Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko traje putovanje pošiljke iz Kine do nas ovih dana? Pre 5 nedelja sam poručio, pa da znam kada da očekujem.

Meni stigao paket za 8 dana u postu. Mada to varira zavisi kojim avionom je krenuo i gde je zalutao, imas TN ako imas pogledaj gde je sad ako nemas onda *** :(

Imas u temi vec objasnjeno(imas u ebay temi), nova su sad pravila oko toga, mozes i do 30 dana posle estimate delivery da pokrenes case a i da ocenis.

Meni stigao paket za 8 dana u postu. Mada to varira zavisi kojim avionom je krenuo i gde je zalutao, imas TN ako imas pogledaj gde je sad ako nemas onda *** :(
Nemam praćenje, sitne stvari su u pitanju. Prošli put je stiglo za 40tak dana, a još su bila ona čuvena kašnjenja zbog kineske (H-K?) pošte i njihovog praznovanja 1. maja od 7 dana.

ja sad imam nekih par paketa. prvi odaslat 27.10 i tek danas se pojavio na tracking-u...20 dana od Hong Kong-a do Singapura. ne ocekujem da za jos dve-tri nedelje stigne ovim tempom. a ja bi svakako podigao case pre isteka 45 dana. tipa 44.dana...pa neka stoji. ako stigne paket dobro je. ako ne stigne, da imas cime da se vadis.

Nemam praćenje, sitne stvari su u pitanju. Prošli put je stiglo za 40tak dana, a još su bila ona čuvena kašnjenja zbog kineske (H-K?) pošte i njihovog praznovanja 1. maja od 7 dana.

E pa to je problem, ja u principu sve narucujem cak i kad je sitno sa TN, paketi bez TN duze putuju i ti nemas uvid gde se isti nalazi. Jeb brate sedi i cekaj, ovo niko sad ne moze da ti kaze kad ce doci kad niko ni ne zna gde je.

Vidi Zubo to ovde niko ne zna, koliko carinik proceni toliko moze da bude. Ukoliko ga narucis i carina ti proceni vise, ne primas fon kazes postaru da vrati na ponovno carinjenje i posaljes carini dokaz koliko si platio i na to ti obracunaju carinu i PDV i bude posteno.
Ukoliko ti obracunaju manje, cutis i uzivas, a koliko ce se tebi zalomiti to niko zivi ne zna, to zna u tom momentu carinik koji bude obradjivao tvoj paket i to je to.
Znaci to po toj ceni izracunaj 20% PDV + 10% carina na sve to i toliko bi ZAKONSKI trebao da platis, ukoliko traze vise vratis na carinu ukoliko traze manje primis i uszivas i platis toliko i ukoliko ti pogode(sto ne verujem) koliko si platio i sve, platis i to je to.

E pa to je problem, ja u principu sve narucujem cak i kad je sitno sa TN, paketi bez TN duze putuju i ti nemas uvid gde se isti nalazi. Jeb brate sedi i cekaj, ovo niko sad ne moze da ti kaze kad ce doci kad niko ni ne zna gde je.
Već sedim i čekam i dok čekam, usputno pitam za koje vreme drugima stiže paket, pa ću na osnovu više iskustava da steknem neku prosečnu sliku. Nisam pratio temu neko vreme, pa pomislih na to da saznam da li se nešto promenilo od prve polovine godine.

Vidi Zubo to ovde niko ne zna, koliko carinik proceni toliko moze da bude. Ukoliko ga narucis i carina ti proceni vise, ne primas fon kazes postaru da vrati na ponovno carinjenje i posaljes carini dokaz koliko si platio i na to ti obracunaju carinu i PDV i bude posteno.
Ukoliko ti obracunaju manje, cutis i uzivas, a koliko ce se tebi zalomiti to niko zivi ne zna, to zna u tom momentu carinik koji bude obradjivao tvoj paket i to je to.
Znaci to po toj ceni izracunaj 20% PDV + 10% carina na sve to i toliko bi ZAKONSKI trebao da platis, ukoliko traze vise vratis na carinu ukoliko traze manje primis i uszivas i platis toliko i ukoliko ti pogode(sto ne verujem) koliko si platio i sve, platis i to je to.

Hvala, predpostavio sam da je tako inace cena sa sve carinom i pdv (ako bi bilo 10 i 20%) bila bi nekih 110 evra jeftinije nego u WW.

jel zna neko koliko smeju da drze paket na carini. dva paketa (koja pratim, jedan moj, jedan za drugog) su po postinom sajtu usla u srbiju 09.11 a na carinu 12.11., e od tada tamo cuce. zvao postu oni me izvrteli na jedno 7 telefona da bi gospodja na kraju rekla pa gde me sad zovete na proci ce mi pauza. al dobro bar je potvrdila da je paket na carini i kao rok je 4 dana!? dobicete vi to danas sutra. krenem da trazim broj carine preko njihovog sajta i nadjem carinarnicu pri posti. tu mi batica kaze, na pitanje o roku, kad urade uradice. sutra sam slobodan pa cu da se posvetim potrazi te ustanove da vidim da mi u lice da takav odgovor. nego zasto sam sve to pokrenuo a ne cekam jos... razlog je zato sto pakete poslate preko sverige post, kada ispratim na njihovom sajtu, zadnju tacku ima ponovo svedsku!? jel moguce da se takva stvar desi ili je neka greska u zavodjenju. pogotovo mi nije jasno za neki treci paket poslat preko iste poste potpuno su drugacije zavedene tacke kretanja paketa.
dakle glavno pitanje je koliki je rok, ako ga ima, za propustanje paketa kroz nasu carinu?
nasa posta
nasa posta.png
svedska posta isti paket
svedska posta.png
svedska posta drugi paket potpuno drugacije zavedene tacke kretanja
svedska posta 3.png

I jedni i drugi su ti Posteno rekli. Ovi postari su citirali zakon, 4 radna dana, subota i nedelja se ne racuna. Samo nesto su ti tu za danas pozurili, pa vec u 11 stavili ni da danas nema nista od carine. A i Carinik je bio Posten pa rekao istinu, ne moze mu niko nista i on moze da radi sta god pozeli.

