Šta je novo?

LG Nexus 4

Ne mogu da se rešim iritantnog laga sa home i recents buttonima na dalviku. Dešava se na svim ROM-ovima, pa i na stocku, kad prebacim na ART sve radi kako treba. Je l' primećuje to još neko?

Ne, nego ne drze minimalac osvetljenje (autobr i kad si kuci) i tapatalk i wifi i to je to oko 5 sati sigurno. Izadji malo 100% osvetljenje + 3G, pa ces da vidis 3ipo/4h :)

Naravno da je na stock, bar sto se mene tiče. Ako vam je bitnija duzina baterije od customizacije onda je stock najbolji izbor em nema bugova...

Nista nije bitnije od customizacije :D

Elem,ja drzim osvetljenje na 30,35%, 2g po potrebi i wifi po potrebi. Bas cu da vidim koliko cu da izvucem danas, pa cu da okacim rezultat

izvucices od 4 do 4 ipo jer sam ga ja identicno kao ti koristio :D

Ne mogu da se rešim iritantnog laga sa home i recents buttonima na dalviku. Dešava se na svim ROM-ovima, pa i na stocku, kad prebacim na ART sve radi kako treba. Je l' primećuje to još neko?
Čitao sam na XDA o ovome, i drugi se žale i kažu da na ART-u nema tih problema.

Ja nisam primjetio neki lag.

E bas cu ja da vidim koliko meni izdrzi, deluje nerealno da vam drzi toliko baterija na SoT-u :)
Koji kernel, koji rom, jel to sve na stocku?

Kataklizma 4.4, hells core kernel, podesavanja stock... Prosecno koriscenje, najvise surf, ytube, razgovori, poruke... Osvetljenje na auto, 3g po potrebi, inace mnogo jede bateriju, jer mi je mnogo los signal i stalno prebacuje 2g/3g...

Kataklizma 4.4, hells core kernel, podesavanja stock... Prosecno koriscenje, najvise surf, ytube, razgovori, poruke... Osvetljenje na auto, 3g po potrebi, inace mnogo jede bateriju, jer mi je mnogo los signal i stalno prebacuje 2g/3g...

Probao sam Kataklizmu i ne svidja mi se. Nije mi radio nesto posebno, PSX mi je dosta bolji.
Taj hells nisam probao, videcu da oprobam njega, mozda i novog franca.

Čitao sam na XDA o ovome, i drugi se žale i kažu da na ART-u nema tih problema.

Ja nisam primjetio neki lag.

Probaj da pootvaraš neke "zahtevnije" aplikacije, pa onda da prelaziš iz jedne u drugu preko recents dugmeta, tu se oseti. Nije nešto bog zna šta ali je primetna razlika između ART-a i Dalvika...

Preći ću na ART narednih dana. Ima li razlike u bateriji između Dalvika i ART-a?

Posto je ova tema najaktivnija i posto stalno flesujete custom ROM-ove verujem da cu naci na pravi odgovor bas ovde.
Naime vec 2 dana pokusavam da otkljucam bootloader na mom LG L9, a sada sam gledao malo po netu pa vidim da otkljucavate i vi na taj nacin pa se zato nadam da cete mi moci pomoci.
Imam 4.1.2 na njemu, verzija P760, i sve sam pokusao. Root-vao ga prvo. Jednostavno funkcija "adb reboot oem-unlock" ili "adb reboot bootloader" samo restartuje telefon i nema sanse da dospem u fastboot mode :/ Sve sam pokusao sto sam nasao po netu, instalirao SDK, trazio drajvere od telefona i nema pomoci. Kompjuter prepozna i instalira drajvere takodje ali dzabe. A kada udjem u LG Software Tool kaze mi da je update-ovan recimo ali posle nekog vremena kaze da drajveri nisu instalirani i da se pozabavim time, a kada se stisne opcija za install drajvera onda biram tamo one mreze ili sta su: T-mobile, verizon i ostale a ni u jednoj nema model P760 da izaberem. Jedino kod T-mobile ima P769 sto sam pokusao ali isto nista od toga.
A i oni toolkit-ovi sto sam skinuo rade na istu foru, samo su malo ukraseni ali iste funkcija obavlja sam pomocu jednog klika i isto samo rebootuje telefon.
Valjda nisam izostavio jos nesto bitno da vam prenesem.

Ne znam vise gde da trazim, kome da se obratim, vi ste mi poslednja nada :D

Edit: mozda je bitno

"adb devices" mi vidi telefon, dok "fastboot devices" ne vidi.

Poslednja izmena:
Inače ja sada prvi put vidim gore kod mreze 3G na telenoru mi je uvek bilo e ili h :D Inače od danas sam u mts :)

Sta bi, zamrla tema? :) Nema postova vec 12 sat :)

Elem, pojavila mi se rupica i vazduh ispod folije na ekranu. Izgleda da sam kljucevima ili necim u torbi potkacio foliju. Nista strasno ali pocinje da me iritira, pa ako neko ima foliju za ekran viska voljan sam da platim pa da probam da zamenim.

Uplasili se mog pitanja :D Salim se :D
I meni je bilo cudno, pise se redovno u temi, onda ja pitam nesto i tisina :d

Inace pokusavao sam jos svasta vezano za moj problem. A fora je da komp ucita drajvere normalno, ali kada hocu da ga ugasim pa drzim volume +, ubacim usb i bateriju (te neke cake sam nalazio) onda je problem sto se cuje onaj zvuk na kompu plugged, unplugged i tako u nedogled. Jednostavno jos mi ostaje da probam na nekom drugom kompu, za sada nista...

@marko_s ja sam kupio u prodavnici na terazijama (onaj izlog koji se nalazi na ulazu u nusicevu). Kupis tu a u cumicevom je servis gde ti odmah zalepi, dobije se i zadnja folija oko 300din. Dobra je od kako sam nju stavio mnogo se manje vidi svetlucanje.

Baterija mi znacajno duze traje na standby-u. Sigurno 4-5 sati vise nego na 4.3 (a verovatno 7-8 sati u odnosu na 4.2). SOT nije mnogo poboljsan, ali dovoljno.
Svaka cast guglu

Imam porblem sa mojim Nexus-om kao na ovom klipu. I poceo je uzasno da me nervira, ne znam zbog cega se to krckanje samo odjednom pojavilo.
Da li zna do cega to moze biti i kako moze da se resi? Da li je slucajno neko imao taj problem do sad?

chill_pill.jpg :D:D:D

Meni tako od opcetka krcka na jednom mestu, ali uglavnom ne stiskam telefon tako da ga nikad i ne cujem :)

Krcka i meni pomalo na donjem delu, ispod zvučnika. Valjda sam se pomirio s tim, ni ne primećujem više :p

Ja hteo da ga nosim u servis jer je u garanciji. Ali ako nije nista strasno onda necu. Jer mi je telefon kao nov bez tackice. Inace meni se desava to krckanje samo na strani gde je kamera i u sredini.

U svakom slucaju zbog cega se to desava i jel moze da se sredi nekako? Ili je jedino lek da se stave druga nova ledja?

Uplasili se mog pitanja :D Salim se :D
I meni je bilo cudno, pise se redovno u temi, onda ja pitam nesto i tisina :d

Inace pokusavao sam jos svasta vezano za moj problem. A fora je da komp ucita drajvere normalno, ali kada hocu da ga ugasim pa drzim volume +, ubacim usb i bateriju (te neke cake sam nalazio) onda je problem sto se cuje onaj zvuk na kompu plugged, unplugged i tako u nedogled. Jednostavno jos mi ostaje da probam na nekom drugom kompu, za sada nista...

Možda zato što nemamo L9 već N4 :D
Jesi li pokušavao uputstva sa ove teme: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2292828
Mislim da je uzrok tvog problema tvoj SW, tako da ti mi teško možemo pomoći...

^
Pokusao sam i to :D
Ma sve se nadam da ce uspeti na nekom drugom kompu...Problem je sa drajverima mislim...

probaj na razlicitim USB potrovima ako nisi, ja dok sam imao grand x nomalno je mogao da ga prepozna samo na jednom USB portu... Zasto nemam pojma

Ja hteo da ga nosim u servis jer je u garanciji. Ali ako nije nista strasno onda necu. Jer mi je telefon kao nov bez tackice. Inace meni se desava to krckanje samo na strani gde je kamera i u sredini.

U svakom slucaju zbog cega se to desava i jel moze da se sredi nekako? Ili je jedino lek da se stave druga nova ledja?

Kolko sam negde video, rešenje je da se odšrafe ledja i da se malo opuste... Nisam probao, tako neko sa xda reče.

Od sveg hvaljenja sa baterijom sad sam dobio neki zestok wakelock, i koja slučajnost bas kad sam ubacio mts karticu... :/

Poslednja izmena:
probaj na razlicitim USB potrovima ako nisi, ja dok sam imao grand x nomalno je mogao da ga prepozna samo na jednom USB portu... Zasto nemam pojma

Probao na 3 i nece :/ Doduse nekad se zapuca pa ako vise puta na jednom istom se poveze onda ga mrzi vise i da ocitava drajvere pa moram u drugi da ga ubodem :D Jedino sto sam nasao na netu kao moguce resenje je sto jedan lik rece da je na drugom kompu na Linuxu odma odradio. A drugi lik je na Win7 uspeo iz prvog puta, otisao na drugi Win7 i jedva da je i uspeo. Doduse gde god imam da probam je Win7, ali dobro...

Kolko sam negde video, rešenje je da se odšrafe ledja i da se malo opuste... Nisam probao, tako neko sa xda reče.

Ajde ako mozes da mi nadjes samo link ili neko upustvo pa da vidim sta i kako tacno treba se odradi. Ako mogu da to sam sredim. Ne bih bas da ga nosim u servis samo zbog toga, jer svi znamo kakvi su nasi serviseri.

Nisam pri računaru, odmor. :) ima na YouTube klipovi kako se otvara telefon.

Aj kad budes bio ako te ne mrzi nadji mi i okaci. :D
Video sam da ima na YT klipovi razni za otvaranje fona. Ali mene konkretno intersuje neki klip sa upustvom ili neki site sa slikama kako se namesta ovo krckanje da ne bude. To nisam mogao da nadjem na YT a i ovako neki site. :(

Nazad
Vrh Dno