RazbojNick
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2004
- Poena
- 845
Za PP solo je 45 dana od plaćanja, dakle, još 10 dana u mom slučaju.
Koliko traje putovanje pošiljke iz Kine do nas ovih dana? Pre 5 nedelja sam poručio, pa da znam kada da očekujem.
Nemam praćenje, sitne stvari su u pitanju. Prošli put je stiglo za 40tak dana, a još su bila ona čuvena kašnjenja zbog kineske (H-K?) pošte i njihovog praznovanja 1. maja od 7 dana.Meni stigao paket za 8 dana u postu. Mada to varira zavisi kojim avionom je krenuo i gde je zalutao, imas TN ako imas pogledaj gde je sad ako nemas onda ***![]()
Da li da pokrecem spor, sutra mi je 45 dan od narucivanja?
Nemam praćenje, sitne stvari su u pitanju. Prošli put je stiglo za 40tak dana, a još su bila ona čuvena kašnjenja zbog kineske (H-K?) pošte i njihovog praznovanja 1. maja od 7 dana.
Već sedim i čekam i dok čekam, usputno pitam za koje vreme drugima stiže paket, pa ću na osnovu više iskustava da steknem neku prosečnu sliku. Nisam pratio temu neko vreme, pa pomislih na to da saznam da li se nešto promenilo od prve polovine godine.E pa to je problem, ja u principu sve narucujem cak i kad je sitno sa TN, paketi bez TN duze putuju i ti nemas uvid gde se isti nalazi. Jeb brate sedi i cekaj, ovo niko sad ne moze da ti kaze kad ce doci kad niko ni ne zna gde je.
Vidi Zubo to ovde niko ne zna, koliko carinik proceni toliko moze da bude. Ukoliko ga narucis i carina ti proceni vise, ne primas fon kazes postaru da vrati na ponovno carinjenje i posaljes carini dokaz koliko si platio i na to ti obracunaju carinu i PDV i bude posteno.
Ukoliko ti obracunaju manje, cutis i uzivas, a koliko ce se tebi zalomiti to niko zivi ne zna, to zna u tom momentu carinik koji bude obradjivao tvoj paket i to je to.
Znaci to po toj ceni izracunaj 20% PDV + 10% carina na sve to i toliko bi ZAKONSKI trebao da platis, ukoliko traze vise vratis na carinu ukoliko traze manje primis i uszivas i platis toliko i ukoliko ti pogode(sto ne verujem) koliko si platio i sve, platis i to je to.
Nedostaju dve stavke
61200 CARINA GPC BEOGRAD OD CARINE i 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD OTPREMA kao da se vrti po carini a moguce je da je dodeljenj novi TN jer su otvarali paket.
Ali ako su ti rekli da je jos na carini i da je jos uvek sa tim TN onda ti ostaje jos malo da cekas.
Srecno.
I ja imam paket iz poljske,isto tako
[url=http://www.dodaj.rs/?R/lR/4XrJtxBP/clip798.jpg][/URL]
Čekaj, novi tracking!? Kako mogu da menjaju broj? Čemu onda uopšte služi tn ako mogu da ga promene?
E nisam znao da su prestali da menjaju TN odkad to, hvala na obavestenju, vidis ja stvarno nikada ni dinar PDV nisam platio ranije je bilo onako kako sam rekao. Hvala bogu da su to izbrisali, mada su meni jednom promenili TN iako nisam platio PDV vec samo otvaranje tada 66 RSD.Ne menjaju TN odavno, Dusman13 taj detalj ne zna jer on nikad nije platio PDV.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari