Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ja sam skoro kod kuce za par sati skinuo ceo chain za ltc. Pod par ne mislim na 2-3, ali je manje od 8. Pustio kada sam posao na posao, kada sam se vratio skinuto. 6mb net. Nema to veze sa ssd, koji doduse imam. Ima veze sa netom, ali kao sto se vidi iz prilozenog nemam ni neki ultra net. Verovatno zavisi od trenutka koliko nubova u tom trenutku prvi put upale wallet da skidaju chain. Ipak je ovo p2p, kontam kada ima gomile leachera down ide sporo. I naravno od toga da li isp gusi p2p ili ne...

Poslednja izmena:
Meni zavrsi to za 2h, mrzi me bas da sedim pored i stopujem vreme. Ali je 25Mbita net koristim, kapiram da je i to razlika.

KOd mene je 10/1 pa je trajalo ceo dan i nije zavrsilo al ajd ...

Ne znam da li se još nekom ovo dešava :trust:. Meni je danas treći put računajući od pre neki dan kad sam prvi put primetio. Desi se kad skače opterećenost mreže sa 56=>65GH/s zadrži se 2-3 minuta i onda opada 15-20 minuta do normalne brzine (cgminer pokazuje da je sve normalano). Ništa mi nije jasno, jer to je skoro duplo od moje stvarne brzine ( mada bih voleo da ostane ta brzina bez da padne :d).

Moze na poolu da ti pise i 2 Gh/s brzina, to tebi nista ne znaci. Gledas minera kako baca share-ove i koju brzinu izbacuje.

Moze na poolu da ti pise i 2 Gh/s brzina, to tebi nista ne znaci. Gledas minera kako baca share-ove i koju brzinu izbacuje.
Kapiram, samo ne vidim razlog za toliki skok (prosek šerova mi je 860kh/s) pogotovo što na pool-u nemam pad ispod ovog proseka (kao ni u cgmineru veće od 920 WU). Razumeo bih da je oscilacija u pitanju ali ovo je skoro dupli rast bez oscilacija i pojavljuje se samo u trenutku opterećenja mreže.

Poslednja izmena:

Nece to jos puno skakati, mislim da kartica sad nema nigde ni za leba i da do nove godine nece preko 2500-3000

http://allchains.info/ za est next difficulty kaze +44% = 2832 ! ... pa su smanjili na 2625 (33%) .... menja se ...

Nadam se da nova godina ipak nece stici tako rano ...

... a ako ceo mesec bude skakao po 15% onda ce biti oko 7.5k.

Nema sanse da ati pred bozicne praznike moze izbaciti 400.000 kartica top klase koje bi zavrsile na miningu...
Sad je svako ziv popalio sve sto moze hasovati i zato ovako skace diff.

Dobro je sto je promena na 3 dana pa se moze lakse pratiti rast... sad je skocio za oko 13%.

^^

Ovi sad placu sto su rasprodali grafike :D

Osim ako nisu ustekali par hiljada btc:p

Pa hbg, situacija nije laka kad radis samo za struju. Razumem ih u potpunosti. Zamisli da im je tad neko rekao da btc ide na 100$ nekada, al bi se nasmejali... A ukoliko nisu ostavili 100btc makar za pelcer da ima onda stvarno mogu da placu. Ja sam grafike nedavno rasprodao, ali nisam prodao i ltc...

http://allchains.info/ za est next difficulty kaze +44% = 2832 ! ... pa su smanjili na 2625 (33%) .... menja se ...

Nadam se da nova godina ipak nece stici tako rano ...

Menja se jer se tek promenio bio Dif, na uzorku od 1-5 % ne moze tacno da ti proceni, zato sacekas par sati i dobices priblizniju i tacniju procenu za sledeci dif, zato bez panike :)

Guglam iz *******cije i naletim na sledece: https://bitcointalk.org/index.php?topic=25215.20 . Najinteresantniji je deo sa textom ispod slike minera gde pise: "kad se sve zbroji par k kuna gubitka ...al bilo je interesantno ..
i btw. mozda se BTC vrati na 30$ ." Post je od 06.07.2012. :D.

Ovo treba da nam bude za nauk svima! Cuvajte coine jer ko zna sta moze da se desi za god dana, ili ako vam treba kes od njih da bi reinvestirali, onda bar 50% coina ostavljajte.. *** ja moram jos malo da reinvestiram pa sam spao na ceeelih 5 ltc-a i 0,25 btc-a al zato novi rig i 4ta graf se spremaju :) onda u 5 po 5 ltc u wallet

Poslednja izmena:
Lajtkoin za sada ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju bitkoinu, jer trenutno vredi samo 4,65 dolara. :p

Ma jesu svi novinari nepismeni, ili samo nepismenima daju da pisu o kriptovalutama?

Btw zaboravih da prijavim, pojavila se neka berza koja "trguje" kukuruzom, zitom, naftom, bitcoinom... Par drugara me je smaralo ovih dana, te prevare uzimaju maha sve vise. Daju to kao virtualnih 25$ da se oprobas, posalju ti ugovor da potpises... Sve njih je cak i zvao neko na mobilni. Uzas jedan. A sada vidim i zasto, malo-malo pa neke novine piskaraju gluposti, pa narod pomisli ko zna sta je ovo, daj da se ubacimo u semu i otkrijemo toplu vodu. Ove nase novinare treba proganjati isto kao i vidovnjake, isto rade, samo lazu narod :).

Sto volim ove pametnjakovice po novinama, i sto kaze cacanin sto manje budu pisali bice bolje po nas, da ne govorim o ovim novim koji se javljaju a nece da procitaju nijedan post nego ako moze da im damo po koji BTC da se ne pomuce. Nisam skot ali ne mogu da se odbranim od pitanja, a nece nista da citaju sto kaze Saj, moracemo da opalimo neku tarifu za pravni savet i misljenje, sto je najgore napravice pometnju i u bankama, a onda ce lesinari da se navale, a malo je onih koji znaju koliko je muke trebalo da se dodje do pravih podesavanja, da ne pricam o ne prospavanim nocima pored monitora i gledanja u berzu

gaco svaka ti je ko u Njegosa:) ova poslednja recenica posebno... a oni bi sad da im sve sazvacemo u 2 minuta...

Vrh Dno