Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja uzimam samo zbog next gen fife 😀

Kakve povoljnije cene na proleće? Doduše, ne znam ako se kupuje od lokalnih prodavaca, ali cena konzole je 400 evra i biće takva još 2 godine, minimum. A i kad padne, pašće za 50 evra.

Moj post se odnosio na vladu koji je sam rekao da u februaru može dobiti konzolu za 370e, ali da ne može da čeka i da će uzeti sada za 480e. 100e je za mene ipak povoljnije, ne znam kako za tebe, posebno ako nudi samo igranje
BF4, Cod-a i fife do proleća.

Kad smo kod proleća, stiže Metal Gear prolog, stiže Infamous Second Son, i još gomila svakojakih igara. Plus svakog meseca nove igre za dž preko PSN Plus servisa, biće Driveclub za dž, itd itd.

Ali dobro, ti bi da igraš Quantum Break, visoko originalni naslov od developera koji štancuje jednu te istu igru iz trećeg lica svoje celo postojanje, sa obično razočaravajućim ishodom. To je originalno, a Killzone je generičan 😀 Slobodno uzmi Xbox, on će vrveti od originalnih naslova...biće i Battlefield 2142 II, zvani Titanfall :d

MGS je multiplatform naslov, tako da će se moći odigrati i na xbone (xbone vlasnici će dobiti i eksluzivan sadržaj, tako da ne vidim zašto spominješ taj naslov u ovakvom kontekstu), a verovatno kasnije će izaći i na PC. A Infamous ako bude smeće kao prethodnici, bolje da ne izlazi 🙂

Poslednja izmena:
Jel probao neko Fifu 14 na PS4 sa foruma,da podeli malo utiske sa nama koji to zeljno iscekujemo?Ima li nekih novosti vezanih za PS4 + PS Vita bundle?

Probao sam ja na izlozenoj ps4 sad dok sam bio u svajcarskoj na putu i ostao sam bez reci koliko je dobro, jedva cekam da mi stigne konzola i fifa 🙂, ogromna je razlika izmedju fife14 na ps3 i na ps4 ALI OGROMNA i to ne samo u grafickom smislu. Sto se ps4+vita tice o tome ne znam nista i psp i vita su po meni gluposti.

Samo sam kratko bacio pogled na Fifu, ali ne izgleda mi nista bolje nego neka sa PS3...

Bas,i ja danas video fifu na ps4 i ne videh neku razliku,mozda malo ostrije koliko se to moglo videti na 50" lcd-u.

@Rama

Ja bih ga vrlo rado uzeo za što manju cenu ali imam problem što ga moram nabaviti do katoličkog božića. A pošto krajem nedelje putujem i vraćam se kući baš oko 25. Decembra ostaje mi malo vremena za nabavku i veći rizik da ga ne nabavim na vreme 😉. Ja, kakav sam, ništa ne ostavljam za zadnji trenutak. A inače da me ovi iz CL-a nisu zeznuli već bih rešio taj "problem". A i ko će čekati februar 😀.

Moj post se odnosio na vladu koji je sam rekao da u februaru može dobiti konzolu za 370e, ali da ne može da čeka i da će uzeti sada za 480e. 100e je za mene ipak povoljnije, ne znam kako za tebe, posebno ako nudi samo igranje
BF4, Cod-a i fife do proleća.

MGS je multiplatform naslov, tako da će se moći odigrati i na xbone (xbone vlasnici će dobiti i eksluzivan sadržaj, tako da ne vidim zašto spominješ taj naslov u ovakvom kontekstu), a verovatno kasnije će izaći i na PC. A Infamous ako bude smeće kao prethodnici, bolje da ne izlazi 🙂

Ma daj, dobro znamo da ovde samo potprckuješ jer je ovde ubedljiva većina ljudi za PS4, pa kao prozivaš tu platformu i šatro naginješ ka inferiornom Xbox One-u. Da je većina za XBone, prozivao bi to a naginjao ka PS4. Naravno da ćeš na kraju da uzmeš PS4 jer za razliku od npr. G@W-a znaš odlično da ima itekako dobrih igara na konzolama, i da nije sve u fps igrama. Nego mi je baš zato glupo da ovde pričaš o nekom Titafallu i Quantum Breaku kao nekom parametru koji će uticati na kvalitet igranja na konzolama (ne ulazim u to koliko će se čega prodati), gde je prva igra 247. EA online fps klon, a druga novi klon Max Payne-a od studija koji ništa dobro ne može da izda po 10 godina, i u dobu kada takvih klonova ima na sve strane.

Nego mi je glupo da nas podbadaš iz perspektive nekoga ko se oslanja na Microsoftove ili EA sajtove za rivjuove igara, jer to rezultuje time da se oslanjaš na sajt koji npr. u relaciji Gran Turismo - Forza - NFS najveću ocenu da NFS-u, a svi znamo koliko je to nenormalno, kao da u fps svetu između Battlefielda, Call of Dutyja i Aliens Colonial Marinesa proglasiš ovog poslednjeg najboljim. A ne da ne može biti najbolji, nego ne može uopšte u istu ravan sa ostalima. No, to rivjuer ni ne može da zna, jer u video logu mrtav ladan navede da ne želi da koristi volan jer većina igrača nema volan već isključivo gamepad??? Zamisli sada da neko igra igre na krš PC-ju od pre 5 godina jer je to ono što većina vlasnika PC računara ima...

MGS i PC port? That will be the day. Kao da ne znaš kada se objavljuju PC portovi Metal Gear igara, i u kakvom stanju. Obaška što (ako nešto nisam propustio) nije ni najavljeno da će MGS5 biti portovan, samo Metal Gear Rising. Pride, meni je potpuno nejasno kako će se onakva mehanika borbe iz npr. Risinga preneti na PC, tako da će gamepad biti prirodan kontrolni izbor i na njemu. I zašto bi onda neko ko ima obe platforme trebao da čeka unedogled...

Nego mi je glupo da nas podbadaš iz perspektive nekoga ko se oslanja na Microsoftove ili EA sajtove za rivjuove igara...

Ako aludiraš na KZ:SF, ja se ne oslanjam na na specifične rivjuove igara, već na sve rivjuove. Prosečna ocena od 74/100, na proseku od 72 rivjua odlično govori o tome da se radi o suštom proseku, nešto nisam video da su plaćeni tekstovi sprečili recimo KZ2 da ima prosečnu ocenu od 91, ili last of us 95, ni user score nije ništa bolji, pa čak i naši ljudi koji već imaju PS4 i probali su KZ:SF nisu ni najmanje oduševljeni. Pa i najveći trol foruma, driver, se složio sa time da je kartonska pucačina u pitanju.

KZ trenutno nije nikakav argument, ja se recimo nadam da će Deep Down ili neki sličan naslov biti valjani argument za posedovanjem dve ili tri platforme.

MGS i PC port? That will be the day. Kao da ne znaš kada se objavljuju PC portovi Metal Gear igara, i u kakvom stanju. Obaška što (ako nešto nisam propustio) nije ni najavljeno da će MGS5 biti portovan, samo Metal Gear Rising. Pride, meni je potpuno nejasno kako će se onakva mehanika borbe iz npr. Risinga preneti na PC, tako da će gamepad biti prirodan kontrolni izbor i na njemu. I zašto bi onda neko ko ima obe platforme trebao da čeka unedogled...

Prvo i najbitnije, MGS hvala bogu više nije ekskluziva i Kojimi više nisu vezane ruke za jednu platformu, a ti si prvi naveo MGS iako sam se ja bavio xbone igrama, kao neki argument.

A što se tiče PC porta, naravno da još nije zvanično najavljen, ali su izrečene stvari koje su izrečene ukazuju da će se to dogoditi, a i logično je da se desi jer kao što rekoh Kojimi ruke više nisu vezane. Inače ne vidim šta fali u tome strpeti se koji mesec i dobiti najbolju moguću verziju, isto kao recimo i sa GTA V.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain may eventually be released on PC, according to Hideo Kojima, but it’s not a priority at the moment.

Kojima said his team is currently developing on PC, and will release a PC title at some point.

Of course we are developing on a PC, so we look forward to releasing something on the PC sometime, but right now we have no release date,” he said. “We are not really looking to do that right now, that’s not a priority.

We are making it and we hope to put it out on PC as well.

