Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ni ovo nije odradilo posao.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1385332928818.jpg
    uploadfromtaptalk1385332928818.jpg
    44.4 KB · Pregleda: 130
Stavio sam ja stock MJ9 da se skida pa cu i njega da uflesujem posle ako ne sredimo u medjuvremenu.

Ni ovo nije urodilo plodom.

Nista ti drugo ne preostaje, jer ovako samo mogu da nagadjam, da skinesh stock verziju novije FW-a, da odradish CLEAN INSTALL preko Odina.

Posle da fleshujesh onaj MJ5 modem sto sam ti slao, jer se pokazao najstabilnijim zajedno sa MJ8.

Pa tek onda da Fleshujesh OMEGA v15 ROM.

Skini ovaj ROM, i odradi CLEAN INSTALL PREKO ODINA ---->>> http://www.androidfilehost.com/?fid=23032113221600273

Ovaj ROM je vec ROOT-ovan, tako da posle njegove instalacije, kada se bootuje sistem, ugasi Telefon i flashuj Philz Recovery preko Odina, kada to odradish onda FLASHUJ ovaj modem! --->>> http://dfiles.eu/files/zwquc75hv

Taj modem iz razloga zato sto posle ciste instalacije ovog FW-a, imash ROM koji je KNOX FREE, nije novi Bootloader.

E tek onda na kraju instaliraj OMEGA v15.

AE odradi pa javljaj, i pitaj ako je nejasno nesto.

Poslednja izmena:
Flesovah sad stock rom (neki Nemacki) i opet ista stvar. Nakon toga mj5 modem i, konacno, mreza je tu. Sad mi ostaje da ga rutnem pa da probam opet Omegu.
Hvala puno na pomoci, kad naletis u KS javi se (imas pice). :)

Flesovah sad stock rom (neki Nemacki) i opet ista stvar. Nakon toga mj5 modem i, konacno, mreza je tu. Sad mi ostaje da ga rutnem pa da probam opet Omegu.
Hvala puno na pomoci, kad naletis u KS javi se (imas pice). :)

Drago mi je druze da sam pomogao!

To je bila krajnje najbolja opcija, mislim da taj Nemacki FW ako se ne varam ima novi bootloader ali mozda grijeshim ali nema veze, novi bootloader ima svoje prednosti i mane ali ja se drzim ipak starog.

Sada kada si fleshovao MJ5 modem, idi odradi WIPE DATA FACTORY RESET, onda opcija Clean to install new ROM znash vec i sam, i rokni OMGU v15 , naravno ako zelish :D

Ako budem kada dolazio javljam se obavezno hehe :D

To cu i da uradim, samo da ga dopunim malo. Inace, sad wifi nije hteo da radi, ali resicemo i to. :)
Obavezno. ;)

To cu i da uradim, samo da ga dopunim malo. Inace, sad wifi nije hteo da radi, ali resicemo i to. :)
Obavezno. ;)

Svaki od tih stock FW-a, trebaju fix za Wifi, ili se instalira neki kernel, zavisi sta preferirash :D

Ali sada vec kada cesh da nalijepish OMEGU, bice druga prica ;)

Cekah da se zavrsi prica pa da javim neke nove battery rezultate :)

Baterija na 55%, 3h:30min skoro na full brightness!U pitanju je samo test koliko ekran moze izdrzati, flight mode, wifi je on, koriscen je Youtube primarno i nekih <sat vremena MXPlayer.
Znaci nesto preko 7h bi mogla da izdrzi baterija za samo ekran full brightness (Youtube manje crpi bateriju od MXPlayera koji preko mreze pusta klipove, nemam prostora da ih kopiram za test sa kartice ;))
MXPlayer izvuce nesto ispod 6h sam na punoj bateriji.

Cekah da se zavrsi prica pa da javim neke nove battery rezultate :)

Baterija na 55%, 3h:30min skoro na full brightness!U pitanju je samo test koliko ekran moze izdrzati, flight mode, wifi je on, koriscen je Youtube primarno i nekih <sat vremena MXPlayer.
Znaci nesto preko 7h bi mogla da izdrzi baterija za samo ekran full brightness (Youtube manje crpi bateriju od MXPlayera koji preko mreze pusta klipove, nemam prostora da ih kopiram za test sa kartice ;))
MXPlayer izvuce nesto ispod 6h sam na punoj bateriji.

Koji koristish ROM? Ili je u pitanju stock FW- sa zadnim updaet-om?

U pitanju je Slim verzija stock ROM-a, MH8 (necu dalje da updateujem zbog KNOX-a) iz ove teme:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2250824
Primeti da je test samo testirao ekran i wifi modul, posto je sve ostalo iskljuceno! Hteo sam da vidim samo koliko max. moze ekran+wifi da izdrzi na bateriji.

Pored toga 4-5h ekran tokom dana sa ukljucenim wifi/3g/voice/sync mi ne izgleda lose. Neverovatno mi je da ne moze vise od toga :(

Koliko moze da izdrzi neka Lumia i iPhone 5s kad se samo Youtube gleda max. brightness? Ne mogu nijedan Google link za iPhone da nadjem!

U pitanju je Slim verzija stock ROM-a, MH8 (necu dalje da updateujem zbog KNOX-a) iz ove teme:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2250824
Primeti da je test samo testirao ekran i wifi modul, posto je sve ostalo iskljuceno! Hteo sam da vidim samo koliko max. moze ekran+wifi da izdrzi na bateriji.

Pored toga 4-5h ekran tokom dana sa ukljucenim wifi/3g/voice/sync mi ne izgleda lose. Neverovatno mi je da ne moze vise od toga :(

Koliko moze da izdrzi neka Lumia i iPhone 5s kad se samo Youtube gleda max. brightness? Ne mogu nijedan Google link za iPhone da nadjem!

Super. Znaci ipak se drzish stock-a. Iskreno predji na bilo koji custo ROM, od cuvenih OMEGA ili GOLDENEYE programera.

Imaju isto Slim verzije a optimizacija je josh bolja, samo su uzeli stock i preuredili na bolje. Sto se tice baterije jako je malo tih 4-5h, uz ukljecene opcije koje si naveo. Nisam odavno na stock-u pa se ni ne sijecam. Ali znam da sam isto dosta testirao.

Predji na neki custom ima ih dosta koji nude savrshenu optimizaciju u pogledu svega. Trajanje baterije je mnogo bolje.

ne mozes tako da gledas ipak postori razlika u kolicini luxa izmedju amoleda i ips :)

pa što onda pitaš koliko iphone drži na 100%, pitaj koliko drži na 70% jer to je taj lux koji ti odgovara :)

Ja kad imam više od 3 screen on uz svakodnevnu upotrebu, ja pevam... Ne znam kako izvlačite više sa nonstop 3g korišćenjem. Mislim, ovo je retoričko pitanje, znam da ne može :) Razlikuju se načini upotrebe, pokrivenost i kvalitet signala tako da sam i sa ovim zadovoljan.

Nemojte da ubedjujete fotosenzitivnu osobu kako ona vidi :)

Dakle, pitanje i dalje koliko moze iPhone i neka Lumia da izdrzi na max. brightness za gledanje YT-a?

Ja kad imam više od 3 screen on uz svakodnevnu upotrebu, ja pevam... Ne znam kako izvlačite više sa nonstop 3g korišćenjem. Mislim, ovo je retoričko pitanje, znam da ne može :) Razlikuju se načini upotrebe, pokrivenost i kvalitet signala tako da sam i sa ovim zadovoljan.

Rekao bih da najvise zavisi koliko se syncuje, tj. koliko se 3G koristi. Ali primetim i ja da i samo ukljucenje mobile data (bez wifi-a ili van dometa wifi-a), bez sync-a, bez browsera mnoogo vise trosi bateriju na sat. Znaci nista da se ne radi.

Ne znam da li ima tema....

Jurim vec duze vreme neki ocuvan S3.
Al sad mi prodavac (koji mi dugo vec prodaje racunare) ponudi po dosta niskoj ceni S4, kaze original.