Kao Beli Madved. Samo u Srbistanu. Ovo o Srbistanu bih trebao da stavim u potpis :D jer ovo sto kod nas postoji , ne samo carina , nego sve , nema nigde na Belome svetu.

A ovo Sweden ponovo posle Serbia (na njihovom sajtu)? Da nije vraćen?

Mislim da nije, vec da su se Svedjani zeznuli u kucanju. Mada vidis da to iz Svedske stigne ovde istog dana , za par sati. Teorijski bi za toliko moglo i da se vrati, ali ne verujem, jer bi u ovom nasem trackingu ponovo imao Naizmenicnu postu itd. ne bi pisalo GPC, jer ovi nasi to ne kucaju, vec samo kao u Samoposluzi prevlace preko onog BArkoda, tako da je veca sansa da je tu, nego da se vratilo, a da neko "prepisuje" podatke za paket koji nije vise ovde.

U svakom slucaju ne bi bilo lose da opet nazoves i da pitas , carinu, mozda dobijes nekog raspolozenijeg za razgovor da ti tacno kaze gde je i sta je sa paketom.

A moguce je i da je neki vredniji, ili gabaritniji paket pa cekaju od tebe dodatne informacije, za to obicno posalju pismo, koje ne mora da stigne.

Poslednja izmena:
ma jok, po 30ak $ oba. u jednom android tv box u drugom par sitnica (i to na razlicite primaoce). ne bih se tangirao ako kasni nego da ne bude prosao voz. nije neka vrednost nego ako me jednom zjbu sto ne bi i drugi, treci... put.
ovaj tv box narucio za drugara 24.09 pre skoro dva meseca. mozete misliti al je popi.deo. uhvatilo ga ono sa baterijama, vracanje, ponovo slanje, sad i ovi nasi magarci uzjahali...

Nedostaju dve stavke
61200 CARINA GPC BEOGRAD OD CARINE i 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD OTPREMA kao da se vrti po carini a moguce je da je dodeljenj novi TN jer su otvarali paket.
Ali ako su ti rekli da je jos na carini i da je jos uvek sa tim TN onda ti ostaje jos malo da cekas.
Srecno.

Nedostaju dve stavke
61200 CARINA GPC BEOGRAD OD CARINE i 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD OTPREMA kao da se vrti po carini a moguce je da je dodeljenj novi TN jer su otvarali paket.
Ali ako su ti rekli da je jos na carini i da je jos uvek sa tim TN onda ti ostaje jos malo da cekas.
Srecno.

Čekaj, novi tracking!? Kako mogu da menjaju broj? Čemu onda uopšte služi tn ako mogu da ga promene?

Ne menjaju TN odavno, Dusman13 taj detalj ne zna jer on nikad nije platio PDV.

Tn brojevi su azurni, zakljucno sa sada vec jucerasnjim danom, ranije kada su menjali TN bilo je prekida , ali kad je TN azuran kao na ovim slikama , znaci zadnja promena 18.11 onda je jos sigurnije da nema menjanja TN.

Jedino je sto ne idu po redu, a ocigledno se nagomilalo. Uvek su one, najmanja pisamca propustali preko reda, da bi smanjili ukupnu kolicinu. Cim vide da je unutra kutija , ili malo veci paket, onda to ceka da ga detaljno "kasape".

Poslednja izmena:
Stigla su mi oba paketa danas. za ovaj sto je dosao na moju adresu porez 750din.
hvala svima za info.

Poslednja izmena:
Koliko para ti je paket ako nije tajna? Tmart, npr ne stavlja cene pa procenjuju, obično na svoju korist. Baš me čudi da ti nisu procenili nego traže račun.

Čekaj, novi tracking!? Kako mogu da menjaju broj? Čemu onda uopšte služi tn ako mogu da ga promene?

Naravno da imaju pravo da menjaju TN, zasto nebi imali.

Ne menjaju TN odavno, Dusman13 taj detalj ne zna jer on nikad nije platio PDV.
E nisam znao da su prestali da menjaju TN odkad to, hvala na obavestenju, vidis ja stvarno nikada ni dinar PDV nisam platio ranije je bilo onako kako sam rekao. Hvala bogu da su to izbrisali, mada su meni jednom promenili TN iako nisam platio PDV vec samo otvaranje tada 66 RSD.

Koja ti je to logika. Pa tn služi da možeš da ispratiš pošiljku. Ako može da ga menja bilo ko u lancu a da te ne obavesti u čemu je smisao tn!?

Poslednja izmena:
Jesu menjali, ovi nasi u posti. Uveli su to negde kad i PDV , mozda malo ranije, ne mogu sad bas da se setim , ali ove godine, a ukinuli su pre nekoliko meseci.

Videli su da time nista ne dobijaju, vec samo gube vreme, koga nemaju dovoljno , pa se paketi nekada i nagomilaju .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno