Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Znaci oni ti vecom cenom naplacuju eventualni servis koji bi trebao da bude besplatan ,kakva fina kradja...

Manja je cena pošto su ti telefoni ilegalni, odnosno nisu platili porez na njih. Kako to njima prolazi nemam pojma ali je tako. Ja u principu kada vidim da daju odvojenu garanciju na ekran (6 meseci) i softver (12) tu radnju, servis, kako god, uopšte ne uzimam više u razmatranje. Moja drugarica je imala dobro iskustvo sa jednom online radnjom, posle 7 meseci uredno su joj zamenili telefon za novi (pošto stari nije hteo da radi na MTS mreži) iako nisu ovlašćeni distributer. Kakvi su nam danas ovlašćeni servisi i čuveni "pokvašen telefon" razlog, ostaje ti samo da se nadaš da neće ništa da pođe po zlu, gde god kupovao.

Stoji to sto si napisao , slobodna kupovina je veliki rizik upravo zbog tih kvarova ,ali opet Telenor svojim telefonima privlaci kupca ,pa je valjda i logicnije da u najmanju ruku cena bude ista kao i u radnjama ,a najlogicnije je da bude manja ..Moj paket 500 nije mnogo skup ali u Srbiji je i 1 000 dinara pored svih osnovnih rashoda solidan novac.Bas me zanima da li se ovako ponasaju na zapadnom trzistu ?

Znaci oni ti vecom cenom naplacuju eventualni servis koji bi trebao da bude besplatan ,kakva fina kradja...

Besplatan je za tebe, kao sto je za tebe besplatan i servis automobila prvih x godina kada ga kupis.
Medjutim, za proizvodjaca/uvoznika/distributera taj servis u garantnom roku nikako nije besplatan jer treba platiti rezervne delove, servisere koji rade popravke, eventualno kurire koji donesu/odnesu robu, itd.

Sa druge strane, ako hoces da uporedjujes cene kod operatera i u radnjama, za Nokia telefone uporedjuj sa npr cenama iz PinSoft-a koji legalno i zvanicno uvozi Nokia telefone, i pruza isti kvalitet servisa koji imas kad telefon uzmes kod operatera.

Poslednja izmena od urednika:
čisto da znate, zakonom propisan rok u kojem je trgovac odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru iznosi dve godine
tako da svi oni mogu da se pozdrave sa idejom da daju garanciju od 6 meseci

Da ali ipak je to malo komplikovano, jer bi morao da im pripretiš inspekcijom, malo natezanja...

ja sam dobio za telefon kupljen u TelekoPlus
uostalom, ako ne tražite fiskalni račun, onda i ne treba da razmišljate o garanciji

^^ Ti kao da si se probudio juče iz hibernacije pa ne znaš kakva je ovo zemlja mogućnosti. Često ne može da se ostvari pravo na garanciju i kada je sve regularno a kamoli u slučajevima kada kupuješ švercovani telefon. No to nije ovde tema, već Lumia 720.
@7up mislim da se nečeš pokajati ako kupiš L720, po meni je najlepši iz cele serije do sada a hardverski nedostaci, sporiji procesor i manje rama se za sada ne primećuju značajno. Bilo bi dobro da su joj stavili amoled ekran ali šta da se radi.

naprotiv, radim u advokatskoj kancelariji i tačno znam kako se treba ponašati prema trgovcima i na koji način im se obraćati

što se tiče L720, razmišljam da je uzmem za službeni telefon
kakve su cene ovih dana? SIM free mi treba

^^ Ti kao da si se probudio juče iz hibernacije pa ne znaš kakva je ovo zemlja mogućnosti. Često ne može da se ostvari pravo na garanciju i kada je sve regularno a kamoli u slučajevima kada kupuješ švercovani telefon. No to nije ovde tema, već Lumia 720.
@7up mislim da se nečeš pokajati ako kupiš L720, po meni je najlepši iz cele serije do sada a hardverski nedostaci, sporiji procesor i manje rama se za sada ne primećuju značajno. Bilo bi dobro da su joj stavili amoled ekran ali šta da se radi.

Ma necu sigurno ,stabilna je ,baterija jaka , kamera dobra,dizajn mnogo lep ... sta cu vise.samo da sacekam da joj padne malo cena :)

Evo ti i jos jedna potvrda sto se tice baterije ;)
wp_ss_20131126_0001.png

20ak min razgovora, 30-40 SMS + Viber, Mobilni net, WiFi, Bluetooth, GPS, sve je na Olways ON.

Odlicno ,ja ni upola toliko ne trosim bateriju ,treba mi za bg kada idem na fax 2 sata efektivnog cackanja dnevno i to je to uglavnom net i mozda poneka aplikacija . :) Dobro sam iscitao sve koliko sam imao vremena i kontma da mi nokia za ono sto pruza najvise odgovara ,a iskreno najvise imam poverenja u nju i njenu izradu ,doduse nisam imao ni jedam pametni telefon ,ali kontam da su zadrzali nivo izrade i kvaliteta ,jedino sto je ljudi izbegavaju zbog WP OS,ali meni to ne predstavlja problem jer imam neke skroz druge zahteve od borja aplikacija. :)

Posle 6 meseci na Windows-u, ako izbor uređaja bude isti ili veći u budućnosti, teško da će išta da me natera da se ikada vratim na Android ;)

Au ala mu je pala cenaaaaaaa......
Dobri su to prodavci, kupyj. :)

A sto pre L820? I ona je skuplja ali i da nije L720 bolji izbor

Koliko su ovi 8 mgp na L820 bolji od 6 mgp na L720 u praksi?

Kamera uopste nije bolja u praksi. Nije sve u megapikselima. Kod L720 uz bateriju je kamera najjaci adut. A L820 ima samo vise rama i bolji proc ali to se i ne primecuje. U principu po menu je L820 najnezanimljiviji model i ne isplati se ali ne mora da deli svako moje misljenje. Najbolje da uzmes uzivo negde da ih isprobas i da vidis koji ti vise odgovara i bolje lezi u ruci

L720 sam vec pogledao u Telenoru i mnogo lepo lezi u ruci iktetski mi je mnogo lepsa tako da cu 90 % nju da uzmem mada mi je u HTC one mini bio zanimljiv preko vipa ,ali mu kamera nije na nivou cene.Sacekacu jos malo da vidim da li ce u Telenori da padne i da li ce u VIP-u da se pojavi pa da odlucim gde da je uzimam. :)

Moze malo nekih utisaka o ovom telefonu, od nekoga ko ga koristi nekoliko meseci? Pozdrav

Zar je tesko prelistati temu pisano je o tome 10 puta bar...

Zar je tesko prelistati temu pisano je o tome 10 puta bar...

Pisano jeste, temu sam prelistao, ali ne videh neke skorije utiske, pogotovo nisam nasao utiske nekoga ko ga je zaista koristio nekoliko meseci...
Obrisacu pitanje, ako je to toliki problem i ako misliš da gušim temu ;-)

Poslednja izmena:
Pisano jeste, temu sam prelistao, ali ne videh neke skorije utiske, pogotovo nisam nasao utiske nekoga ko ga je zaista koristio nekoliko meseci...
Obrisacu pitanje, ako je to toliki problem i ako misliš da gušim temu ;-)

Imas moje utiske od skoro gore ... :) . Sve u svemu prezadovoljan koristim ga 4 meseca jos ni tackicu na njemu nema a dva puta je padao. O WP8 nema potrebe da pricam, imas sve ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308783-Windows-Phone-8-diskusija!
Ja sam prezadovoljan i ne bih uzeo ni jedan drugi tel kad bi ponovo birao :)

Kako si zadovoljan kamerom ? :) PS: Okaci neku sliku ako ti nije mrsko .

:) Nebih rekao da je ovo neko hvalisanje nego dokaz da je jedan od boljih kada je u pitanju autonomija baterije, ceo vikend me je sluzio super, nisam pomisljao na punjac.

1/2 sata Navigacije
oko 1/2 sata WEB surfa
Facebook nekih sigurno sat vremena
50 uslikanih fotkica, vecinom sa blicem
20-ak poruka
oko sat vremena poziva
* Konstanntno je bio na wifi mrezi, gde je nisam imao koristio sam mobile data ali nesto kratko.

#KIDA :D

Prilozi

• wp_ss_20131216_0004.png
    wp_ss_20131216_0004.png
    71.6 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno