak ima na nekim kanalima i u KDS Pošta Net).

Ja imam problem da mi u zadnjih par dana sajtove ucitava polovicno. A nekada ih cak ni ne ucita. Kliknem recimo da mi se otvori u novom tabu, medjutim, izbaci mi samo prazan 'New tab'. Isto tako moram vise puta da rokam enter da bi uopste proguglao nesto.

Neki predlog?

Imao sam vec ovaj problem pre nekih mesec dana kada je Targo imao problem sa svojim DNS serverom. Vidim da su se tada vecina njih prebacili na Google-ov DNS, ali ja sam ostao na default, tj. ovaj Targov. Moze li biti da Targo opet muku muci sa ovim problemom?

Ja taj problem imam sa chrome browserom na jednom racunaru i to van TT mreze. Nekada radi kako treba, a nekada tako kako si opisao.

@BECKS
Ne znam da li si ti u TT nadležan samo za net, ali ja bi imao jedan predlog za TV ponudu u mreži Targo Telekoma:
Ako je novoubačeni kanal NOVA.rs na 2 pozicije u digitalnoj ponudi (pozicije 40 i 105), normalno bi bilo da je na jednoj poziciji u SD rezoluciji, a na drugoj u HD, posebno kad se ima u vidu da taj kanal izvorno ide u HD, a vaša optička mreža takav protok podržava bez problema.

Pa te molim, da preneseš nadležnima ovaj predlog, jer je bruka da posle 14 meseci koliko sam vaš korisnik nije još uveden ni EPG ni na jednom kanalu u DVB-C (ovo čak ima na nekim kanalima i u KDS Pošta Net).

Nisam ja zaduzen za TV ali mi je moja divna koleginica izasla u susret i odgovorila na pitanja:

NOVA je samo privremeno bila na poziciji 105. Na sajtu bi trebalo da je novi raspored kanala.
Sto se tice EPG-a, to zahteva dodatnu finansijsku investiciju i trenutno je sve to na cekanju. EPG se placa TV kucama po kanalu a zahteva i dodatnu opremu.

Ja imam problem da mi u zadnjih par dana sajtove ucitava polovicno. A nekada ih cak ni ne ucita. Kliknem recimo da mi se otvori u novom tabu, medjutim, izbaci mi samo prazan 'New tab'. Isto tako moram vise puta da rokam enter da bi uopste proguglao nesto.

Neki predlog?

Imao sam vec ovaj problem pre nekih mesec dana kada je Targo imao problem sa svojim DNS serverom. Vidim da su se tada vecina njih prebacili na Google-ov DNS, ali ja sam ostao na default, tj. ovaj Targov. Moze li biti da Targo opet muku muci sa ovim problemom?

Upravo sam testirao to sa ONT-om i sa default DNS-ovima. Deluje da je sve OK.
Probaj nslookup komandu(nekoliko puta za redom) pa ces najbolje videti da li je problem do DNS-a.

Poslednja izmena:
@BECKS:

Kaze ovako:

UnKnown can't find nslookup: Non-existent domain
> nslookup

Default Server: UnKnown
Adress: 192.168.1.1

Nazad
Vrh Dno