Šta je novo?

LG Nexus 4

Dobro ajde i ti sad pretera, nisu ocajne fotke nego nisu nista spektakularno. Imas Gizmo-v test Nexus 4-rke i mozes da vidis da li su ti fotke zadovoljavajuce. U principu po mom misljenju uz malo vise muke mogu da se naprave ok fotkice na ovom telefonu tj. treba malo znanja. Nexus 5 ti ima opticku stabilizaciju sto je kul ako volis da slikas objekte u pokretu i generalno za nijansu bolju kameru. Nexus kamere su namenjene najvise da budu koriscene za drustvene mreze a ne za umetnost nazalost.
Nexus 4 stvarno ima nenormalno nisku cenu za ono sto nudi tako da ne mozes da pogresis. Nexus 5 bih preskocio i Nexus 4 zamenio Nexus 6-icom u toku 2015. :D

Dobro ajde i ti sad pretera, nisu ocajne fotke nego nisu nista spektakularno. Imas Gizmo-v test Nexus 4-rke i mozes da vidis da li su ti fotke zadovoljavajuce. U principu po mom misljenju uz malo vise muke mogu da se naprave ok fotkice na ovom telefonu tj. treba malo znanja. Nexus 5 ti ima opticku stabilizaciju sto je kul ako volis da slikas objekte u pokretu i generalno za nijansu bolju kameru. Nexus kamere su namenjene najvise da budu koriscene za drustvene mreze a ne za umetnost nazalost.
Nexus 4 stvarno ima nenormalno nisku cenu za ono sto nudi tako da ne mozes da pogresis. Nexus 5 bih preskocio i Nexus 4 zamenio Nexus 6-icom u toku 2015. :D

Svestan sam ja da telefon nemoze da zameni fotoaparat pogotovo ne u ovom cenovnom rangu,kao i da npr galaxy s3 pravi bolje fotke od nexus 4 ali zato po meni je sve ostalo na strani n4 pocev od najbitnije stavke a to je CENA ☺ kao i uvek softversko azuriranje

Upravo tako, sada je na tebi da odlucis da li je Nexus 5 vredan povlacenja dodatnih 120-130 evrica iz dzepa :D

Ja sve više mislim da nije vrijedan.

Mozda sam se malo lose izrazio, ali opticka stabilizacija pomaze oko snimanja kada kamera nije mirna, pogodno za slikanje u "pijanim" situacijama :D

Bo'me, da se naci na xda i poneki mod za kameru, sa kojim se podigne nivo detalja na slikama (a s njime i velicina slika, doduse) kao i bitrate videa. Pa se, ako nista, malo popravi i utisak o kameri.

Hahaha pa polako pomeraj telefon i gledaj da dobro naciljaš:-D

pa ranije sam drzao fon vodoravno i ciljao tako i ispadale su kakve takve a onda sam gledao erikin tut i ona drzi uspravno plus ne mrda ruke da bi centrirala nego ga stabilno drzi i okrece se u krug i onda ga sam nagne na gore ili dole kad pravi novi krug iako sam ja pomerao cele ruke i namestao, i sad kad kao radim pravilno ispadne 6 puta gore nego dok sam navodno radio nepravilno
:D

edit
pa to sam i gledao :D

Poslednja izmena:
Juu, kako radi ova likusa to? Nisam ni znao da moze to da se uradi. Toliko o tome koliko me interesuje kamera :D

otvori kameru i imaces kad kliknes na slicicu iste da biras, fotografija, video, panorama, fotosfera, bas dobra stvarcica kad si na nekom lepom mestu :)

Ova riba na videu pokazuje kako ne treba da se radi. Poenta je da kamera bude ta oko koje se okrece. Znaci okretanje je po osi kamere, a ne osi choveka. Ovo je nacrtano u uputsvtu kada se prvi put udje u sferu. Takodje, vrlo je zaje8ano napraviti dobru sferu u malom prostoru. Sto otvoreniji prostor to bolja sfera.

bilo bi vrh kad bi moglo ovako u bilo kojoj aplikaciji da bude, da se vidi sadrzaj ispod status i nav bara :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1385907779013.jpg
    uploadfromtaptalk1385907779013.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 199
Ova riba na videu pokazuje kako ne treba da se radi. Poenta je da kamera bude ta oko koje se okrece. Znaci okretanje je po osi kamere, a ne osi choveka. Ovo je nacrtano u uputsvtu kada se prvi put udje u sferu. Takodje, vrlo je zaje8ano napraviti dobru sferu u malom prostoru. Sto otvoreniji prostor to bolja sfera.
znači telefon držiš iznad jedne tačke a ideš u krug oko nje? *** njoj je ovako dobro ispala fotka.

bilo bi vrh kad bi moglo ovako u bilo kojoj aplikaciji da bude, da se vidi sadrzaj ispod status i nav bara :)

čitljivost = 0 :)

Ne može baš u svim aplikacijana (Opera mi prva pada na pamet), ali bilo bi lepo. Naravno ne očekujem ništa od Gugla.

Evo samo da nadjem link sa tim modom za kameru.

Aj javi i da li radi na 4.4 taj mod.
Znam da ima za 4.3 ali za kk nisam siguran.

čitljivost = 0 :)

Pa to ni ne treba da bude čitljivo, jednostavno ekran izgleda veće i to je lepo. Naravno u igricama treba zadržati full screen.

Edit: Izgled nav bara u Google Now je jedan lep primer kako bi to moglo da izgleda

Edit 2: Hvataju me ovako s vremena na vreme neke bubice, probao sam do sada sve platforme, Windows Phone mi se ne sviđa uopšte, ama baš. Android koristim već tri godine sve od verzije Froyo pa evo sad do KitKat, zasitio sam se, ali iOS još nisam probao i nešto se razmišljam da uzmem 4S ili da skupim još malo pa oko Nove godine možda 5 da uzmem, ne znam. A možda me i prođe za koji dan sve ovo. Kad bih mogao da ga iznajmim negde na 10 dana da izgustiram.

Poslednja izmena:
Nema sta toliko da se gustira, onako kako je namesteno, tako ti radi i to je to. Na Androidu mozes da se igras do mile volje. :)

Jedno pitanje, samo da mi potvrdi neko ko ima android 4.4. Jel moguce da su uveli ovu notornu glupost da mozes da imas samo jednu sms aplikaciju??? Ja na PA 4.3 romu imam go sms pro i hangouts i to obe rade bez problema, mogu da saljem sms iz koje god hocu. Kod devojke na stock 4.4 mora da izabere hoce li hangouts ili go sms pro. Ako izabere jedno u drugom vise ne moze da salje poruke. Mislim, bas *****ski.

Pa probao bih, bio lošiji ili bolji, moram da probam. A ovo može i previše da se čačka, sednem da učim kad ono update za rom. Instaliram, pa bude neki problem pa provedem sat vremena drndajući, pa mi stigne notofikacija da je neko okačio nesto novo u Mobilnom modu pa mi se svide ikonice, pa tražim da skinem, pa nameštam, pa neke apps moram pojedinačno pa haos, stalno neko drndanje. Treba mi odmor.

Ej, samo probaj da pređeš na iOS! :-D

Pa probao bih, bio lošiji ili bolji, moram da probam. A ovo može i previše da se čačka, sednem da učim kad ono update za rom. Instaliram, pa bude neki problem pa provedem sat vremena drndajući, pa mi stigne notofikacija da je neko okačio nesto novo u Mobilnom modu pa mi se svide ikonice, pa tražim da skinem, pa nameštam, pa neke apps moram pojedinačno pa haos, stalno neko drndanje. Treba mi odmor.

Onda iOS i nista ne diras i koristis telefon samo :)

Vrh Dno