Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Optimizacija im i nije bas neka extra, al su bar bolje odradili od proslog dela. Makar za moju masinu. Btw igra kod mene koristi sva cetiri jezgra, do duse na 60-70%.
Svidja mi se kako su odradili na pc-u keybord-joypad smenu u toku igre. Dok igras sa jednim tipa joypadom pisu ti komande za njega i ne mozes nista da radis sa tastaturom i misem. Onog trenutka kad pustis sve komande na joypadu i pocnes da igras sa tastaturom, momentalno prebaci natpise kontrola u igru za tastaturu i joypad ne mozes da koristis.

@Rayko imamo slicnu konfiguraciju, kako kod tebe radi kad je ukljucen SLI?

Aha, licno dozivljavam neka trzanja bez razloga svakih 10sekundi kad sam u sli, kad je singel gpu nema problema bas cudno :S

Ohhh super :d

100-tinjak sigurno, nisu stali u kadar. Maya suit, gold pistols, sword-pistol... da je Nomad iz Crysis-a sa sve nano-odelom iskocio i njega bih iskasapio. :D

ac4bfsp20131126091324104.png

ac4bfsp20131126091328760.png

ac4bfsp20131126091344461.png

ac4bfsp20131126091346276.png

ac4bfsp20131126091429722.png

Ubio si sto coveka a kapetan i dalje ziv ili je i on umro od straha kad je ovo video :)

Poslednja izmena:
Dobar review, ja sam odmah govorio da je zbog ovog anvila i ovakva situacija, dju*re od endzina.
Kad se moraju imati 2x 680-tke i da opet se dobije 30 fps u nekim situacijama je po meni ne prihvatljivo. Evo jedan shot od mene kao primjer:

AC4BFSP_2013_11_28_11_56_32_951.jpg

Al opet se prica da je dobro optimizovana, neznam mozda bolje radi na jednoj hd 6870, nisam probao :p

Overklokuj taj proc. imaces mnogo bolje rezultate. Ja doduse ne pratim broj frejmova u igri ali nisam primetio bilo kakav lag i pad frejmova. Probaj ovo sa proc. ako vec nisi jer ipak imas sli konfiguraciju i svaki mhz je znacajan...

Poslednja izmena:
Al opet se prica da je dobro optimizovana, neznam mozda bolje radi na jednoj hd 6870, nisam probao :p

Hahaha, ako mislis na moje komentare, procitaj opet. Nigde nisam reko da je igra dobro optimizovana, niti da radi bolje na jednoj 6870 od tvoje grafe, vec da radi samo bolje od predhodnika. Trojka je spustala fps i do 18 cak i u 1024x768, a black flag nisam video nizi od 27 u 1680x1050 na istoj konfi. Obe sam igrao bez AA i vsynca. I mislim da mi je OA off zbog boljih performansi.

@rayko procesor se overklokuje zbog uskog grala, tj kada nema dovoljno procesor snage da hrani gpu-ove da bih oni isti dostigli gpu usage blizu 100%. U svim igrama imam oko 99-98 usage non stop, npr na krizi 3 mogu da se pohvalim da radi fenomenalno i ako je igra najzahtjevnija sto se tice cpu trenutno na trzistu. AC 4 je smjesan, kao sto su vec dokazali jedan dobar dual core cpu nema nikakvih problema da ga goni na max, tako da je vise od dva jezgra u ovom slucaju zasebna liga. Tako da je overclock procesora neznacaj u bilo kojem segmentu ako su karte dostigle svoj maximum, jedino ako imas razlog zbog nekih specificnih programa, inace nema smisla opterecavati procesor sa visom frekvencijom.

@Subaru300hp druze moj hehe ma nisam uopste nikog ciljao sa komentarom nego onako spomenuo sam tu kartu jer mi je prva pala na pamet, a vidim u tebe je ta zato si se mozda i naso pogodjen, al nije mi to bila nikakva svrha samo spontano govorim, mislim sve u svemu nije uredu kako radi, i evo da kazem imam isto druga sa gtx 780 ti i slabije mu radi nego kod mene u bas ovoj istoj sceni.

Ok ;) samo samo sam dao predlog :) Meni je poboljsalo performanse u igrama kad sam oc procesor...

@Leon4
Kk, pogodila se ista grafa i da sam nekom postu malo i branio optimizaciju, jel nije bas ko neki naslovi totalno neoptimizovana, a i imao s tobom direktnu konverzaciju oko toga kako rad. A da nije odradjena kako treba, nije.
Igri ocigledno nije bitno koju grafu ili grafe imas fps ce da obara pa da obara. Imao jednu grafu od 100€ ili dve od po 600-700 dropovi ce da ti budu priblizno isti.

Poslednja izmena:
low budget igra, sklepana zbog para, a ne zbog kupaca, ko i cod ghost .

pa low, jer da su imali love napravili bi ovo ljudski, a ne da radi ko papak na 680gtx sli, a za pet meseci izace 50 patcheva i onda ce raditi perfektno, izdaj igru kad je gotov proizvod, a ne poluproizvod, koda su je srbi pravili :D

poenta cele price je da sada izlaze igre samo da bi izasle, a ne da bi bile dobre i to je cinjenica cod, bf4 (kopija, koju sam kupio jer sam opicen:D) i sad betmen (vec 10 patcheva), nfs itd, pa sacekaj, testiraj pa onda posalji napolje, imas racunare vidi kako radi to, a ne da na masini od 2000 evra izvlacis 40 fps, zbog grafike koja nije vau.Jedina igra koja zasluzuje novu graficku i nov cpu je za sad crysis 3m, ovo sve drugo je ispod mnogo. To ti pricam, nema vise ovde ni rada ni ideja,a ni zelje da se uradi nesto kako treba, sve je ovo samo da se izbaci sto brze.

Poslednja izmena:
Mislim da je sve samo ne low budget mada i loše si se izrazio za to što si pokušao reći. Istina, stoji to da ne ume da iskoristi aždaje od računara, koje pojedini poseduju, na valjan način.

Meni lično, isto kao što je neko već pomenuo, bolje radi nego AC3 i za sada mi je puno zanimljivija od prethodna 3 u serijalu. Ne kažem da je brutalna, već bolja od poslednjih nekoliko.
Na athlonu ii x4 i 6850 grafi radi u full hd (high/very high podešavanja uz minimalni AA i AF) i savršeno je igriva, nikakav lag se ne primećuje. Mada, ruku na srce, ne smatram sebe za profi gejmera koji mora igrati na 60fps-a.

Ovo assasin odelo i piratski zivot mi ne idu zajedno nikako :)

Ja cak i nemam osecaj da igram AC igru nego neku o piratima sto i nije lose za promenu...

Meni je odlično legla ova piratska atmosvera pre svega deo sa brodom i sve vezano za njega. Dosta su se odmakli od AC. Mogli su bez problema da izdaju igru smeštenu u ovaj svet ali bi rizikovali prodaju. Ovako su se zalepili za AC svet i nema problema.
Samo teško da će u sledećem delu ponoviti ovaj deo na moru tj. tu vrstu gameplay-a.

Meni je interesantno kako gosn' Edward zvizdi potpuno identicno kao njegovi kasniji preci Hejtam i Konor :D

Zna li neko gde se nalazi save game na PC-u?
I da li ce ga prihvatiti posle formatiranja i instalacije igre?

Nazad
Vrh Dno