Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

cena ASUSovog R9 270X izadje :( 24.400 :( danas podizem jednu bash dosta

Asus R9270X-DC2T-2GD5 R9270X-DC2T-2GD5

pa jeste nekih 30ak eura je skuplji od MSI
mislim vredi sto se tice temperatura stabilnosti slazem se samo sto treba izdvojiti malo vise para

ASUS je uvek vazio za kvalitet i pouzdanost iako zarad te omanje razlike u perfomansama je bilo zbog njegovog kontrolisanog OC u startu, sve njihove komponente su malo frizirane da rade brze i bolje od drugih u nekoj granici ne odstupanja od 'normalnog' ponasanja i zato su uvek njihove graficke karte davale bolje rez i njihove maticne ploce bile bolje o drugih itd... ima i do marketinga malo verovatno ali pouzdanost je jedna od bitnijih stavki u ovom slucaju

Poslednja izmena:
Jel probao neko XFX-ov 280X?
I sta moze da se ocekuje od 280X Dual-X, koji napon i koji KH/s?

tamo nekada davno ;) kada je OC bio skoro pa naucna fantastika tj igrarija sa JUMPerima i bojazni da spalish MB od 200ak DM zbog te igrarije sa ASUSom si uvek mogao da dobijesh bolje rezultate, i to recimo neki 1996 god mislim AMD 200Mhz da OC na 220MHz ;) iako je to skoto 10% u realnim uslovima to je pokazivalo nekih 5% mozda napretka stim sto su se tada trazili vanzemaljci sa SETIjem a ne COIN i nisi dobijao nikakve novce za to :) ali opet sve je rabilo bolje i stabilnije. Tako je i sada nekih 17 godina kasnije ASUS drzi primat u tome bar sto se tiche vecine brendova koje su kod nas zastupljeni ali moze se reci i u svetu. Da vredi, vredi, ako se ima para bolje da se uzme kvalitetnije i ne razmislja jer je svi ti mali procenti verovatnoca da nece bas tebe zadesiti od tamo nekih koliko ja znam hiljada znaju bas tako, da zadese tebe :) kupite ASUS i mirna bachka :)

Asus opravdava visu cenu samo kod 7950/7970, i R9 280X grafickih. Kod ovih nizih (7870, R9 270X, 7850) nema potrebe davati taj extra money jer se karte ne greju puno pa samim tim i nema nekog veliko efekta takvo hladnjenje.

Sajber jesi ti rasprodao svoje grafike? :)

I koju cenu cekas za LTC?

Jel vredi da se da 60 eura vise za matrix 280x u odnosu na dual-x
isto tako razlika u ceni od ovaj matrix i 280x DC2T je samo 20 eura

Jel koristi neko R9 280X Dual X? Kakve su?

Jel ce da radi Asus 280x sa tri 280x Vapor-X na istoj ploci bez problema? Da li mogu i asus da podesavam iz trixx-a?

Poslednja izmena:
Koji procesor da uzmem neki low za kopanje ?
Koju graficku isto neku low ali solidnu za kopanje ?
Koliko treba RAM-a za kopanje koliko je preporucljivo ?

Search thread ...

Koji procesor da uzmem neki low za kopanje ?
Koju graficku isto neku low ali solidnu za kopanje ?
Koliko treba RAM-a za kopanje koliko je preporucljivo ?

ta prica je vec hiljadu puta ispricana uzmes neku h61 plocu u zavisnosti od broja kartica koliko planiras...celeron g1610 (ram u zavisnosti sta planiras ,ako planiras widnows 4gb )nema ovde low grafickih ispod 5850/7850/6950 ne treba uzimati nista ,sto bolja graficka to bolja brzina,koliko god da je velika trenutna isplativost trajace kratko ,tako da je pozeljno sto veci hash rate u samom pocetku/znaci bolje kartice...

dual x ima zakljucan napon vddc mu je 1.2 (1000/1375-702kh,1050/1500 740kh)

Hvala. Jel zakljucan napon i u sapphire trixx-u?

@nesic1 Vapor sam kupio prosle nedelje , sad ih nema nigde. Rekli su mi u Atom computers da stizu krajem sledece nedelje. Zato i pitam cime da upotpunim cetverac, ali izgleda da nema ni jedne 280x trenutno u BG.

Da li je neko video negde nekoga ko zna nekog, ko zna nekog, ko ima r9 290 (bez X) koliko Kh/s daje.

Poslednja izmena:
Hvala. Jel zakljucan napon i u sapphire trixx-u?

@nesic1 Vapor sam kupio prosle nedelje , sad ih nema nigde. Rekli su mi u Atom computers da stizu krajem sledece nedelje. Zato i pitam cime da upotpunim cetverac, ali izgleda da nema ni jedne 280x trenutno u BG.

Da li je neko video negde nekoga ko zna nekog, ko zna nekog, ko ima r9 290 (bez X) koliko Kh/s daje.

moze podesavanje preko trixxx-a to je ipak Sapphire-ov program,r290 daje 850kh/s da si pogledao forum video bi da korisnik gaca izneo tu informaciju...

Kratko i jasno pitanje :D.. hocu da porucim r290, hoce li ona i 7950 da sigurno zarade jedno 200-300e do kraja godine od ltc-a? posto ne pratim kakvo je stanje sa menjanjem dif-a kod ltc-a itd... znamo svi da je cena probila kosmos :)...

70% da oce, 100% da nece :D

Rapture... stisnes petlju, prekrstis se, das pare i cekas....

kad bi to tako moglo da se preracuna kao sto ti pitas.... :)

Stigli asusi 280x i prvi koji mi je namenjen za moj desktop ispušta čudan iritantan zvuk iz fana, kao da je excentričan pa nešto žulja :-(
Stavim drugu i ta tiha tj nema tih problema.
E sad pitanje, dal da je pustim da radi tj dal ima šanse da se razradi ili da vraćam na reklamaciju, ako uopšte i uvaže....

sunce86 je napisao(la):
Sajber jesi ti rasprodao svoje grafike? :)

I koju cenu cekas za LTC?
Nisam rasprodao nista jer je previse skocila cena, vise mi znace ovako da kopaju.
Videcemo do proleca kako ce se kretati cena i koliko cu imati coina. Ali ne verujem da cu ista ispod 50e prodavati.

Treba mi savet. Da li sme da se poveže 16-16 riser na PCIe 4x slot?

Nazad
Vrh Dno