Šta je novo?

LG G2

Ma pogle gde drzi N5, na 60% to je vise od 50. Naravno da je svetlije.

to ti se cini.. pa nije lud da stavi n5 na 70 i da pravi test.. mozda je nabo na 55 ali to slucajno..ali ne menja cinjenicu da je ekran duplo svetliji na tim podesavanjima do sredine..na 100 posto su isti,sto se vidi u nastavku klipa

Zato je i ispraniji > sto znaci boja bez :d

da zavrsimo ono moje smaranje oko procenata brajtnesa i stvarnog brajtnesa na erkanu :D ovde se vidi koliko je svetliji ekran na n5 kada se oba telefona nameste na 50 %
Koja je poenta dokazivanja kad g2 svejedno ima dosta bolju bateriju?

Dosadno mu :d

2a5ede8e.jpg
Nešto ovako?

Poslednja izmena od urednika:
Nisu iste rezolucije i G2 ima navbar. Nije problem naci 1080p, nego moras i zbog navbara da trazis posebno.

Tako da mozes da se nadas do sutra, jer nije problem u apk-u nego idu posebna podesavanja u iGo folderu :)

Ja sam našao na netu neku Brazilsku verziju igo primo 2.4 1080p, ubacio sve ostalo što treba za EU, obrisao brazilske mape, poi, itd... sve šljaka kako treba, čak nisam morao ništa da podešavam za navbar, vidi se, ništa nije odsečeno.

Ja sam skinuo dva puta gde oduvek skidam igo i nije radio. Dalje me je vec mrzelo :d

Skinuo Navigon, imam uvek najsvezije mape i nema cimanja sa rezolucijom.

Navigoton me nonstop salje u jednosmerne ulice i to u kontra smer. I nema svih ulica.

Ps. Kome treba link za igo neka me cimne preko pm-a. Objasnjenja su na srpskom. Ima i gotova podesavanja za sve rezolucije.

Navigoton me nonstop salje u jednosmerne ulice i to u kontra smer. I nema svih ulica.

Ps. Kome treba link za igo neka me cimne preko pm-a. Objasnjenja su na srpskom. Ima i gotova podesavanja za sve rezolucije.

Postavi ovde javno link, da svi vide. To nije zabranjeno. :)

Koja je poenta dokazivanja kad g2 svejedno ima dosta bolju bateriju?

nema poente nego cisto da kazem .. mnogi ljudi citaju " osvetljnje na g2 drzim na 40 pa mi dodje sot na 8h" i onda se zapitaju sto na n5 na tolikom osvetljenju drzi 3h.. pa da mogu da mu kazem stavi ti n5 na 15 pa vidi koliko ce ti trajati baterija..

evo pitao sam i lika na xda koji ima g2 i n5
ja:bro.. can you confirm that when you set g2 and n5 to 50 % brightness the n5 screen is almost 2times brighter than g2 ? . on 100 % they have about 600nits but i read somewhere that on 50% n5 has about 270nits and g2 about 170..? thx sorry for bad eng

on:That's sounds about right. I set my n5 brightness to 30% and my G2 to 55% and they both look about the same.

Poslednja izmena:
To oko osvetlenja je potpuno nebitno oba telefona su sjajna...ako pored toliko hardvera i softvera ugrađenog u njih treba još ekran da se poredi i ljudi cimaju oko toga..onda nema svrhe ni da ih imaju.

istinu zboris.. ovo sam samo izvukao zbog nekog buduceg poredjenja na forumu,posto ce brda ljudi imati i n5 i g2 :D ne sporim da su oba telefona makine.

Uzeo danas G2 u VIP-u - Smart 2500 paket za 23990 din. Mesecni prosek iznosa paketa uz trenutnu promociju 1943 din :D
Za sada sam veoma zadovoljan telefonom, presao sam sa Note 2. Imam jedno pitanjce - da li moze da se menja boja LED-a za signalizaciju iz default settingsa ili mora neki custom program?
Nervira me sto je za sve zeleno :trust:

Ja sam menjao za samo za kontakte. Kada editujes kontakt imas opciju da biras boju.

yvyraduv.jpg

Poslednja izmena od urednika:
istinu zboris.. ovo sam samo izvukao zbog nekog buduceg poredjenja na forumu,posto ce brda ljudi imati i n5 i g2 :D ne sporim da su oba telefona makine.

Jesi ti video gsm arena testove koji su radjeni u istim uslovima za oba telefona i na 100% osvetljenju? G2 autonomija surfa preko 11:22h a N5 4:46h
A pri tome na 100% G2 ekran vise svetli od N5 displeja.

G2 osvetljenje ''poludi'' tek na preko 60-65% (koliko sam primetio) i neka G2 na tom podesavanju svetli kao N5 na 40% recimo, zasto bi se tripovao kada ce G2 svejedno da odere N5 sto se trajanja baterije tice. A preko 60% ti treba samo na suncu, za sve ostalo je dovoljno od 30-60%, zavisi kako kome odgovara i da li gledas u ekran u mraku ili u normalnim ''sobnim'' svetlosnim uslovima.

Ja bih G2 drzao na 65-70% u svim uslovima jer mi takav prikaz najvise odgovara, osim nocu, tada do 40%.

Sto se autonomije tice, moze apdejt da popravi to na N5 ali mozda jednostavno displej na G2 manje trosi..

I da su ovo neki idealni uslovi (gsm arena) nema veze, prenesi to u nase uslove sa losim mrezama itd, opet ce razlika izmedju ova 2 telefona biti priblizno ista i N5 ce se ugasiti mnogo pre G2 ;)

Napisao sam vec da je ortak S3 punio 2x dnevno a G2 se ugasi tek posle dan i po do dva a uopste ne gasi net, kada nije upaljen wifi onda je telenor 3G, ponekad upali neki igru, od onih od 20Mb do par Gb, pozivi, sms, kamera, muzika i ko zna sta jos a ekran drzi na 65%.
lg-g2-battery-score.jpg

gsmarena_002.jpg

Na 50% testira gsm arena, ne na 100, mislim da sam ti pisao već jednom... Takvo testiranje je prilično nefer i zato je mnogo bolje ono što anand radi, svaki displej na 200cd koliko god to % bilo. Naravno da je g2 i tad bolji (ipak je 3000 mah 3000 mah) ali nije tolika razlika kao što gsmarena test pokazuje, 2.5 ili koliko već puta...

Ko zna, ja sam citao da testiraju na 100%.

Ali tacno je, na 50% osv. G2 displeja je slabije od vecine drugih lcd ekrana ali vec od 65% pocinje bas jako da svetli i neka na tom podesavanju svetli kao N5 displej na 50% pa i da odbijes malo od odlicnih rezultata autonomije.. svejedno ce G2 biti primetno bolji :) E jedino najzahtevnije igre na jakom osvetljenju brzo tope G2 bateriju ali tako je to sa S800.

Poslednja izmena:
E jedino najzahtevnije igre na jakom osvetljenju brzo tope G2 bateriju ali tako je to sa S800.

Jedini spas za igre ce biti da neki custom romovi donesu twikovanje procesora i sredjivanje frekvencija. Zasto bi igra imala 200fps kada moze i sa 40 da se igra normalno, a da S800 trosi 5x manje energije za obradu. Cak nece biti ni pregrevanja, a ni CPU throttling.

D80210e is out (open) OTA Update
Jel' neko mozda odradio update (za Europe open je) ?

Pa niko nema kod nas evropski otkljucan telefon... Ovi sto imaju 32gb (imaju Hong Kong ili Tajvan ili Singapur) sigurno nisu dobili :) a ovi od 16 su svi sa operatera.

Ovo sto se za ekran raspravljate. Zaboravljate da je G2 ekran prezasicen i da zato deluje tamnije u odnosu na N5 u principu.
Na milion mesta su to rekli, jer hoce da imitiraju izgled AMOLED displeja.

Kazu da nema nikakve vece promene, nekima cak i sporije radi , ne radi im animacija za vreme na lock screen-u itd...

Ovo sto se za ekran raspravljate. Zaboravljate da je G2 ekran prezasicen i da zato deluje tamnije u odnosu na N5 u principu.
Na milion mesta su to rekli, jer hoce da imitiraju izgled AMOLED displeja.

Nema to bas mnogo veze, jednostavno je osvetljenje G2 ekrana podeseno tako da je ekran do 50% relativno slabo osvetljen za jedan IPS a preko 60-65% osvetljenje je primetno jace. Ekran jeste tako saturisan da ''glumi'' samoled ali je takav i na 100% osv. ali uz vise probijanja crne boje sto je i logicno za ovaj tip ekrana.

G2 - White (100% brightness), - 667 cd/m2, Nexus 5 - 526 cd/m2 U isto vreme G2 ima malo bolji prikaz crne i visi kontrast mada kazu da je N5 displej bolje kalibrisan. To vazi i za htc One displej koji je po mom misljenju verovatno najbolji IPS trenutno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno