Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hajde ti to lepo 3x proveri posto to nije bas tako, bez obzira sta stavio karta je na 1,2V, ma sta afterburner pokazivao, a o 220W za jednu kartu moze samo da se masta. Jedna karta na celeron masini 308W, 2 komada, underclockovana od 520-550W, kako koja masina.

STa hoces reci da ostatak racunara ne trosi struju vec samo te karte ? Ajde ti to bolje malo prepracunaj i ne sumnjaj mnogo u nasa merenja preko uticnice za merenje ;) . Ceo Sindin racunar iz njegovog potpisa u iddle trosi 65w kada se pokrene kopanje trosi 285w .

Sve vreme sam i govorio o potrosnji celog racunara, a Sinda ima 1x ASUS 280X DCII TOP, ja 10x ASUS 280X DCII TOP i stoga imam skroz drugacije probleme, pa da nastavim sa izlaganjem (inace Sindi se zahvaljujem na dosadasnjoj pomoci i ovde JAVNO pred svima)

Misterija sa ASUS R9 280X DCII TOP je razresena.

ASUS 280X moze SAMO I JEDINO (bar jos neko vreme) da menja napon sa ASUS GPU tweakom i da ga ZAISTA i promeni, a ne samo da pokaze lepe zelje i cestitke u vidu grafikona u afterburneru, a sve zbog "unikatne" 12-fazne full digitalne naponske jedinice-ser*nje
ASUS GPU Tweak vec godinama nema mogucnost da menja napon na 2, 3 ili vise karti, menja napon samo na 1 karti i menja taktove samo na jednoj karti, dakle TOTALNO neupotrebljiv softwer-ASUS "sabani" nisu u stanju da ga naprave kako treba.

Ostaje nam cekanje ali cini mi se uzaludno da Afterburner otkloni ove nedostatke.

Poslednja izmena:
Gorane da li ovo znaci da je voltaza-napon zakljucan na Asus 280x Top karti? Odnosno da sa burnerom, trixxom ne mozes menjati voltaze na rigu sa cetiri karte vec ce raditi na defaultu?

Znam za moje ale msi7950 burner ne da menjanje napona dok iz trixxa mogu da menjam , medjutim cim pustim mining u gpu-z mi skoci na 1.22 iako mu zadam npr 1070...

Gorane da li ovo znaci da je voltaza-napon zakljucan na Asus 280x Top karti? Odnosno da sa burnerom, trixxom ne mozes menjati voltaze na rigu sa cetiri karte vec ce raditi na defaultu?

Znam za moje ale msi7950 burner ne da menjanje napona dok iz trixxa mogu da menjam , medjutim cim pustim mining u gpu-z mi skoci na 1.22 iako mu zadam npr 1070...

Upravo tako sto se tice Afterburnera, Trixx jos nisam probao.

Inace i pored ovoga, karta izgleda "seta" napon, nanize kad nema potrebe. Izgleda da ta digitalna naponska radi "inteligentan" posao. Ventilator mi je manualno namesten na 52%, nije glasan, a temperatura se u dugim i sporim ciklusima seta od 62-68C, ciklus traje oko 15-30 minuta. Karta je sposobna za oko 690kh/s out of the box, bez overkloka, cak sa skidanjem takta memorije na 1500 MHz. Power limit karte se mora staviti na +20% kako bi bacala visok hashrate. U principu ona ce na racun odlicnog hladjenja i visokog hashrate-a vratiti tu razliku u struji zbog zakljucanog napona.

Poslednja izmena:
Stigla danas PowerColor PCS+ R9 270X

Napon je zakljucan.

Malo podignuti clock-ovi sa 1425/1100 na 1500/1149 i baca 459KHs

Upravo tako sto se tice Afterburnera, Trixx jos nisam probao.

Prosto ne mogu da verujem, svi pricamo otkljucan napon, otkljucan napon, kad ono trt... sad bi ih pobacao kad mi dodju u cetvrtak.
Kako si ustanovio za napon Gorane?
Ajde ako te ne mrzi probaj sa trixxom?
Poz

Definitivno ima nešto u ovome što Goran kaže. Baš istražujem zašto mi je tako velika potrošnja. A i gpuz ima čudna očitavanja.

Ustanovio sam u petak uvece cim su mi stigle, a sta ovde neki gledaju i sta pricaju nije mi jasno. Nekad se vala na ovom forumu znao red i znalo se ko sta prica. Ja sam prosao sito i reseto sto se hardwera tice i normalno da mi tako nesto nije promaklo. ***, sta reci. Mislim OK je karta, vidis i sam da su sada sve R9 280X karte uhebane i da ni jedna ne menja napon, izuzev Sapphire-a, a opet on tj. DualX ima smrdljivo hladjenje. Vapor-X je izgleda TATA u ovoj seriji. Sad svi oni trose AMD-ove zalihe losih ASIC-a cipova i zato su svi pozakljucavali napone samo da to nekako radi. Sta reci, proslo je vreme MSI 7950 TF karti koje su na 1000/1250 radile pri 0,95V i bacale 570kh/s. Dve takve karte su na masini sa sve masinom "vikle" 365-370W. Tog odnosa kh/s prema W vise izgleda da nema da se kupi.

GPU-Z se pogubio, uzeo sam unimer, merim 1,196V na kondenzatorima kod GPU-a, toliko o tome :(

Pojasni ako te ne mrzi?

Koju voltazu zadas i sta pokazuje gpu-z?

Jesi li ti probao iz trix-a?

Jedino ASUS GPU Tweak menja napon ali SAMo na jednoj karti, ***, tako je kako je. Sad svi da zovemo Spacemastera da zove ASUS strucnjake na tajvanu da se zali!!!

Ustanovio sam u petak uvece cim su mi stigle, a sta ovde neki gledaju i sta pricaju nije mi jasno. Nekad se vala na ovom forumu znao red i znalo se ko sta prica. Ja sam prosao sito i reseto sto se hardwera tice i normalno da mi tako nesto nije promaklo. ***, sta reci. Mislim OK je karta, vidis i sam da su sada sve R9 280X karte uhebane i da ni jedna ne menja napon, izuzev Sapphire-a, a opet on tj. DualX ima smrdljivo hladjenje. Vapor-X je izgleda TATA u ovoj seriji. Sad svi oni trose AMD-ove zalihe losih ASIC-a cipova i zato su svi pozakljucavali napone samo da to nekako radi. Sta reci, proslo je vreme MSI 7950 TF karti koje su na 1000/1250 radile pri 0,95V i bacale 570kh/s. Dve takve karte su na masini sa sve masinom "vikle" 365-370W. Tog odnosa kh/s prema W vise izgleda da nema da se kupi.

A sta kaze trixx i posle gpuz nakon menjanja?
Znaci i Vapor ima otkljucan napon?

Mnogo su mi bitne ove informacije jer PLACAM struju :(

Nemoj da se nerviras, mene je "bol" prosao u nedelju uvece posle par piva, celu subotu sam bio nervozan zbog ovoga.

Evo ovako: uzmes 630w sto ti kazes i ono po W bi trebalo da bude dovoljno za te tri kartice i zbog toga nece crci ali...ono daje recimo,mrzi me sad da trazim tacno,na dve 12v grane po 20A i kad ti na jednu zakacis 7950 kome recimo treba 20A ona ce da radi,a na drugu zakacis 2x6850 kojima treba 2x12.5A=25A one ce da rade i nista nece crci ali ce ta grana iliti zice da se preterano greju i na kraju i da izgore i istope se.To se tebi desilo.Zato i kazem opet za mining je potrebno napajanje sa jednom 12v granom koja je recimo za 3x7950 bar 60A i one ce dobiti svaka po svojih 20A i mirna backa.Jos jednom ako napajanje ima dve grane od 30A i ti zakacis 3x7950 jedna karta ce dobiti svojih 20A a druge dve na drugoj grani ce umesto 40A potrebnih dobiti samo 30 i te zice ce se preterano grejati i istopiti.

