Šta je novo?

Gran Turismo 6 (GT6)

Ferrari 250 Testa Rossa
http://de.wikipedia.org/wiki/Ferrari_250_Testa_Rossa

Ujedno jedan od najlepših automobila svih vremena sa jednim od najmelodičnijih motora svih vremena (naslednik je završio i Ferrari Testarossa i 512TR)

800px-rl1958ferrari250te.jpg

Poslednja izmena:
Driver bre video to u muzeju, dodirnuo, ti ces njemu da kazes jel odvojeno il spojeno iz svog golf dizela..

Ima dva modela, cuvena 250 odnosno Ferrari 250 Testa Rossa iliti skraceno TR, koja je skoro prodata na aukciji za 16 milki dolara, proizvodila se od 1957. do 1961. i noviji model Ferrari Testarossa koji se proizvodio od 1984. do 1991. godine...

Naravno, 250 TR je daleko poznatiji model... :)

Cek, a po cemu je ovaj auto cuven ? Po dizajnu ? :)

Ne razumem zasto on postoji u tvojoj listi, kao vrhunski sportski auto ili sta ? GT ima vise oldtimera od svih ostalih igara zajedno, izmedju ostalog vise Ferrarija. Ferrari do pre par godina nema sportski automobil koji je pristojan i na stazi, ne samo na posteru, ovaj moze da bude super za Photo mode :) Smesno je da neko kaze da GT ima problem izbora automobila gde najjache simulacije iRacing i Asseto Corsa pored smesnog broja automobila su uspeli da ubace automobile koje niko ni ne vozi na stazi, a ne da nesto pobedjuju :) Moramo se odluciti da li zelimo sportske automobile sa decackih postera ili one koji nesto mogu da urade na stazi, idu tamo gde im ti volanom kazes za pocetak :)

Poslednja izmena:
Uh, gresis sad bas... cuven je bas po pobedama na trkama, 3 Le Mana a pobedjivao je i na Sebringu i Buenos Ajresu ( mrzi me sad da gledam tacno koliko puta :d )

Sto se tice izbora automobila u GT se slazem :)

P.S. cuven je i po dizajnu :)

Ma svaka mu cast za LeMan '58 godine protiv koga :) Danas je to za muzej, ne za GT. To nije Mazda 787B koja i dalje nema konkurenciju, to je auto koji treba da se nadje u GTu i nalazi se :) Ja mislim da ima dosta Ferrarija matorih koji su tamo, uvek ih sve pokupujem, vozim dvaput i onda stoje u garazi…

Nego ne prestajem da vozim koliko je ovo dobro, matori GT40 se cuje vrhunski, Stratos takodje, a onaj Red Bull prototip sto je bio glupost od Carli Caplina sa zvukom singerice u GT5, sada je eksplozija od zvuka i automobila, vozio sam hillclimb sa njim gde je put uzak koliko i auto i ono je neverovatan osecaj, jedva cekam da dodjem do F1. I druga stvar, sad je milina vozili i Standarde (i dalje su sa crnim cockpitom), zvuk i fizika su jednaki Premiumima, Skyline R33 i Supra turbo imaju original zvukove, milina ih je voziti samo zbog toga :)

Poslednja izmena:
Već si sakupio 20.000.000 za red bull prototype? U ovom meču nešto smrdi ne zvao se ja Lorimer. Igra je procurela pre tri dana, i još ni online ne možeš...

BTW, Lunar Race je takav trip...

Poslednja izmena:
@Driver

Niko ne spori da Mazda 787B zaslužuje da da bude tu. Ali 6 puta (ako se dobro sećam)? 20+ Miata i RX-7ica. Izgleda da neko tamo baš gotivi mazdu. Ima ih više nego Evoa i Skylinea što je bila glavna zamerka GTu od ljudi do sada.

Volim što ima istorijski značajnih vozila poput Citroen 2CV i Fiat 500. GT i treba da bude i virtuelni muzej auto industrije ali trebali su još mnogo vozila za to da ubace i nadam se da hoće. Jedan veliki "Car History of the World DLC" bi bio prava stvar kada već nema kola u originalu. Kada su već ubacili Furai koji sigurno nisu testirali jer je izgoreo do temelja mogu i stare automobile.

Igravši rFactor sa GP 1937 modom poželeo sam da vidim tako nešto u apsolutno svakoj realnoj vožnji. Osećaj vožnje tih monstruma je stvarno nešto posebno a zadovoljstvo dobrog kruga neprevaziđeno.

Poslednja izmena:
U Gran Turismo-u si uvek imao takve zezancije, ova je samo najekstremnija.

Gde je najpovoljnije uzeti igru na disku?

Nezahvalno pitanje.
Kod jedne domace maloprodaje ne vidim da ga ima u najavi, druga pominje samo Aniverzari edisn po ceni od 8.000. Po toj logici, klasicno izdanje bi trebalo da bude nesto jeftinije, ali ga oni zapravo nude umesto klasicnog izdanja svima koji izvrse preorder s tim da je danas poslednji dan sudeci po onom sto pise na sajtu.
Stranci: ShopTo 39,85 bez postarine, Zavvi i TheHut 38,99, Base.com 39,99 funti. Preracunato u evre, dodje 48,1440 - dakle, koliko da ne podlegne carini, ako gospoda primenjuju isti kurs, odnosno oko 5.500 dinara. U to valja ukalkulisati cekanje, petljanciju s carinom, srpski PDV sve i da ne bude carine. Ako bih narucivao, mozda bih birao Zavvi/TheHut uz kupone od 10 odsto popusta, koje cesto dele i besplatnu postarinu. Ne znam da li postoji bolja ponuda?

Bolje za te pare da "siđem međ' pirate" :(

Uh, da. Ko zeli neku igru za kolekciju njemu se najpre isplati da je kupi kasnije, kad barem van granica nase lepe zemlje znacajno padne cena, pa se lakse podnese i dupli PDV. Uzgred, base.com ga ponekad selektivno odbija, ali kod njih ide i postarina, pa se sve to vrti tu negde. U sustini, porediti pirate i nesto sto kosta vise od par hiljada je neumesno. Nabavka novih naslova neposredno po izlasku je postala prilicno skup sport.

Jel zna neko mozda da li ce biti preload ove igre? Kupljena je vec i ceka ali bar da mogu danas/sutra da je skinem pa da se 6-og otkljuca bilo bi idealno, kao za GTA V...

Au, GT6 je zeznuo i Forzu 5 po mikrotransakcijama. Jaguar XJ13 ili bilo koji od Gran Turismo X specijala koji su svi po 20.000.000 kretita izađu po 150 USD, iliti više nego duplo više od najskupljih kola u Forzi!

The PlayStation Store updated today with the prices for these. They are as follows:

500,000 In-Game Credits (£3.99/€4.99)
1 Million In-Game Credits (£7.99/€9.99)
2,500,000 In-Game Credits (£15.99/€19.99)
7 Million In-Game Credits (£39.99/€49.99)

The video, below, showcases GT6's cars and reveals one of the top priced, the Jaguar XJ13, which costs 20 million credits. You can grind for it in traditional Gran Turismo fashion or you can buy it straight away if you drop £119.95 - that's the total you pay for two packs of 7m credits, two packs of 2.5m credits and one pack of 1m credits.

http://www.eurogamer.net/articles/2013-12-04-gran-turismo-6-microtransaction-pricing-revealed

Polyphony Digital nema kontakt E-Mail inače bi im dao još par predloga za mikrotransakcije kada su već krenuli tim putem, poput

1.99e - Mark specific offline race as won. Championships priced according to number of races in it.
1.99e - drive a specific offline race without car restrictions
1.99e - drive a specific offline race without driving rules other than checkpoint system
2.99e - drive a specific offline race without driving rules other than checkpoint system or car restrictions
0.99e - rent any in-game car for 24hours

i tako dalje. Milsim kada su krenuli tim putem neka idu do kraja

Poslednja izmena:
Ne, sve može da se zaradi i regularno. Mada regularno je pitanje poštenja igrača pošto na nekim stazama možeš da isecaš po četvrtinu staze presecajući preko zelenila i u nižim klasama to se ne kažnjava. To omogućava brže generisanje love ali čak i najbržim metodom koji sam za sada ostvario ti treba preko 20 sati čistog rendanja jedne trke da kupiš bilo koje vozilo od 20.000.000 kojih ima makar 6.

Ah,da, da ne zaboravim da dodam. Tako je bilo i u petici. Mislim na količinu vremena ali si u petici imao i B-spec koji je bo da kažem trenerski mod koji je olakšavao "vožnju" i ubrzavao generisanje para u isto vreme.Da me zaboravim da ćeš morati trošiti pare na jedno 15-20 vozila da samo odvozaš ponuđene trke tbog raznoraznih ograničenja a to će ti pojesti koje milionče takođe. Iskoristili su standardno suludu GT ekonomiju da žickaju pare od igrača, a videćemo i šta će biti u plaćanom DLCu što je sigurno jer DLC Store stoji u glavnom meniju. Kada ti se jednom oslade pare, teško je osatti pošten.

Poslednja izmena:
Pojavio se update tezak 1.2GB.

Dobar je update, dobijate nekog mercedesa vision, solidan auto i sve licence sto ste presli i onaj greenwood opet udjete tu i dobijete nova kola, cini mi se da je pocetno ucitavanje igre brze, a mozda i gresim btw na netu sam video da je jos preuredjena skripa guma, sto se i primeti malo, a dodato je i nestov kod grejanja guma sa leve strae, sve u svemu super igrica, ako hocete da to bude

Instalirao sinoc patch, dobih onog mercedesa sa kojim ne moze da se skrene u krivini. :D
Sto se ocitiavanja staza tice, kod mene se cekanje produzilo i to dosta duze sada cekam da se trka startuje, ponekad dok cekam da ocita stazu zvuk zasecka...

Mercedes je odlican, pogotovo za prelazenje pojedinih takmicenja u SP kampanji [ako je prejak, lako mu se moze oboriti rad motora da se smanji PP]. :D

Igram vec par dana po malo, G27, zero assists, isprobao sam MP danas, prvi online challengeovi su smece [jako malo para daju], SP kampanja najzad ima smisla i logike, meniji su odlicni i brzi.

Sve u svemu, I'm happy.

Smorilo je cekanje. Pre peca je bilo munjevito,a sad kilavi. Resenje je da se u opcijama iskljuci auto-instal. Posle toga ucitava kao i pre peca.

Na sad vec instaliran patch ili moram da brisem igru pa da je ponovi instaliram?

Smorilo je cekanje. Pre peca je bilo munjevito,a sad kilavi. Resenje je da se u opcijama iskljuci auto-instal. Posle toga ucitava kao i pre peca.

Pa u oba slucaja mora da se iskljuci autoinstall da za svaku stazu ne bi cekao po 10 minuta, a i posle toga brze se ucitava sa iskljucenim autoinstall jer je ocigledno sve spakovano...

Vrh Dno