Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Pocelo je :)

i6_Qc_C8_Vtm_Cg3y.jpg

Poslednja izmena:
Mi na PC moz samo da gledamo na yt ovaj dlc :D ili ce biti vremenska eksluziva za konzole, ima li neko neku sigurnu informaciju? Pogledah letimicno po netu i ne nadjoh info.

Poslednja izmena:
Freedom Cry je u okviru Season Pass DLC-a za PC tako da će se jednog dana pojaviti, samo nigde nema napisano kad.

Ako cemo posteno Ezio je bio zakon u svakom smislu! Ali sve sto se rodi mora i da umre...

Meni fali cvrsto tlo. Pomorkse bitke u trojci su bile fantasticne, ali ne toliko da zelim da cela igra bude takva. Zelim velike gradove, fali mi izgradnja gradova, renoviranje radnji, blacksmith, medic...
Nervira me sto nijedna lokacije nije nista posebno kao ranije. Kada odes u veneciju i sinhronizujes jednu tacku pa vidis ceo grad u krug... to je bio sjajan momenat za mene svaki put. Ovde je to samo gomila mestasca. I ima previse lokacija pa skupljanje svih sitnica postaje previse monotono i dosadno.
Cak mi je i penjanje uzasno dosadno. Taj segment su takodje srozali nekako. Vise uopste nema razlike da li se setas po zgradi ili putu.

+1000000000

Toliko volim tu epohu renesanse i svega sto krasi celu Italiju u to doba, mada i sada (citao mnoge knjige, clanke, video zapise itd, odusevljen tim dobom), da sam opet odigrao :) meni su vec u proslom delu upropastili sve i ovaj sam poceo, kad sam video da cu vise vremena provoditi na moru, nego kopnu (ne bukvalno), pao je unistall...

Ja sam AC2 posle nekih 4-5 sati igranja obrisao, nikako nisam mogao da igram sa tim sminkerom Ezio.

Ja sam AC2 posle nekih 4-5 sati igranja obrisao, nikako nisam mogao da igram sa tim sminkerom Ezio.

Reci cu ti iz svog iskustva da si pogresio kao i ja. 2 puta sam pocinjao dvojku, prvi put cim je izasla i odustao posle pola sata do 45min. Imao slicno misljenje za Ezia i zato odustao. Drugi put sam instalirao u nemastini sta da igram odusto na skoro istom mestu i tako je igra stajala godinu dana. Onda me ortak nagovori da igram sa njim brotherhood, posle 2-3h brotherhooda vidim da lik nije kakav sam mislio da jeste. Nastavim dvojku i za 3-4 meseca predjem sva 3 dela sa Eziom. 2 meseca od toga je bilo cekanje izlaska Revelationsa. Sa sigurnoscu sad mogu da kazem da je Ezio opusteno jedan od top 10 likova kreiranih u igrama. Igra prati njegov zivot od razvratnickog klinca do promucurnog matorca i treba da mu das sansu.

Drustvo, kako da nadjem sva zakopana blaga, tj mape. Nasao sam 19, pa mi fali jos 3. A negde sam video da treba da odradim Kenway's Fleet misije. Da li im mogu pristupiti, s' obzirom da nemam net na masini na kojoj igram single player?
Ili postoji drugi nacin da se dokopam tih mapa?

Reci cu ti iz svog iskustva da si pogresio kao i ja. 2 puta sam pocinjao dvojku, prvi put cim je izasla i odustao posle pola sata do 45min. Imao slicno misljenje za Ezia i zato odustao. Drugi put sam instalirao u nemastini sta da igram odusto na skoro istom mestu i tako je igra stajala godinu dana. Onda me ortak nagovori da igram sa njim brotherhood, posle 2-3h brotherhooda vidim da lik nije kakav sam mislio da jeste. Nastavim dvojku i za 3-4 meseca predjem sva 3 dela sa Eziom. 2 meseca od toga je bilo cekanje izlaska Revelationsa. Sa sigurnoscu sad mogu da kazem da je Ezio opusteno jedan od top 10 likova kreiranih u igrama. Igra prati njegov zivot od razvratnickog klinca do promucurnog matorca i treba da mu das sansu.

Ja sam tako keca obrisao posle 2 sata igre,veci smor,skorije nisam igrao.Sad prelazim dvojku i miljama ispred keca,ako mene pitate.

Kec mi je nekako ekstra, hard-kor zveketanje macevima. A i dosta je tezak u odnosu na sve ostale delove, pa je potrebno malo taktike, razmisljanja koga i kako napadati isl. Prvi put sam ga odigrao do onih templara sto te na kraju masakriraju, jer je pretezak. Mada uz dobre kombat opcije se nekako izadje na kraj :)
Dvojka je extra zbog nekih drugih stvari, mada Enzio je sminker u odnosu na Altaira. Kod dvojke je extra sto mozes da se makljas onim hidden blade-om, sto ima jacu pricu, neku ljudsku dimenziju, i naravno obilazak svih renesansnih gradova: Venecija, Firenca, Rim...
Trojka se vec malo razlikuje i odskace od AC fransize, posebno sa tim Americkim fazonom. A i igranje sa dva lika u jednoj igri. Nedostaje mi nekako vise istorijske podloge i dogadjaja vezane za Boston i Njujork. Ali je skroz OK igra.
Cetvorka, tj Black flag, nema nikakve veze sa ovim serijalom. Da se igra zove pirati (ili tako nesto) i da nema tog malog templar-assassin sukoba bila bi dobra ne-AC igra. Ali kao deo AC serijala, nekako mi je bzvz, posebno sto je vecina skoncentrisana na te pomorske bitke i krstarenja. A pride sto je najlaksi deo do sada, te se brzo prelazi (msm na glavnu pricu).

Ako bi nekome preporucio jedan deo da odigra, to bi bio drugi, ali bez onih nastavaka Brotherhood i Revelations. Najvise zbog price, likova, celokupnog okruzenja.
Opet to je samo moje misljenje :d

Meni je Brotherhood bio bolji od AC2. I nije Enzio vec Ezio :) AC3 mi je bio slab zbog glavnog lika, mnogo bi bilo bolje da je Konorov cale Haytham bio glavni lik. AC4 zasad ne mogu da procenim. Meni su pomorske bitke iz AC3 bile najbolji deo igre, pa sam tu pristrasan :) Meni se naravno vrlo dopada multiplayer u AC serijalu, ali i to je pitanje ukusa :)

Poslednja izmena:
Nemam nijednu zamerku na ovu igru. Odlična atmosfera, prelepa grafika, igra neverovatno zarazna za igranje. Najbolji Assassin's Creed do sada!

Nisam bio ljubitelj serijala. Presao sam prvi i drugi deo nekako "na silu" (Ezio Auditore da Firenze mi bio uzasno iritantan lik, mada ni Altair nije bio sjajan). Nije mi delovala nesto posebno na trailer-ima. Instalirao sam pre neki dan iz ciste radoznalosti ovu cetvorku i moram reci da je fantasticna. Uzasno je zarazna. Perfektna simulacija borbi brodova, lova na ajkule i kitove. Glavna prica je takodje zanimljiva, ali moglo je i bolje. Konacno interesantan glavni junak! Preporuka svima!

bas mi je interesantno kako je onima kojima je originalni ac bio dobar, ovaj prosecan, a onima kojima se nije svidjalo, ovo sada super.
necu da kazem da je neka strana u pravu, ali ocigledno je da je ovaj deo bas drugaciji.

Meni je altair bio najbolji lik. svideo mi se njegov razvoj u igri. bio je uobrazen, ali se promenio i shvatio nacin ubica. takodje nikada nije bio predstavljen kao dobar lik. iako su templari bili zlikovci, a ubice ih sprecavale, altair je jednostavno ubica. ne da bi spasio svet nego je ubica.
ezio mi je takodje bio sjajan. Conor je bezveze bio u svakom smislu.
Edward je kontra heroj. Iako ce se nesumnjivo razviti do pravog ubice sa moralom i idealima, on je sebicna pijana stoka. Protraceni talenat. Mozda nije imao tu srecu da se rodi u pravoj porodici kao ezio npr, ali nedostatak ambicije je uzasan.

@subtractor
Bas tako,slazem se sa tobom!Prvi deo mi je onako bas mracan i stvarno imas utisak da vodis pravog ubicu,hladnog i neumoljivog!Ezio je,kako je vec neko napisao,zenskaros i sminker!Onda odjednom postaje ubica i roka sve redom,ali i dalje je smesan kao lik!

bas mi je interesantno kako je onima kojima je originalni ac bio dobar, ovaj prosecan, a onima kojima se nije svidjalo, ovo sada super.
necu da kazem da je neka strana u pravu, ali ocigledno je da je ovaj deo bas drugaciji.

Meni je altair bio najbolji lik. svideo mi se njegov razvoj u igri. bio je uobrazen, ali se promenio i shvatio nacin ubica. takodje nikada nije bio predstavljen kao dobar lik. iako su templari bili zlikovci, a ubice ih sprecavale, altair je jednostavno ubica. ne da bi spasio svet nego je ubica.
ezio mi je takodje bio sjajan. Conor je bezveze bio u svakom smislu.
Edward je kontra heroj. Iako ce se nesumnjivo razviti do pravog ubice sa moralom i idealima, on je sebicna pijana stoka. Protraceni talenat. Mozda nije imao tu srecu da se rodi u pravoj porodici kao ezio npr, ali nedostatak ambicije je uzasan.

Bas tako, lepo si opisao. Zavisi od samog igraca, jer su likovi u suprotnosti (Altair vs Edvard), zavisi sta igrac vise preferira. Iskreno meni licno je prica na prvom mestu, a u BF je nesto i ne vidim, dok kod keca a narocito dvojke postoji. U trojci mi je Hejtam daleko potpuniji lik od Konora, i tesko me je smorio njihov switch. Tako da je sve to stvar ukusa...

Mani je klasican nacin igranja, zavrsavanje zadataka i tako to, postalo totalno nebitno kada sam ugledao ono lepo more.
Prakticno jedva sam docekao da se neka misija zavrsi da bi ponovo zaplovio :) Stvarno su ljudi podigli standarde sto se grafike tice..
sto ce sigurno uticati na nadolazece naslove.
Crysis 3, FarCry 3, BF4(ma bilo koja druga igra) ne moze ni da prismrdi grafici mora u AC4..

Koliko je prica povezana sa prva 3 dela. Posto jos nisam odigrao dalje od Brotherhood-a, da li da se upustam u ovo, da li cu nesto propustiti ili ne?

Podvodne misije su lepo uradjene a i lov na kitove i ajkule iz camca. Malo mi ide na zivce onaj legendary ship, ne mogu mu nista, neki predlog?

@ Shimec: Neces propustiti nista...

Poslednja izmena:
Ja sam prvo budzio brod, i kad ga sredis lepo mozes da se makljas sa legendom.
Moja taktika je da krenem sa mortarom, pa kad je ojadjen zveknes ga pramcem. Takodje ti je dobro da ga iz blizine izrokas onim plutonima (samo levi klik), i bezis dok nije poceo da uzvraca paljbu. Mada mi je sad malo dosadno kad sam sve presao, i glavnu i side misije

Jel moze da se uzme brod posle i posalje u sopstvenu flotu?

Ja jos nisam odigrao AC4 : Black Flag , ali zasad Ezio mi je definitivno najbolji protagonista.
Ima harizmu, smek , smisao za humor i sve sto treba i jednostavno je predstavljen kao osoba sa vrlinama i manama a ne kao masina.
Takodje njegov put od bebe koja mase nogicama i rukicama (setimo se porodjaja u AC2) preko povrsnog i nadobudnog klinca kome su jedino u glavi *****, alkohol (i stadion D) do jednog moraliste i idealiste , i jednog porodicnog coveka i mudrog cike sa sedom bradom.
Mislim da ni u jednoj drugoj igri nije do te mere ispracen zivot i razvoj nekog lika.

Sto se tice Altaira , iskreno u AC1 mi je bio nekako ...meeh , u smislu nije imao nista sto bi me nateralo da se vezem za njega i zainteresujem za njegov zivot i sudbinu , no iskreno nakon Revelations-a i onih sekvenci sa njim nekako sam ga zgotivio malo vise ; )

Sto se tice Konora, mislim da je i on dobar , ali jednostavno tesko je premasiti Ezio-a , takodje vidim da mnogi porede njih dvojicu sto je velika greska , jer su totalno 2 razlicita lika u svakom pogledu.
Jednostavno Ezio je odrastao u Firenci koja je bila centar kulture i maltene centar svih zbivanja u to vreme, takodje potice iz bogate plemicke porodice i sve mu je bilo lako dostupno pa s' toga postao je povrsan i gledao je suvise pozitivisticki na svet oko njega dok je Konor skroz druga prica , odrastao u Indijanskom selu maltene usred nicega, odrastao je u prirodi , naviknut na jednostavan zivot u skladu sa prirodom i nije mu nimalo blizak taj boemski nacin kao Ezio-u , takodje proziveo je i tragediju kad su spalili njegovo selo i ubili majku i stoga logicno je da je mracan lik i da mu nije bas previse do zezanja.
Tako da svakako i on je vrlo zanimljiv lik samo dosta drugaciji oz Ezio-a.

Inace ovaj Edvard mi se cini kao vrlo zanimljiv i lud lik , rekao bi pomalo kao Ezio samo jos ludji i jos vise hard-core ; )

Posto nemam net, ja ne mogu da pristupim floti. Trazi da se konektujem na ubisoftov server. Zato i ne mogu da nadjem preostale tri mape sa blagom. Ako zna neko kako da ih nadjem (bez neta) Bio bih zahvalan na toj informaciji

*** nemam, na prastarom lapu fatam vajrles pa sta mi Bog da. Ja sam ti iskljucivo offline gamer :)

Pa i igram :D
Ali takodje nemam net na ovom kompu, jer mi i ne treba. A od komsije ponekad (kao sad) uzmem malo neta za surfovanje ;)

Ezio mi je definitivno najbolji protagonista.
Ima harizmu, smek , smisao za humor i sve sto treba i jednostavno je predstavljen kao osoba sa vrlinama i manama a ne kao masina.
Takodje njegov put od bebe koja mase nogicama i rukicama (setimo se porodjaja u AC2) preko povrsnog i nadobudnog klinca kome su jedino u glavi *****, alkohol (i stadion D) do jednog moraliste i idealiste , i jednog porodicnog coveka i mudrog cike sa sedom bradom.
Mislim da ni u jednoj drugoj igri nije do te mere ispracen zivot i razvoj nekog lika.

Definitivno !

Nije mi delovala nesto posebno na trailer-ima. Instalirao sam pre neki dan iz ciste radoznalosti ovu cetvorku i moram reci da je fantasticna. Uzasno je zarazna. Perfektna simulacija borbi brodova, lova na ajkule i kitove

OMFG, odavno nije bilo dobrih simulacija borbi brodova, morachu da isprobam ovu :-devil-:

P.S. Ocena igre meseca u SK razlog vise

Vrh Dno