Poslednja izmena:
A i zašto bi se podrazumevalo da svako igra na x platformi? "Može to i na drugom mestima"....znači cilj je ne igrati na ps4 po svaku cenu i to nam je onda plus za ovu temu? Kao da je zabranjeno da neko želi da igra igru BAŠ NA TOJ konzoli iz milion svojih razloga.

Treba promeniti naziv teme u "Razlozi zbog kojih ne treba kupiti ps4"

Poslednja izmena:
Pa dobro plati sada više i igraj CoD, fifu i NFS u visokoj rezoluciji, niko te ne sprečava u tome 😀

A što se tiče onih što sebe ograničavaju na jednu platformu i zbog toga recimo propuste najbolju igru sutrašnjice Star Citizen, protiv njih nemam ništa, ali moram reći da je ograničavanje na jednu platformu glupo, osim ako nisu prinuđeni iz finansijskih razloga. A ako imaš više platformi, normalno je da igraš multiplatforme na plaftomi koja nudi najviše 🙂

Poslednja izmena:
Pa naravno da me ne sprečava...i cod i nfs i još gluplje igre ako mi se igraju...

Obožavam tu vašu listu zabranjenih igara.

Killzone isto - samo majmunčina može da kupi, jel tako - tako kažu rivjui, ***.

Sme da se igra samo battlefield, nema šta da ti se sviđa taj fazon ili ne.

I daj nam još malo pc-a u ovoj temi, nije dovoljno. A i nikad nismo probali igre na pc-u, treba objašnjenje, a na benchmark forumu smo.

Koliko trolujete, strašno...

Poslednja izmena:
Misliš da će tamo neko s foruma da me ubedi u njegovo razmišljanje/mišljenje dal' je i zašto je/nije PS4 dobar etc.? Brate meni je dobar i kraj priče, ne interesuju MMO igre, RTS igre ili simulacije vožnje kombajna, traktora, FAP-ova. Mene interesuju ekskluzive na PS4 i PS+ pretplata i ja sam s time zadovoljan, možda sam za neke skroman, ali tako je.
Edit: Šta je Star Citizen? Nikad čuo u životu, ne troll-ujem majke mi 🙂

Poslednja izmena:
Prvo i najbitnije, MGS hvala bogu više nije ekskluziva i Kojimi više nisu vezane ruke za jednu platformu, a ti si prvi naveo MGS iako sam se ja bavio xbone igrama, kao neki argument.

Ma da, i to bi igrao na XBone najverovatnije u nižoj rezoluciji i sa manjim brojem detalja naspram PS4, dok ovamo zastupaš sasvim suprotne stavove? 🙂 Ja nisam navodio MGS5 kao PS4 ekskluzivu, već sam rekao da će se ta igra uskoro pojaviti (tj. njen prolog koji će biti dužine neke kratke igre kojih danas ima na tone), i da daje itekakav razlog za kupovinu konzole, uslovno rečeno, na vreme. Može i XBone, ako neko želi konzolu gde 30% resursa ide na 3 operativna sistema i još 10% na glasovne komande koje jedva funkcionišu.

A što se tiče PC porta, naravno da još nije zvanično najavljen, ali su izrečene stvari koje su izrečene ukazuju da će se to dogoditi, a i logično je da se desi jer kao što rekoh Kojimi ruke više nisu vezane. Inače ne vidim šta fali u tome strpeti se koji mesec i dobiti najbolju moguću verziju, isto kao recimo i sa GTA V.

Brate mili, ovde se praviš kao da si juče počeo da pratiš industriju igara. Šta je trebao da kaže, da ne programira na PCju nego da programira na konzolama? :d Kaže čovek "developing on PC", a ne "developing for PC". Ovakva izjava je klasična "kad bude, biće", a odlično znamo da u današnjoj industriji to ne znači koji mesec već koju godinu, ako ikada. To je prosto ostavljanje prostora da se nešto dogodi.

Posebno je interesantno videti nekoga da se nada PC portu nakon onako skaradnih PC portova koje je Kojima odradio sa prethodnim igrama. Nakon tih brljotina, meni, da sam igrač ograničen samo na PC kao platformu, apsolutno ne bi bilo bitno da li će i kada gospodin Kojima da nas udostoji nove brljotine od porta. A svi znamo da se izlasci takvih igara najavljuju godinama unapred, a ne "koji mesec". Evo, prolazi godinu dana, a Metal Gear Rising se više i ne spominje za PC, osim što je Kojima tvitnuo jednu fotku i onda se raja prži...Koliko još da se čeka?

Poslednja izmena:
Meni je i ta jedna fotka bila dovoljna da odustanem od ps3 verzije(iako je igra bila free na plusu).

KZ trenutno nije nikakav argument, ja se recimo nadam da će Deep Down ili neki sličan naslov biti valjani argument za posedovanjem dve ili tri platforme.

Kad smo kod Deep Downa, prikazan je gejmplej na Tokyo Game Show ove godine, i nakon ubitačne prezentacije na E3 na PS4 konferenciji, dosta je razočarao...Umesto da Souls (Demons, Dark) dobije žestokog konkurenta, ovo je dosta spustilo ljude. Igra će izgleda biti žestoko u fazonu mikrotransakcija...

imas na kp za manje novce 🙂

Pretpostavljam da ima sigurnih prodavaca na K/P ali moje iskustvo sa informacijama koje sam dobijao od njih me nije baš nešto privuklo da odlučim da tamo pazarim. U oglasu sve piše super, a kad kreneš da ispituješ detalje od prodavca uvek imam osećaj kao da žele nešto da smuljaju. Cena nije uvek faktor.

Ma Cena je relativna stvar ali na žalost mislim da je trenutna cena visoka, iskreno plašim se i da kada ovde zvanično zaživi ps4 da neće biti baš povoljan tj da će cifra biti bliža 500e nego 400...

Ja sam razmišljao da kupim PS4 na xbox republici (i pored malo više cene) ali mi se čini da ću ipak sačekati da se pojavi u regularnoj prodaju jer na xbox republici kažu da ako ti konzola bude defektna out of the box, ti je vraćaš njima a oni aktiviraju garanciju i čakaš možda 40 dana da ti se završi reklamacija nove tek otpakovane konzole (pa čak i da ti je Mađari zamene opet ćeš imati cimanje slanja i primanja). Ako kupiš regularno u radnji, kada se pojavi (januar-februar), ako ti se bilo šta desi u roku od 7 dana menjaju ti defektan uređaj za novi. Pa sad vi vidite kako se i šta isplati bez obzira na datum kupovine i cenu 500-600e, jer nisu male pare da se kockaš s nima bez obzira kada ćeš doći do konzole. A cena će u regiularnoj prodaju biti manje jer će je svaka radnja u Srbiji koja prodaje IT opremu imati u ponudi, a moći će i na rate i na čekove pa sad ko voli sačekati sredinu janura ili početak februara.

Goxy možda ne znaš ali u Srbiji po novom zakonu ako ti se roba pokvari i pošalješ je u servis taj servis može doživotno da je zadrži ako im tako odgovara. Menjali su zakon u svoju korist 😉

Goxy možda ne znaš ali u Srbiji po novom zakonu ako ti se roba pokvari i pošalješ je u servis taj servis može doživotno da je zadrži ako im tako odgovara. Menjali su zakon u svoju korist 😉

jel ti pitaš za uslove garancije kad kupuješ proizvod. Ja ša sam god kupio a kupovao sam neke zezalice u poslednjih mesec.dva svuda je reklamacijski rok 7 dana, garancija 2 godine, a servis 45 dana. Sad ti izgleda znaš nešto što mi ne znamo. Kad prođe reklamacujski rok od 7 dana tada počinje da važi servisni rok ali ako ti nešto crkne misliš da naši serviser imaju da ti zamene APU ili nešto slično od hardvera na konzoli. 2 godine garancije u radnji preko puta ili u Ušću i Bog da te vidi, kad god da došao dobro došao.

^U pravu si za garanciju,dobiješ neku sigurnost a ovako moram da drhtim da li će sve biti u redu.Zamisli prvi dan otvoriš kutiju prikačiš konzolu a ono ne radi...

Gran Turismo. Samo zbog toga vredi uzeti konzolu, ja bar tako gledam.
Pa ko da ceka sedmi nastavak da bi uzeo PS4. Ja sam svoj PS3 prodao pre godinu dana. Sad opet po treci put treba da kupujem PS3 da bi igrao GT6. Gde je tu razum

Ja sam za sad odustao od kupovine ps4, posto me zanima samo uncharted, ostalo mi opste nije zanimljivo 🙁.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno