Nema to bas mnogo veze, jednostavno je osvetljenje G2 ekrana podeseno tako da je ekran do 50% relativno slabo osvetljen za jedan IPS a preko 60-65% osvetljenje je primetno jace. Ekran jeste tako saturisan da ''glumi'' samoled ali je takav i na 100% osv. ali uz vise probijanja crne boje sto je i logicno za ovaj tip ekrana.
G2 - White (100% brightness), - 667 cd/m2, Nexus 5 - 526 cd/m2 U isto vreme G2 ima malo bolji prikaz crne i visi kontrast mada kazu da je N5 displej bolje kalibrisan. To vazi i za htc One displej koji je po mom misljenju verovatno najbolji IPS trenutno.
Nema to bas mnogo veze, jednostavno je osvetljenje G2 ekrana podeseno tako da je ekran do 50% relativno slabo osvetljen za jedan IPS a preko 60-65% osvetljenje je primetno jace. Ekran jeste tako saturisan da ''glumi'' samoled ali je takav i na 100% osv. ali uz vise probijanja crne boje sto je i logicno za ovaj tip ekrana.
G2 - White (100% brightness), - 667 cd/m2, Nexus 5 - 526 cd/m2 U isto vreme G2 ima malo bolji prikaz crne i visi kontrast mada kazu da je N5 displej bolje kalibrisan. To vazi i za htc One displej koji je po mom misljenju verovatno najbolji IPS trenutno.
Posle SGS+ kao da sam presao sa Fice na Mercedes5.5 sati, moze to mnogo bolje![]()
na anandu su rekli da n5 ima najbolje boje to jest najprirodnije od svih android uredjaja do sada.. drugo,ko budzi brajtnes u sobi do preko 50 posto ? lepo je covek rekao ,pokusavaju da glume amoled i pored takvih kalibrisanih boja jos jedna stvar sto su uradili je smanjeni brajtnes na tim nivoima do 50% cisto da bi crna izgledala ko crna , a ostale boje da budu jos saturisanije
Drugo,ko budzi brajtnes u sobi do preko 50 posto ? lepo je covek rekao ,pokusavaju da glume amoled i pored takvih kalibrisanih boja jos jedna stvar sto su uradili je smanjeni brajtnes na tim nivoima do 50% cisto da bi crna izgledala ko crna , a ostale boje da budu jos saturisanije
^ utice ta folija na uglove ali sve je do panela, kvalitetni (ne svi) i skuplji IPS nemaju te probleme.
Loznica ce na kraju da kupi N5 a onda da se nervira kada se fon ugasi negde oko 18h a treba mu za pracenje rezultata :d
****ga nista bez autonomije, ubija me S2, triput dnevno ga punim.
I panicim da ga jedva koristim napolju, jer ne nosim punjac sa sobom.
E tako je i meni bilo... Sad opusteno izgura dva dana, a mogu npr i da gruvam ceo dan YT, muziku, face, WA, Viber, Skype i da mu nista ne bude, stavim uvece na punjenje i miran sam![]()
^ utice ta folija na uglove ali sve je do panela, kvalitetni (ne svi) i skuplji IPS nemaju te probleme.
Loznica ce na kraju da kupi N5 a onda da se nervira kada se fon ugasi negde oko 18h a treba mu za pracenje rezultata :d
Ali da ne davimo vise, uzmi covece lepo G2 od nekoga i realno ces se oduseviti, za sada je G2 bolji od N5 kako god da okrenes a kako ste krenuli sa menjanjem telefona Nexus vise uopste nije prednosti :d jer menjate telefone na svakih 6 meseci a to je kratak period da bi neki G2, S4, N3, Z1, One.. ostali bez podrske i novog apdejta. Ok, dobice sve to malo posle N5 ali razlike izmedju 4.2 i 4.4 nisu vredne tolerisanja slabije baterije na N5.
Svakako nije najlepsi,ali funkcionalan jeste i za sad mi nista sa custom romova ne fali.
A izgled se moze doterati kome ovo bode oci.Ja sam prvenstveno ovaj telefon uzeo zbog baterije i ekrana,to softver ne moze da nadomesti![]()
Gresis mnogo... Stock je bug free, CM ima stable 4.3.1 koji je bug free (cak moze da se namesti i knock on iz stock ROM-a i daljinski sto je veliki uspeh) 4.4.2 vec ide punom parom, probao na kratko ali jos ima tu malo da se utegne ima par bubica, uskoro ce biti dobro sve, sad ce prvi milestone da izadje.
Probao sam, pa ne pricam napamet, posto ti pricas na pamet, pa rekoh odmah da te demantujem![]()
verujem.. mada sam pratio xda i svi pisu da je pun bagova,ali ti si ga probao pa verujem da znas najbolje. slazem se sa htc one-vcem sto se interfejsa tice..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari