Da li neko koristi 280x i 7850? Ne mogu da ih uparim nikako. 7850 radi ok na -g 1 -I 18 dok 280 radi bolje na -g 2 I 13. Probao sam podesavanja od La.Prestige za x280 ali slaba vajda dobijam oko ~670 kh/s na default.
-d 0 odgovara gpu0 (u ovom primeru x280)setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
start cgminer.exe -d 0 --scrypt -o stratum+tcp://nekaadresa.com:3333 -u user -p password --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 ...
start cgminer.exe -d 1 --scrypt -o stratum+tcp://nekaadresa.com:3333 -u user -p password --lookup-gap 2 -g 1 -I 18 -w 256 ...
Ako je vec bilo ovo pitanje izvinjavam se...
Da li neko ima iskustva sa kartom AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX BF4 2GB GDDR5,DVI-I/DVI-D/HDMI/DP/11217-01-25G ?
Mislim prvenstveno na kontrolu voltaze.
Ni na jednoj, za sada.E dzaba je bilo...
Neki predlog, na kojoj 270x moze da se smanjuje napon?
Onaj ko bude pakovao PCI-E produzne kablove, pobedjuje.
E dzaba je bilo...
Neki predlog, na kojoj 270x moze da se smanjuje napon?
Digao sam frku oko r9 270 i njenog 6-pinskog napajanja izgleda bezveze. Izucio sam materiju kuda struja i koliko tece i zakljucak je da npr 7950 sa 2 puta 2x75w konektorima samo rasterecuje napajanje po pitanju amperaze po zici, ali da su obe jednako agresivne prema strani ploci, i da tih max 75w koje traze sa PCIe slota ispravan molex lepo pokriva (6A). Inace moderno napajanje bi trebalo da ne limitira struju kroz 6pin konektor na 75W i po potrebi ide vise (teorijski moze i 300). Daklem .. sve je ok.
Ja sam kupio (pre dve nedelje da ne pitate gde ima) x1nax16 sa moleksom koji su modifikovani tako sto je na trakastom kablu prekinuta 12v veza ploce i karte, pa sve sto treba karti vuce sa molexa.
samo da kazem da u svom ovom haosu i ekspanzijom novih korisnika nije iskljuceno da ima i prevaranata, zato pamet u glavu,
ne pricam o nikom posebno vec upozoravam
PCI-E 1x i PCI-E 16x imaju isti 1x deo a tu je na sammom pocetku slota napajanje, dakle nema razlike. Svaka ploce trpi 1 extra kartu u PCI-E 1x slotu bez da treba Molex, ali za 3-4 treba jer opet napominjem onaj ATX 4+4 (ili samo 4x najcesce na svim jeftinim plocama koje se kupuju za rudnik) nemoze da se izbori sa 3 ili 4 karte.... u pravu si za to ali to je prakticno drugi nacin ostecivanja . nego ja kazem da je konkretno PCI-e 16x kartica smrt za 1x slot (ona ne bi smela nikad da ide u taj slot). Spaljivanje je zato potpuno zavisno od ispravnosti molexa. Ako ovaj popusti, kartica ce povuci sa 1x slota vise od 25 W koliko je max za 1x a ta struja je opasna za njega. Zato kazem da su bolji oni ekstenderi kod kojih ne postoji naponska veza sa slotom.
To sto ti kazes je drugi nacin ostecivanja ploce, a to je kad proizvodjac napravi na primer 4 x16 slota a pretpostavi da niko normalan nece turiti 4 kartice jer fizicki i ne moze, pa kad one pod opterecenjem povuku 4*75 = 300 wati a on predvideo 200 w onda ploca strada... Zato generalno treba staviti molex.
Prozivodjac kartice i ploce su obavezani standardima. 1x kartica moze u 16x slot ali obrnuto bez secenja plastike ili nasih kablova ne mere.
Pricas o delu 24-zilnog kabla koji ide iz napajanja u plocu?PCI-E 1x i PCI-E 16x imaju isti 1x deo a tu je na sammom pocetku slota napajanje, dakle nema razlike. Svaka ploce trpi 1 extra kartu u PCI-E 1x slotu bez da treba Molex, ali za 3-4 treba jer opet napominjem onaj ATX 4+4 (ili samo 4x najcesce na svim jeftinim plocama koje se kupuju za rudnik) nemoze da se izbori sa 3 ili 4 karte.
Pricas o delu 24-zilnog kabla koji ide iz napajanja u plocu?
*** - Ja se upljuvo pricajuci al ne vredi ... Ja razumem tebe al ti ne razumes mene
Aj jos ovo cu reci i odustajem jer ne vredi ... ja krenuo da pomognem na kraju cu se jos posvadjati ...
a) PCI-E 1x i PCI-E 16x imaju isti 1x deo a tu je na sammom pocetku slota napajanje, dakle nema razlike.
Tako je ... imaju isti prvi deo i to se zove backward compatibility, da bi mogao svoju praistorijsku x1 karticu da gurnes u x16 slot.
ALI ne obrnuto.!!! o tome ja pricam
Ne svoju super nadrkanu karticu u mali x1 slot. Da bi to uradio morao bi fizicki da odseces na svom 7950 plasticnom podnozju sve pinove osim tih o kojima pricas.
I dalje ces biti u problemu... Jer prozivodjac ploce ... poziva se na standard i kaze --- u moj x1 slot ces po PCI-e standardu smeti da gurnes samo karticu koja vuce max 25 W... Tek je za x16 to 75 W ..
aj da prekinemo ... odosmo u raspravu a vecinu ljudi mozda ne zanima ...
To o cemu ti pricas je basic prica o ukupnoj potrosnji koju trpi ploca... To smo savladali jos kod lokomotive
Politicari to zovu zamena tezeKAd pobijas jedan stav nepovezanim argumentom koji je tacan za nesto drugo
Skinner je skontao.
Ne raumem koja to jeftina ploča ne može 4x7970 bez molexa? Ja imam više tih h61 smešno jeftinih i nikad molex nisam imao na extenderu i radi već jako dugo bez greške.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari