Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

meni je vec ovo sto sam podigao za 25 dana SF :D. O onome drugom ni ne razmisljam, jer ce sad veliki igraci da ulete, mi cemo da zvizdimo, jedino oni koji su pametno cuvali stek, mogu da se opuste i cekaju bolje sutra...

Max količina za iznošenje para iz RS je 10k eura sve preko toga moraš prijaviti, za unošenje nemam pojma ali valjda je u interesu države da se novci unose i troše ovde pa makar i kao pozajmica od rodjaka za kupovinu stana :d

@Sale KG....sto mislis da bi na granici oduzeli? Pricam o realnim situacijama, ne ono da im se moze. Npr. svaki put kada idem preko niko mi nikad nije trazio da gleda u novcanik koliko para nosim/prenosim (znam da mogu da traze da imam neki minimalni iznos Eura po danu), ili dokaz od banke (tako nesto), niti me pretresaju. Ne pricam sad da prenosim milione u vrecama, to je druga prica, ali po 1k-10k (dajem samo primer iznose) mislim da nije nikakav problem "sakriti", pa i sve da ih gurnem u bulju mislim da ce vredeti takvog uzitka :D

Sve što ne prijaviš biće oduzeto ako ti pronađu. Znači možeš da uneseš određenu količini ako si gastarbajter (znači da živiš tamo a ne da odeš na vikend i uneseš 10k € - za to se ide i u zatvor) i imaš potvrdu da si podigao taj novac legalno podigao iz banke. Možeš da imaš i potvrdu da si iste dobio u kazinu.

Ono što prijaviš možeš da uneseš ako platiš porez i čini mi se daš potvrdu ili nešto potpišeš (ovo nisam siguran, treba proveriti) o legalnosti stečenog novca (novac od droge se zbog toga švercuje).

@slobodnium: možeš da izneseš uz potvrdu, a sa tom potvrdom možeš i da ih uneseš bez problema jer ih recimo nisi potrošio. Da uneseš svež novac možeš jedino ako ga prošvercuješ.

Poslednja izmena:
pa da ali ako do 5k ne moras da prijavis ti unesesh 4999 i ne mora da prijavish i ne mogu da ti oduzmu jer je ispod onog iznosa koji mora da se prijavi zar ne

kako da rebuildujem bazuuuuu ili da spasim da ne ostanem bez novcica (nemam backup ni wallet.dat)

pa da ali ako do 5k ne moras da prijavis ti unesesh 4999 i ne mora da prijavish i ne mogu da ti oduzmu jer je ispod onog iznosa koji mora da se prijavi zar ne

kako da rebuildujem bazuuuuu ili da spasim da ne ostanem bez novcica (nemam backup ni wallet.dat)

Reci ti to cariniku kada ti u gaćama pronađe 5-10k €. :D

sto u gacama lepo kulturno u novcaniku 4999 ;) mozhe samo da ih gleda :)

Pozz ljudi,

Totalno sam novi u ovom crypto svijetu :D. Vec par dana citam, i hocu da kupim LTC, e sad nez gdje je najbolje da ga kupim i da li uopste da kupujem sad, jer vidim da mu cijena raste?

Ako neko moze da napise neke savjete, smjernice, bio bih zahvala.

LP,
Drazen

Da li vam je ikada ijedan carinik brojao novac? Možete i da uđete iz Republike Srpske, totalno opušteno se prolazi.

Poslednja izmena:
Pa dobro, krenu cetvorica kolima, i to je to, uneses 40k € bez problema.

Ma tu nisu čista posla. Ovde kažu sledeće:

http://www.carinskatarifa.com/tekstovi/putnici.htm

2. Mada je unos deviza u Republiku Srbiju slobodan postoji obaveza njihovog prijavljivanja prilikom ulaska u zemlju. Strani putnici i naši građani na privremenom radu u inostranstvu treba da devize koje unose pismeno prijave Potvrdom o unošenju efektivnog stranog novca, koja se može dobiti od graničnog carinskog organa, jer prilikom prvog izlaska iz naše zemlje mogu izneti u inostranstvo devize najviše do iznosa koji su pismeno prijavili prilikom ulaska u zemlju.

Ja se ne bih igrao s tim, a svako neka radi kako misli da treba. :)

u cg mineru 7970 mi daje 630kh vise nego guiminer a 7950 oko 550kh za po 50 manje nego guiminer, raspali litecoinpool.org ne radi sa guiminerom lepo

predjo na give-me-coins.com , sad cu da vidim kako se ponasa guiminer

procesljajte stare poolove, ja u svaki nadjos po 0.1x LTC-a zaostalih iz starih dana

Raspali bter.com je disable-ovo povlacenje bilo kakvih novcica... Pa da znate ako je neko iz nekog *****skog razloga mislio nesto da trguje tamo

U svakom slucaju, moj je savet da budete pazljivi sa prenosom novca, narocito oni medju vama koji zarade na ovome "ozbiljne" pare - sest cifara i vise.

Dosta ljudi trenutno prima devizna sredstva na racune u zemlji, i ne znam nikoga ko je imao problem zato sto dobija tipa 1000/2000EUR mesecno (a znam dosta ljudi u svojoj profesiji). Takvih ljudi nema malo (honorarni poslovi "preko" neta, poker i sl). Naravno, ako primite tipa 100.000EUR na racun, crvene lampice ce negde poceti da se pale. Kao sto SaleKG rece ranije, to sto MFIN, tj Poreska uprava ne reaguje sada, ne znaci da nece reagovati u buducnosti. Kod utaje poreza uvek postoji mogucnost retroaktivnog obracuna, tj lako ce ako zele da vam obracunaju koliko ste u odredjenom periodu ostetili drzavu.

Sto se tice racuna u inostranstvu, najveci je problem kako cete da prenesete vece kolicine novca u zemlju. Sto se iznosenja deviza tice, limit treba proveriti u zemlji iz koje iznosite novac. Sto se Srbije tice, nije problem u unosenju para. Medjutim, ako vam carinik nadje torbu sa gomilom kesa u kolima, postavlja se pitanje porekla novca. Vi mozete kod sebe da imate potvrdu banke da ste podigli novac sa svog racuna, ali je sledece pitanje onda po kojem osnovu kao rezident u Srbiji primate sredstva na privatni racun u inostranstvu?

U svakom slucaju, mislim da vam je bezbednije da novac primate na racun u inostranstvu (tipa Madjarska, Hrvatska, Bosna...), pa cete posle videti sta i kako za vece iznose.

E da, i cestitke onima koji su na vreme prepoznali potencijal citave ove stvari i fino zaradili (ili ce da zarade). Nisam u ovome (imam suvise svog posla), ali razmisljam da mozda kupim neki BTC cisto da mogu da se utesim necim kada svi postanete milioneri! :D

EDIT: takodje, ako neko stvarno postane milioner, mozda vredi da novac unesete legalno i platite drzavi sta treba. Barem nemate o cemu vise da razmisljate i mnogo cete lakse raspolagati sredstvima.

Poslednja izmena:
Naravno da će retroaktivno da obračunaju. Pre neki dan stigne mom ćaletu konačno rešenje za penziju (posle 7 godina, a majci mi ni posle 15 nije stiglo) u kome se kaže da on (moj ćale) mora državi da vrati oko 7k dinara (sad znam za ljude koji su imali desetostruko veće iznose jer smo se malo raspitivali o tome) jer je u privremenom rešenju za penziju napravljena nekakva greška i da mu je ta suma tokom ovih godina greškom isplaćivana.

On je još dobro prošao, s obzirom da se radi o sumi od oko 7k dinara, a ovo je klasičan primer kako država neće da se odrekne svojih para čak ni posle toliko godina. Žalili smo se zažtitniku građana ali slaba vajda da ga oslobode od vraćanja te sume, možda razlože na 100 rata ali neće da je oproste.

S porezom mogu misliti kako je. U svakom slučaju, pamet u glavu.

Ne kazu dzabe:
Nista se ne mora osim umreti i placati porez! :)

Elem preporuka za pool?

Ljudi jel zna neko kako da povučem novčiće sa Litepool.eu na menjačnicu a da nije automatic payout? Nigde nisam našao opciju za manuel payout, a u transakcijama ima opcija da se izabere da se vide samo manuelne isplate.

Poslednja izmena:
Ljudi jel zna neko kako da povučem novčiće sa Litepool.eu na menjačnicu a da nije automatic payout? Nigde nisam našao opciju za manuel payout, a u transakcijama ima opcija da se izabere da se vide samo manuelne isplate.

Gde nađe ovaj pool? Nema ni 100mhs. Nemojte majnovati na propalim polovima :)

LTC ide dole... ko ima spremnu lovu neka ceka povoljan trenutak za kupovinu

Ja sam pre ovog pada LTC-a razmenio 25 ltc i uzeo 1,2 btc.

Pozz ljudi,

Totalno sam novi u ovom crypto svijetu :D. Vec par dana citam, i hocu da kupim LTC, e sad nez gdje je najbolje da ga kupim i da li uopste da kupujem sad, jer vidim da mu cijena raste?

Ako neko moze da napise neke savjete, smjernice, bio bih zahvala.

LP,
Drazen
Ako saznas ista osim ovog nadji nekog lika u komsiluku javi i meni matereti sta i kako

Nazad
Vrh Dno