I krenem ti ja po netu, youtubu da bauljam razliku izmedju kopija i originala.
Prve kopije su imale manju rezoluciju 564x968 il tako nesto, sto naravno nije Full HD, pa su dosle kopije koje imaju Full HD rezoluciju.
Pa su bile kopije velicine 4,8 incha pa su dosle kopije sa celih 5 incha.
Pa su bile kopije koje su imale drugacija podesavanja i ikonice, tipa kada drzis taster par sekundi pojave se grupisane ikonice u sredini ekrana dok je kod originala to padajuci meni i mogu se iskljucivati, pa su i to kopije naucile rade. Pa je bila ikonica Videos umesto Movies i kad se kod kopije udje u Videos nema nista. I jos par slicnosti, al sve su kasnije kopije to iskopirale.
Ako sam dobro razumeo, najbolja S4 kopija ima dual core 1,9GHz procesor, dok original ima quad. Da li postoji kopija sa quadom ?
Jer ako i quad procesor budu stavili u kopiju, pa koja ce razlika onda biti, 2GB rama vec imaju kopije.
Jedino onda kamera ce ostati kao razlika, ali mozda su i to u medjuvremenu iskopirali.

Ne bih da dam pare na kopiju ma koliko bude dobra kopija i originala.
A prodavac mi je ubedjen da je original, kaze dao je neki dobar laptop u zamenu, a sad mu hitno trebaju pare.
Nije tip coveka koji bi me namerno zeznuo, kazem imamo dugogdisnju dobru saradnju, ali mozda jesu njega zeznuli.

Dakle pitanje, ako znate, sta je ono sto nijedna kopija nema u odnosu na original S4 ?
Znam da ima nekih testova za tesiranje telefona, ali to nemam a nemam ni vremena da jurim.

Poslednja izmena:
Skines antutu bench i vidis koje vrednosti daje.ako daje nesto smesno onda je kopija

Dakle samo preko nekog test programa je moguce uvideti razliku.

Objasni mi gde da skinem ako je free program i kako da ga prebacim na telefon, na SD karticu pa instaliram ?
I sto je najbitnije, koje vrednosti testa treba da ima original S4 (cpu, gpu, ram,...) ?

Dakle pitanje, ako znate, sta je ono sto nijedna kopija nema u odnosu na original S4 ?

Super Amoled :) Izmedju ostalog. A verujem da ces znati odmah da primetis razliku jer imas Wave I, dovoljno je da pogledas ekran i to je to.

E da, kopije imaju onu nalepnicu/foliju preko displeja na kojoj pise super amoled 1080p, naziv cipseta, 13Mpix kamera itd ali to je samo jeftina fora :d

Poslednja izmena:
ako znaš kako izgleda amoled ekran videćeš čim ga upališ. nisam čuo za kopije sa amoledom :)

evo preteče me hsv...

A ***, napuca se brithness i neke zive boje, moze da lici malo i na Samoled, to mi je preslab test :D, mogu lako da promasim.

A zamislite da kopija ima sve ostalo osim ekrana.
Pa zar to ne bi bila onda odlicna kupovina za nekih 200e.
Video sam na KP neki lik prodaje za 160e, sve isto osim dual core na 1,9, ekran, ne znam za kameru.

Mada ja imam psiholosku barijeru za kopije :), ne bih mogao koristiti to, iako ne patim previse od brendova, osim Reebok patike, to mi je fetis :D, anti[ 90-te Nike Air Max dens patike :d.

Poslednja izmena:
^ crna ne moze da se napuca :) Stavis osvetljenje na 100% i nema sanse da ne primetis razliku izmedju wave samoled prikaza crne i verovatno TN panela na kopiji, ma i na 50% osvetljenju je moguce primetiti razliku bez mnogo maltretiranja ociju a da ne pricam pri promeni ugla gledanja, tu crna na amoledu ostaje crna a na kopiji ce krenuti da beli (bledi), zuti, krvari.. u zavisnosti od kvaliteta i tipa panela.

A postoje i brojne aplikacije za proveru raznih parametara, npr cpu-z, samo ne znam da li su to kinezi nekako zbudzili da prikaze lazne podatke tj info o originalnom S4 (vrlo moguce), majku im pirincarsku :d

A zamislite da kopija ima sve ostalo osim ekrana.
Pa zar to ne bi bila onda odlicna kupovina za nekih 200e.
Video sam na KP neki lik prodaje za 160e, sve isto osim dual core na 1,9, ekran, ne znam za kameru.

To je dobra opcija za one koji hoce da se tese da imaju S4, za astal u kaficu :)

Ako vec hoces dobar samsung android, a znam da neces da menjas jedan duzi period, skupi lepo pare za proveren pravi S4 ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno