Šta je novo?

LG G2

Da li se preko Tapatalka vide spoileri u postu iznad?

Nema to bas mnogo veze, jednostavno je osvetljenje G2 ekrana podeseno tako da je ekran do 50% relativno slabo osvetljen za jedan IPS a preko 60-65% osvetljenje je primetno jace. Ekran jeste tako saturisan da ''glumi'' samoled ali je takav i na 100% osv. ali uz vise probijanja crne boje sto je i logicno za ovaj tip ekrana.

G2 - White (100% brightness), - 667 cd/m2, Nexus 5 - 526 cd/m2 U isto vreme G2 ima malo bolji prikaz crne i visi kontrast mada kazu da je N5 displej bolje kalibrisan. To vazi i za htc One displej koji je po mom misljenju verovatno najbolji IPS trenutno.

na anandu su rekli da n5 ima najbolje boje to jest najprirodnije od svih android uredjaja do sada.. drugo,ko budzi brajtnes u sobi do preko 50 posto ? lepo je covek rekao ,pokusavaju da glume amoled i pored takvih kalibrisanih boja jos jedna stvar sto su uradili je smanjeni brajtnes na tim nivoima do 50% cisto da bi crna izgledala ko crna , a ostale boje da budu jos saturisanije

Nema to bas mnogo veze, jednostavno je osvetljenje G2 ekrana podeseno tako da je ekran do 50% relativno slabo osvetljen za jedan IPS a preko 60-65% osvetljenje je primetno jace. Ekran jeste tako saturisan da ''glumi'' samoled ali je takav i na 100% osv. ali uz vise probijanja crne boje sto je i logicno za ovaj tip ekrana.

G2 - White (100% brightness), - 667 cd/m2, Nexus 5 - 526 cd/m2 U isto vreme G2 ima malo bolji prikaz crne i visi kontrast mada kazu da je N5 displej bolje kalibrisan. To vazi i za htc One displej koji je po mom misljenju verovatno najbolji IPS trenutno.

Koliko sam ja gledao, i One je previse naduvan.

Uporedjenje od Erice, na koju Djilkos ima slabu tacku. :p

na anandu su rekli da n5 ima najbolje boje to jest najprirodnije od svih android uredjaja do sada.. drugo,ko budzi brajtnes u sobi do preko 50 posto ? lepo je covek rekao ,pokusavaju da glume amoled i pored takvih kalibrisanih boja jos jedna stvar sto su uradili je smanjeni brajtnes na tim nivoima do 50% cisto da bi crna izgledala ko crna , a ostale boje da budu jos saturisanije

Znam, citao sam i verujem anandu ali ljudi sa ovog dela foruma dobru kalibraciju bas nesto i ne cene, nije bitno koji je ekran u pitanju :) Ne znam da li si znao ali dosta sony telefona ima dobro kalibrisane ekrane, racunajuci i Z1 posebno sa va panelom, pa su ti ekrani cesto napljuvani, realno mnogi od tih (ne svi) imaju problem sa uglovima gledanja pa i razumem.

iphone ekrani imaju bolju kalibraciju od g2/htc one pa ce vecina ljudi reci da su ovi drugi bolji jer stvarno deluju zivlje a razlika je primetna i u velicini.

Drugo,ko budzi brajtnes u sobi do preko 50 posto ? lepo je covek rekao ,pokusavaju da glume amoled i pored takvih kalibrisanih boja jos jedna stvar sto su uradili je smanjeni brajtnes na tim nivoima do 50% cisto da bi crna izgledala ko crna , a ostale boje da budu jos saturisanije

Da, pokusavaju da glume amoled ali jesi video ti G2 ekran? Znaci zna se vec da ekran na 50% manje sija od drugih IPS sto znaci da je prikaz crne bolji, to je tacno, ali podizanje jacine osvetljenja ne utice tako strasno na prikaz crne ali je na preko 60% brightness prikaz generalno zivlji i lepsi za oko a bela sve manje vuce na plavo, kako je to dosta izrazeno do 60% recimo. Ali i na 100% osv. bela ima neki blue tint sto neko ko svaki dan gleda u amoled ne moze da primeti naravno ali kapiram da je N5 tu bolji ako je vec odlicno kalibrisan po anand testu jer kakav je to kvalitet kalibracije ako bela ima neki izrazeniji tint..

Ali da ne davimo vise, uzmi covece lepo G2 od nekoga i realno ces se oduseviti, za sada je G2 bolji od N5 kako god da okrenes a kako ste krenuli sa menjanjem telefona Nexus vise uopste nije prednosti :d jer menjate telefone na svakih 6 meseci a to je kratak period da bi neki G2, S4, N3, Z1, One.. ostali bez podrske i novog apdejta. Ok, dobice sve to malo posle N5 ali razlike izmedju 4.2 i 4.4 nisu vredne tolerisanja slabije baterije na N5.

Poslednja izmena:
^ utice ta folija na uglove ali sve je do panela, kvalitetni (ne svi) i skuplji IPS nemaju te probleme.

Loznica ce na kraju da kupi N5 a onda da se nervira kada se fon ugasi negde oko 18h a treba mu za pracenje rezultata :d

^ utice ta folija na uglove ali sve je do panela, kvalitetni (ne svi) i skuplji IPS nemaju te probleme.

Loznica ce na kraju da kupi N5 a onda da se nervira kada se fon ugasi negde oko 18h a treba mu za pracenje rezultata :d

****ga nista bez autonomije, ubija me S2, triput dnevno ga punim.
I panicim da ga jedva koristim napolju, jer ne nosim punjac sa sobom.
A izgleda da cu i da odlozim kupovinu telefona...:(

Poslednja izmena:
****ga nista bez autonomije, ubija me S2, triput dnevno ga punim.
I panicim da ga jedva koristim napolju, jer ne nosim punjac sa sobom.

E tako je i meni bilo... Sad opusteno izgura dva dana, a mogu npr i da gruvam ceo dan YT, muziku, face, WA, Viber, Skype i da mu nista ne bude, stavim uvece na punjenje i miran sam :)

hehehh večeras sam dobio poziv od MTS-a sa molbom da im pojasnim zašto odlazim od njih...kad sam im pojasnio da sam njihov korisnik već 14 god i da su mi rekli da ništa ne očekujem povodom toga i da nema šanse da mi daju bilo kakvu povlasticu a da sam u Telenoru dobio 10k manju cenu za G2 itd.Gospođa se uljudno izvinila što ne može da mi izađe u susret sa sličnom ponudom i zamolila me da se za dve setim MTS-a :D

zaista pored ovog telefona zaboravis na stednju baterije. koliko god da si mazohista izdrzace ceo dan

Ako neko vidi da neki prodavac salje onaj poetic palette case za Srbiju,neka javi.
Ubih se trazeci ali nigde ne nadjoh prodavca koji salje ovde:)

ma brate to je i bolje,tako su manje sanse da vidim da mi tiket ne prolazi pa da se opet iscimam do kladze i bacim kes :D

Ali da ne davimo vise, uzmi covece lepo G2 od nekoga i realno ces se oduseviti, za sada je G2 bolji od N5 kako god da okrenes a kako ste krenuli sa menjanjem telefona Nexus vise uopste nije prednosti :d jer menjate telefone na svakih 6 meseci a to je kratak period da bi neki G2, S4, N3, Z1, One.. ostali bez podrske i novog apdejta. Ok, dobice sve to malo posle N5 ali razlike izmedju 4.2 i 4.4 nisu vredne tolerisanja slabije baterije na N5.

kod g2 me trenutno najvise odbija onaj njihov japansko-deciji interfejs sa nebesko plavom bojom i sarenilom.. posto custom romovi nikada nece biti bug free(jedan od razloga zato sto g2 izlazi u 5,6 verzija ,treba za svaki napraviti rom sto oduzima vreme pa niko nece ozbiljno da se cima ) nekako mi n5 mnogo bolje pase.. ne svidja mi se jedan predjem na drugi,itd itd. ali slazem se sa tobom baterija je postala opasan parametar sa ovim telefonima koji su sve sem telefoni :)

Gresis mnogo... Stock je bug free, CM ima stable 4.3.1 koji je bug free (cak moze da se namesti i knock on iz stock ROM-a i daljinski sto je veliki uspeh) 4.4.2 vec ide punom parom, probao na kratko ali jos ima tu malo da se utegne ima par bubica, uskoro ce biti dobro sve, sad ce prvi milestone da izadje.

Probao sam, pa ne pricam napamet, posto ti pricas na pamet, pa rekoh odmah da te demantujem :)

Probao sam danas fon, fon je cista 10ka, osim interfejsa koji je cista 0. To toliko uruzni telefon da ja ne verujem.

Svakako nije najlepsi,ali funkcionalan jeste i za sad mi nista sa custom romova ne fali.
A izgled se moze doterati kome ovo bode oci.Ja sam prvenstveno ovaj telefon uzeo zbog baterije i ekrana,to softver ne moze da nadomesti:)

Svakako nije najlepsi,ali funkcionalan jeste i za sad mi nista sa custom romova ne fali.
A izgled se moze doterati kome ovo bode oci.Ja sam prvenstveno ovaj telefon uzeo zbog baterije i ekrana,to softver ne moze da nadomesti:)

Ne kazem ja nista, fon je odlican u svakom pogledu, al ne znam sta im bi da us*ru ovako interfejs.

Gresis mnogo... Stock je bug free, CM ima stable 4.3.1 koji je bug free (cak moze da se namesti i knock on iz stock ROM-a i daljinski sto je veliki uspeh) 4.4.2 vec ide punom parom, probao na kratko ali jos ima tu malo da se utegne ima par bubica, uskoro ce biti dobro sve, sad ce prvi milestone da izadje.

Probao sam, pa ne pricam napamet, posto ti pricas na pamet, pa rekoh odmah da te demantujem :)

verujem.. mada sam pratio xda i svi pisu da je pun bagova,ali ti si ga probao pa verujem da znas najbolje. slazem se sa htc one-vcem sto se interfejsa tice..

verujem.. mada sam pratio xda i svi pisu da je pun bagova,ali ti si ga probao pa verujem da znas najbolje. slazem se sa htc one-vcem sto se interfejsa tice..

Ne mora da znaci. Ne naleti svako na bug, jer ne koristi svako na isti nacin i iste stvari.

ART nisam koristio tako da ne mogu da kazem nista. Ima bag npr sa kompasom i sa mapama, posto ne koristim to, onda meni nije bug, ima jos npr par bagova koje ja ne vidim u mom koriscenju. Svejedno ART ne bi koristio zbog Xposed modula koji mi je must have. Jedini bug koji mi smeta je sto ne moze da se smanji in call volume, G2 je preglasan, a ovde stoji na max, a meni inace stoji 3 klika nize.

Custom kernel je obavezan, posto ima nekih problema CM-ov.

Jel ima razlike izmedju at&t/verizon modela i ovog naseg international?
Mislim na dimenzije,jer sam nasao case ali ne pise da li pase na d802 model.

mislim da ima razlike, Djilkos je dobio neki case koji ne pase nasim telefonima, a valjda je za neki model za USA operatera.
Koliko sam gledao, valjda treba da bude posebno naglasen international model

Pa i kod ovog mog je naglaseno da je za D802 model, ali izgleda da nije majke im ga spalim!

Vratio sam mu, nek se nosi i on i cover.

Ako bih sada kupovao telefon, samo bih ovo uzimao u razmatranje. Da li je zaključan bootloader ili mogu da se jednostavno menjaju romovi?

Bootloader je zakljucan, ali posto postoji "loki" ne moras da brines o tome. Normalno mozes da menjas custom romove i custom kernele. Bootloader ostaje zakljucan tj. untouched kako bi rekli Englezi.

Nazad
Vrh Dno