To sto ti govoris ima smisla ali u toj kombinaciji.a u mom slucaju je druga kombinacija i nisu se istopili kablovi vec konektori(24-pinski od ploce i napajanja). Druze hajde da se ponovim posto imam utisak da ne citas do kraja sta pisem tt 630w ima 588w na jednoj jedinoj 12v grani ili ti 49A. Bile su tri grafike, znaci 1x7870(ne 7950) i 2x6850 i one sa ostatkom sistema mogu da povuku oko 480-490w. A ovo napajanje to moze da isprati komotno. Problem je sto su one vukle preko ploce ono sto nisu mogle da povuku preko 6-pinskih konektora i to je prouzrokovalo topljenje konektora. Kod kartica 7950 koje imaju 2x6 ili jos bolje 6+8 konektore je ta mogucnost manja pogotovo kada se undervoltuju jer im ta dva konektora teoretski (a i prakticno nije daleko) dovedu oko 150w ili u drugom slucaju kod 6+8 konektora 225w sto je vecina njima potrebne snage i na ploci ostaje da im dovede po kartici do 40-50w, sto je u nekim predvidjenim granicama.

Koliki WU imate sa tim podesavanjima 280x karti?

Postavljen je link na sliku gde neki lik ima 70khasha iz 280x karte s tim da mu je WU 580 sto sve oko rezultata baca u kantu...

Mislim da je to to sa mojom 270X...ako neko ume bolje neka okaci!

Temperatura prostorije je 23-24C. Nije nicim dodatno hladjena.
Od sutra ide u server sobu gde rade 2 klime na 17C pa ce biti dodatno smanjeni obrtaji na cooler-ima koji su cak i na ovim obrtajima skroz podnosljivi.

Kartica placena u Emmi-u 17k dinara. Evo i par slika ambalaze i same kartice, ali slikane matorim blackberry-em.

Evo i posle 100 share-ova ide ok...FTC na Coinotron-u.

Poslednja izmena:
Opušteno. Problem rešen. Ab beta 15 menja napone. Uspeli smo da skinemo oko 100w kad undervolt. :)

Da, na asusima 280x t model, rig sa 3 grafičke, napajanje v1000

Ne menja, stoji i dalje, cim meni ne opada broj W na meracu znaci da ne menja.

Stavljam sve, Kernel Mode, unlock, ovo one, unofficial, ma sve, dzaba....

Mozes li mi poslati tvoj BIOS od jedne karte, sacuvaj ga sa GPU-Z.

Jos bolje daj molim te ako ti nije tesko SS od GPU-Z gde se vidi verzija BIOS-a. Prosto mi neverovatno da ima "zakljucana" i otkljucana verzija BIOS-a.

Poslednja izmena:
Nisu moje kod društva smo i merimo detaljno da budemo sigurni. Jedva čekam da odem kući i probam jer su razlike u potrošnji i temperaturama baš velike.

Hajde i mene jako zanima, jer ovako zakljucane bas i nisu mali potrosaci. Prosto ako neko uspeva da menja napon, a neko ne, onda je to ASUSOV ozbiljan propust.

Nisu moje kod društva smo i merimo detaljno da budemo sigurni. Jedva čekam da odem kući i probam jer su razlike u potrošnji i temperaturama baš velike.

Pozuri ako Boga znas, Gorana moze da o'ladi pivo mene ne, jer svaki mesec kad stigne EPS Snadbevanje kao da me neko potopi u raso ;)

Gorane sta ti dobijas sad kad stavis DADE-ov AB ?

Isto sto i pre, na slajderu 1147mV, u grafikonu 1,200V i setam ja skalu na recimo 1,08V i nista, ostaje na 1,200V na grafikonu. Kad imas 2 karte onda se na jednom grafikonu kao nesto desava. Bez obizra, sta stavljao od 1,05V do 1,25V meni i dalje vuce 304W masina iz zidas a 1 kartom i 540W sa 2 karte, dakle nije promenio napon.

Probao sam da vadim kartu, da menjam mesta, da saltam.. ma sve. Kad on nece na 1 karti da menja, sat ce tak sa 2,3,4...

Poslednja izmena:
Vrh Dno