Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Aplikacija ima sasvim dovoljno, skoro sve najpoznatije kojih ima na drugim sistemima su tu, lampu imas naravno (da upali blic), nema ona da upali beli ekran i da digne brightness na max (ako nemas blic na telefonu) vec samo upali belu sliku, za parkiranje nisam jos gledao a Shazam i Soundhound su tu, ima cak i Bing pretrazivac svoje prepoznavanje pesama, stisnes search dugme i onda jos nesto nisam siguran.
Navigacija radi odlicno, naravno da ima GPS :) Na Nokia modelima dobijas fabricku mogucnost navigacije ili cele evrope ili samo regiona iz kojeg si ti (yu ex-yu zemlje recimo), i sve te zemlje mozes da skines da imas na telefonu i onda ti ne treba mobilni internet.. Imaju neke forice da skines i tu celu evropu ako ne stigne uz telefon (Here Drive +), a obican Here Drive ces dobiti u svakom slucaju. A postoji fora i ako ne uzmes Nokia telefon, da opet skines njenu Here navigaciju..

Poslednja izmena:
Dodatak: za parking imas .RS SERVIS u kome imas ukratko i vesti, prognozu vremena, kamere i sl.

Hvala puno, malo sam jos cackao po internetu i nasao sam ugl sve te aplikacije koje mi trebaju i vise od toga. Inace sam iz CG, Podgorica. To me je najvise interesovalo oko navigacije, jer sam negdje citao da mora da bude upaljen internet zbog navigacije pa me je to bunilo jer bi tako okinuo racun :D Hvala puno na pomoci jos jednom:)

Neko ko cesce koristi navigaciju ce ti to potvrditi, al znam par puta kad sam koristio, da nisam mogao da zadam tacan broj neke ulice, nadje mi ulicu ali ne nudi mi da izaberem koji broj hocu, morao sam rucno gore da ukucam broj ulice i onda mi je izasla poruka "connecting" ili tako nesto, ucinilo mi se kao da joj treba net (koji je bio upaljen) da bi nasla tacan broj, nisam siguran za ovo..

Radi i online i offline navigacija. Ako je internet dostupan pretragu ce da izvrsi preko interneta jer se njihova baza verovatno cesce azurira u odnosu na onu koja uz mape dodje na telefon. No i bez interneta radi sve kako treba i kao i na svakoj drugoj navigaciji. Da li ce naci samo ulicu ili ulicu i kucni broj zavisi od toga kakva je mapa i da li je taj grad recimo dobro odradjen u istoj. Ja nisam imao problema pri koriscenju nijednom ali opet priznajem ne znam kako je po nekim malim mestima, veliki gradovi su ok. Dovoljno je u pretrazi da otkucas Pere Perica 4 i on ce sve ostalo :) Kada se na to doda da su navigacija i apdejtovi skroz besplatni mislim da su WP Nokie u poprilicnoj prednosti po tom pitanju cak i u odnosu na druge platforme.

Da, sad sam bas probao bez neta, ukucam ulicu i broj, kaze "can't find connection" ali nudi i "search offline" i onda nadje i tako..

E super to mi je bitno da radi navigacija bez interneta, jer ovako bi me nagrdilo skroz okinulo bi mi racun odma. hvala. Mada cudi me da su to tako malo glupo odradili da trazi internet a opet i da moze bez interneta. Ali bitno je da radi..

Instagram

Over 150 million users love Instagram! It's a simple way to capture and share the world's moments on your Windows Phone.

Customize your photos with one of several gorgeous and custom built filter effects. Transform everyday moments into works of art you'll want to share with friends and family.

Share your photos in a simple photo stream with friends to see - and follow your friends' photos with the click of a single button. Every day you open up Instagram, you'll see new photos from your closest friends, and creative people from around the world.

Features

• 100% free custom designed filters: XPro-II, Earlybird, Rise, Amaro, Hudson, Lo-fi, Sutro, Toaster, Brannan, Inkwell, Walden, Hefe, Nashville, 1977, and others.
* Video recording with breathtaking cinematic stabilization
• Linear and Radial Tilt-Shift blur effects for extra depth of field.
• Instant sharing to Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr and Foursquare
• Unlimited uploads
• Interact with friends through giving & receiving likes and comments
• Full front & back camera support
• And much much more...

http://www.windowsphone.com/en-us/s...2a126-7f20-4273-ab4a-161120b21aea?signin=true

Zesci fail, ne mozes da fotkas/snimas iz same aplikacije.. :)

Jel istu aplikaciju koristimo? Posto bez problema radi slikanje iz same aplikacije...

Sve vise korisnika WP-a a :) ja sam skoro takodje presao u WP tabor (bar sto se telefona tice :) ) ;) Takodje moram da postavim jedno pitanje za one koji su mozda malo vise cackali (posto zadnjih dana nemam previse slobodnog vremena) - da li postoji neka app koji prikazuje na pocetnom ekranu (live tile) real-time procenat baterije (bez one zadrske od 30min ili da se manuelno udje u app)?

Ne, tj postoji samo neke koje moras da sideloadujes a za to ti treba dev unlocked telefon. Ali ne moze za 30 min mngoo da se promeni procenat, sta ce ti to ?

Poslednja izmena:
nije mi nesto mnogo potrebna, ali zna Lumia 920 da povuce struju kad se optereti ;)

Ne može kraće osvežavanje od 30 minuta nikako. Zapravo, mogu proizvođači koji imaju veći nivo pristupa sistemu, kao što je to uradio HTC. Na isti način Nokia obezbeđuje Glance i slične stvari koje obični developeri ne bi mogli.
Bila je neka priča da će procenat baterije ići gore unutar slike uz GDR3 apdejt, ali očigledno ništa od toga. Možda na WP8.1 početkom iduće godine.
Meni iskreno i nije toliko bitno, jer mi i ovo osvežavanje od pola sata daje dobar uvid u stanje.

Probao sad i zvanični Instagram. Nije da ga aktivno koristim (imam 2 slike okačene), ali deluje da je onaj nezvanični 6tag koji sam do sada koristio ipak malo bolji.
E da, radi slikanje opušteno iz aplikacije. ;)

Jel neko uspeo da na XP ubaci WP8 SDK???

Ja sam uspeo na W7 uz malo muke...
Pitam posto trenutno koristim XP :D

Hm... izgleda da mi proradili store updates. Ničim izazvan već dva dana zaredom dobijam notifikacije na store tile-u...

Hehe rekoh ti :) ali meni izgleda samo sljaka preko mobile data, preko wifia nista.

Ako nekome i dalje ne stiže, pored ovih većih aplikacija za koje izlaze obaveštenja na WPCentralu, da javim da je jutros apdejtovan i PlusBus, pa mogu da ga posete na Store-u. Nisam primetio neku razliku u korišćenju, osim što je tražio da se instalira neki dodatni sertifikat.

Sad me bukvalno svako jutro sačeka neki apdejt. :)

Jel neko uspeo da na XP ubaci WP8 SDK???

Ja sam uspeo na W7 uz malo muke...
Pitam posto trenutno koristim XP :D

Ubacis VM sa Win8, VS2012 i WP8 SDK na njoj :)
Zasto bi uopste radio nesto sto nije podrzano od strane Microsofta i na cemu ces pre ili kasnije da izgubis daleko vise vremena nego sto je potrebno?

Zasto bi uopste radio nesto sto nije podrzano od strane Microsofta i na cemu ces pre ili kasnije da izgubis daleko vise vremena nego sto je potrebno?

Ja instalirao na 8.1 i sljaka sve, ali mi je izbacivalo par puta gresku da HyperV (ako se tako pise) nije podrzan, a to je valjda nesto oko pokretanja emulatora, a ja sam emulator pokretao bez problema. Sad ne znam do cega je.

Ljudi imam problem, skinuo sam Nokia MixRadio aplikaciju i posto mi se nije svidela, izbrisao sam je i sad nemam Nokia Music, jer sam mislio da te dve aplikacije nemaju nikakve veze. Kako da povratim Nokia Music ?

Mislim da Nokia music ni ne radi kod nas, ja je nemam na telefonu..

A i sta ce ti to...

Na windows 7 sam instalirao i super radi SDK, posto win 8 ne podnosim, verujem da je po meni vise za tablete nego za desktop, ljigavo mi je da preko Tiles idem misem (to je do mog ukusa) zato preferiram W7.
A sto se tice Win8 on je samo nasminkan Win7, da se nelazemo, u pitanju je blago modifikovani kernel samo...nista revolucionarno kao sto je bio XP ili Vista-7...

A za XP sam pitao cisto da li je neko uradio, i nisam imao bas nameru da na masini od 512mb rama podizem SDK :D Cista radoznalost.

* Ljudi slazem se Nokia Music - Mix Radio je tako beskorisna aplikacija - moze se reci najgluplja stvar od Nokije.
Xbox Music zavrsava posao totalno...
Samo mogli bi da misle na poznavaoce zvuka i da ugrade neki info za pesme u vidu (Bitrate - bitrate mode, sampling rate, audio codec)...
Isto tako Photos HUB bi mogao imati neki Info vezan za slike (EXIF data itd) , a ne da koristim poseban program tj da ga otvaram preko edit opcije - mislim na programe poput "Picture Details"
Ko zna mozda nas to ceka u WP8.1 :)

Kako da isključim aplikacije koje stalno rade u pozadini? Jednom mi je, nakon instalacije neke igre, bila ponuđena nekakva lista na kojoj sam mogao da štikliram koja app da radi u pozadini i sada ne znam kako da ponovo pristupim tom meniu. Drugo pitanje je da li je moguće slanje slika preko plavog zuba :D?

Nazad
Vrh Dno